Obupana-nasvet,prosim
Sem mlada mamica 5 mesečnega sinka. Ker sem nezaposlena imam minimalno porodniško, toda ne moremo preživeti.
Nisem poročena,vendar živiva s fantom( je zaposlen) v stanovanju,ki pa ni naše! Otroški dodatek prejemam 5000sit. Partner ima kredit,tako da prejema cca.70000sit plače in 110000sit/mesec ne moremo več živeti. Do otrokovega 3.meseca sem dojila, zdaj pa mu moram kupovati umetno mleko, ki je zelo drago; v bistvu imamo komaj denar, da mu kupujemo plenice,oblekce,…. za račune pa moramo p”prosjačiti”mame pa tete..
Zanima me, zakaj nisem upravičena do višjega otr. dodatka? Na CZSD so me grdo opravili,češ, da je otrokov oče dolžan skrbeti za naju!? KAKO, če denarja ni???Pa še eno vprašanje: a moram vseeno plačevati dodatno zavarovanje,čeprav sem nezaposlena?
PROSIM za nasvet, saj ne zdržim več.
Hvala in LP
Neli
Živjo
tudi jaz sem nezaposlena in ravno drugi teden bo moja punčka stara eno leto in mi porodniška preteče.dobivala sem tudi minimalno pododniško potom centra za socialno delo okrog 37000 mesečno in sedaj ko mi to preteča bom nezaposlenadojila sem samo dva meseca in potem stalno kupovala umetno mleko comformil do danes.no sedaj sem prekinila ker je dovolj stara dajam ji akr alpsko.ne se sekirat vse se da usedi se naredi račun toliko za stroške toliko za hrano in oblekce za otroka so drage probaj jih kje dobit pri kakšni prijateljici drugega nasveta pa ti ne znam dat
samo ne obupaj vse se da rešit staršem pa tako lahko razložiš situacijo pa naj ti pomagaj
lep pozdrav pa veliko srečnih trenutkov ti želim
Ena malenkost mi ni jasna?. Kako to, da imate tako majhen otroški dodatek, glede na to, da je samo eden zaposlen (z domnevno majhno plačo)? Približno takšen znesek dobimo tudi mi, s to razliko, da sva oba zaposlena.
Se popolnama strinjam z mijap, malo se pozanimaj na socialni (naj te ne bo sram)…sicer pa ob vsem tem vedi (morda se bo slisalo klisejsko) ce se imata rada in ste srecna druzina potem imate vec kot tisti ki iamjo veliko denarja pa so nesrecni..Zelim vama veliko ljubezni, srece in denarja
Forum je zaprt za komentiranje.