Spoštovani,
od začetka decembra 2013 imam neprestane driske, ki niso povezane s hrano. Najprej so me zdravili z antibiotiki – nič ni pomagalo, napotili so me na kolonoskopijo, ki ni pokazala nič posebnega. Potem so mi svetovali brezglutensko dieto, ki pa tudi ni pripomogla k izboljšanju. Driska me pri samem načinu življenja zelo ovira in me je že zelo izmučila. V družbi ne zdržim dolgo, saj se mi po želodcu pretakajo glasni”sokovi”, ki morajo v trenutku ven…moram neprestano na wc – tam pa gre iz mene ali samo zrak ali pa blato, ki ni čisto tekoče, pač pa sprva razgrajeno (manjši delci), kasneje pa tudi sluz. V družbi se zaradi tega ne počutim dobro. V službi (delo z otroki) me neprestano tišči na stranišče (driska). Obiska stranišča ne morem prestaviti na konec šolske ure. Zadnjih 10 dni se mi poleg trdovratne driske pojavljajo tudi zelo močni krči in bolečine v želodcu, ki so me že tako izmučile, da sem včeraj pristala na urgenci in so me priklopili na infuzijo (fiziološka+ranital+spasmex). Krvna slika ne pokaže nobenih vnetij. Vse kar zaužijem gre v dodločenem času ven, pa tudi če je to samo 1 dcl vode. Jesti in piti se mi niti ne da, ker me je strah da bom po tem ponovno trpela. Drugače sem močnejše postave in imam zaloge še dovolj.Stanje je že tako hudo, da sem na bolniškem staležu, ker sem skoraj na koncu z močmi. Predpisali so mi Spasmex 3x na dan 2 tableti, če bo še naprej tako hudo in pa pregled pri gastroendeologu, ki bo….ko bom naročena pod hitro. Rečem lahko, da se je stanje po infuziji in zaužitju že kar nekaj tablet izboljšalo za malenkost (manj boleči in redkejši krči ter obisk wc-ja se je zmanjšal iz 20x v dnevu na 15x v dnevu.
Prosim za vaše mnenje..kaj bi lahko bil vzrok temu trpljenju in kako si lahko pomagam…
Hvala. OBUPANA
Pozdravljeni.
Glede na težave, ki jih navajate vam svetujem pregled v gastroenterološki ambulanti in kolonoskopijo. Lahko bi šlo za kronično vnetno črevesno bolezen.
LP