Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija OBVESTILO

OBVESTILO

Spoštovani udeleženci foruma!

Od 13.8. do 10.9.2001 zaradi odsotnosti ne bom imel stalne povezave z internetom, zato na vaša vprašanja v glavnem ne bom mogel odgovarjati. Morda bom vmes uspel odgovoriti na kakšno, ne pa na vsa. Zato bom izbral le tiste teme, ki bodo najzanimivejše oz. najaktualnejše. Po 10.9. pa bom predvidoma spet normalno odgovarjal na vaša vprašanja, ki bodo prispela po tem datumu (ne pa tudi na tista, ki bodo prispela prej, ker bi sicer prišlo do zamud pri odgovorih na tekoča vprašanja).

Upam, da si boste lahko v tem času z dosedanjimi vprašanji in odgovori na dermatološkem forumu vsaj začasno pomagali.

Hvala za razumevanje!

LEP POZDRAV

Že 10 let je minilo od kar imam probleme z kožo in to samo na obrazu (druge dele telesa sem imela pokrite,ker je pihalo in zeblo).Začelo se je,ko sem zaspala za pol urice na Mangrtu in od takrat sem dobivala od dermatologa kremo 50% Advantan ung v ung.emoliens,ter tablete Telfast 2 krat 120 mg dnevno,in še eno inekcijo so mi dali.
Na izvidi specialista mi piše:Dermatološki status: ………..je videti eritemske površine nepravilnih oblik.
DGN : neurodermitis circuscripta cubiti vill.
Stanje na obrazu se je nekako umirilo,a vseeno moram pazit katero kremo uporabljat.Rodila sem pred tremi meseci in od takrat imam probleme po vsem telesu.Že med samim tuširanjem se mi pojavljajo neke črte po telesu,ki kar naenkrat izginejo,tako da jih ne morem pokazat niti zdravniku.Obrišem se z brisačo in jih pride še več.Te črte so rdeče,kot da me je ožgala meduza.
Opazila sem,da tudi ko se samo malo popraskam,da mi pridejo in čez tri minute mi izginejo.
Sploh ne čutim nič,ko se mi črte na površini kože pojavijo,le blago zbadanje.Sedaj sem menjala prašek,a brez uspeha.Ne vem zakaj mi pridejo že med tuširanjem,ko se malo oplazim z tušem.?
Ne vem,če ima kaj v zvezi s tem tista prva alergija na sonce,ker se ne izpostavljam soncu in niti to leto nisem šla na plažo,ker je prišel otročiček na svet.
Jaz dojim in upam,da ta alergija,če ji lahko tako rečem,ne bo vplivala na sinčka.
Kaj bi lahko bilo to?
Upam,da sem bila dovolj jasna.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Zanima me, ali je na voljo kakšen način zdravljenja z aknami, če uporabljaš puder?
Zdravnica mi je predpisala Skinoren in mi rekla, da se ne smem pudrati en mesec. Halo???

Hvala za vaš odgovor
Sara

Spoštovana Tanja!

Moral vas bom prositi, da svoj opis oblikujete nekoliko jasneje. Na začetku namreč opisujete, da imate spremembe le na obrazu, nato navajate spremembe po celem telesu, iz dermatologove diagnoze pa izhaja, da so spremembe na komolcih. Poleg tega mi ni jasno, ali se spremembe pojavljajo na soncu, po tuširanju ali tako po sončenju kot tuširanju. Ali vas spremembe tudi srbijo? Ali se luščijo?

Spoštovana Tanja!

Moral vas bom prositi, da svoj opis oblikujete nekoliko jasneje. Na začetku namreč opisujete, da imate spremembe le na obrazu, nato navajate spremembe po celem telesu, iz dermatologove diagnoze pa izhaja, da so spremembe na komolcih. Poleg tega mi ni jasno, ali se spremembe pojavljajo na soncu, po tuširanju ali tako po sončenju kot tuširanju. Ali vas spremembe tudi srbijo? Ali se luščijo?

Spoštovana Sara!

Verjetno boste razočarani, toda vaša zdravnica se je odločila povsem pravilno. Puder namreč še dodatno zamaši izvodila lojnic in vnetje poslabšuje. Če se pudru ne morete odpovedati, pa vam priporočam, da uporabo omejite le na priložnosti, ko brez njega res ne gre.

lep pozdrav

Malo z zamudo,ampak vseeno.
Na začetku sem napisala uvod,kar se mi je zgodilo pred 10 leti in sem napisala samo formalno,če ima kaj veze s tem kar se mi dogaja zadnje čase.Namreč ,že med tuširanjem,ko se včasih “podrsam nehote” po roki,nogi…s tušem mi pridejo po koži nekakšne črte,kot da me je spekla meduza.Črte so rdeče,malo zasrbijo in izginejo.Tudi,ko se potem po tuširanju obrišem z brisačo mi pride koža po rami,rokah,vratu rdeča.To izgine takoj,ker če ne bi šla pokazat svojemu zdravniku,ker mi je rekel,da tako povedat,da ne vidi, ne more.Lušči se mi ne,tako,da ne vem kaj bi lahko bilo.Te črte mi pridejo tudi,ko se samo malo močneje popraskam.

Če sem spet slabo napisala me prosim vprašajte.

HVALA

Spoštovana Tanja!

Za dokončno mnenje bi vsekakor moral spremembe videti, saj o vrsti sprememb odločajo podrobnosti. Iz opisa pa bi lahko šlo med drugim tudi za posebno vrsto koprivnice, ki se pojavlja v stiku s toploto, npr. v stiku s toplo vodo. Gre za preobčutljivostno reakcijo. Dokazovanje je pogosto težavno prav zato, ker spremembe sorazmerno hitro izginejo.
Lahko se zglasite pri nas v Dermadentu, da se dogovorimo za natančnejšo obdelavo.

New Report

Close