Najdi forum

pozdravljeni..sem v 22 tednu noscnosti z dvojcki, enojacni.No, pri vseh teh tednih ne vidijo spola oz.eden je fant drugi pa naj bi bil deklica, ceprav bi bilo to nemogoce, ker imam tako vrsto dvojckovSedaj se sprasuje zdravnik ali gre za gensko napako ali kromosomsko pri spolovilu deklice???
Ali je to mozno in kako do tega pride ali pa se otrok samo skriva??
Drugo vprasanje je, pri enem od dvojckov naj bi bila povecana NS kar na 3.0 oz. naj bi imel oteceno opno.Je to enako ali je ta NS ze kriticna??
Naj povem, da pri vseh prejsnjih meritvah in testih je bilo vse super in tudi dugace so vsi organi popolnoma razviti oz.kot so mi rekli, so otroci po jusu, tako po razvoju kot velikosti…To je nastalo sedaj v zadnjem mesecu..kontrole imam na 14 dni.
Tretje pa je, kako je z Turnerjevim sindromom??So ga omenjali nekaj glede na to, da ne morejo ugot.spola drugega dvojcka.

Kaj mi sveujete v naprej??Ali lahko upam na zdrav koncni rezultat???
Naj se povem, da nimamo nobenih bolezni v druzinah.

Ce sem malo zmedeno napisala se opravicujem..Prosim, ce mi lahko kaj razlozite, ker ti zdravniki v Lj niso najbolj vedeli kaj in kako….

pozdrav

Razumljivo je, da ste zelo zaskrbljen. Ker ste vprašali menim,da obstaja še vedno precejšnja možnost, da se bo vse razpletlo tako, kot si vsi skupaj želimo. Prav nič ni nemogoče, da je bil pri enem od dvojčku viden varljiv zavihek popkovnice, ki je dal lahko zmoten vtis moškega spolovila. Mogoče pa je tudi,da je eden od dvojčkov tako obrnjen, da se njegov (njen spol ne vidi natančno) in bo to pregledno šele ob naslednjem UZ pregledu. Skratka mislim, da je še vedno je mogoče, da sta oba ploda dečka ali obe deklici. Žal tudi to ni nemogoče, da ima en od plodov Turnejev sindrom, vendar je ta možnost praviloma majhna. Nič niste napisali o tem ali je v delu prenatalni kariotip dvojčkov ( po amniocentezi, placentocentezi).Iz vašega pisma je razumeti, da ginekologi doslej še niso mogli razjasniti kako in kaj. Zato vas bodo odslej tako pogosto kontrolirali. Drugega ne pomaga kot čakati z upanjem in zaupanjem.
Če zmorete mislite čimbolj pozitivno.Kontrole pa bodo pokazale ali sta oba zdrava.
Srečno!

ker sem vam postavila dva razlicna vprasanja na foru, skupaj z endemom, sem vam tam opisala.naj se povem, da so deklice.nic pa ne vem o prenetalnem kariotipu dvojckov…kaj bi bilo to..se opravicujem…..
toliko sem ze prebrala literature, da se mi mesa..pa kljub temu ne vem nic..vse kar zelim je, da prideta zdrava…..je pa psihicni napor nenormalen…pa clovek misli, da je ze dal vse skozi…
\
hvala za upanje…prva oseba, ki mi je povedala, da mogoce pa le ni tako hudo, ker zdraviki v KC to ne znajo…to pa pomeni ogromno…

hvala

Kariotip pomeni kromosomski izvid ploda, ki ga dobimo z amniocentezo. Mislim, da je V nosečnosti prebiranje medicinskih priročnikov škodljivo…
Srečno!

Kariotip pomeni kromosomski izvid ploda, ki ga dobimo z amniocentezo. Mislim, da je V nosečnosti prebiranje medicinskih priročnikov škodljivo…
Srečno!

New Report

Close