Obupana
Lep pozdrav vsem skupaj. Sem zelo vesela, da sem po nakljucju nasla tale forum. “Prelistala” sem ga od zacetka do konca. Sem ze mislila, da je pomagalo, zdaj pa vidim, da sem se bolj zmedena. Vec vem, vecje probleme si delam. Zdaj vem skoraj vse o ovulaciji, nosecnosti in zanostvi, bazalni temperaturi, sluzi…… in vedno bolj me moti, ko nekaj od tega ni solski primer. Ze nekaj casa se trudim zanositi, pa nic. Merim si bazalno temperaturo, opazujem sluz, ki vedno postane tekoca, ne raztegljiva, uporabljam f-test. Mesa se mi ze!!! Upam, da je z mano vse v redu, a se vseeno imam pomisleke. Vedno sem zalostna, ko zaradi okoliscin nic ne “skacemo” in zamudim ovulacijo, ko pa jo ulovimo in se nic ne zgodi, norim. Vse to “izobrazevanje” ni prav nic pomagalo. Se huje, samo skodo je naredilo, ker zdaj mislim samo se na ovulacijo in se ne morem vec tako sprostiti. Groooza! In zelja po otroku je tako mocna! Moj moz sodeluje pri vsem tem, in tudi on je ze izcrpan. Vedno me sprasuje, ce je ze bila ovulacija. Pocasi dobivam obcutek, da bi seksal samo se ob ovulaciji. Sem ze hotela prenehati z raziskovanjem in merjenjem temperature, pa me je zopet potegnilo. Punce, kaj mi svetujete? Najraje bi sla kar na umetno oploditev, ce bi se to dalo tako, potem pa mir.
Saj vem, da bo katera rekla, ne jamraj, saj nisi edina, ampak nekje se moram izpovedati. Prosim, poooomaaaagajteeee!!!
Hojla! hvala vam, bom se skusala prepustiti uzitkom. Veste, vsak dan veliko delam in iscem vedno vec dela, da se zamotim. Najhuje je zvecer preden zaspim. Sanjam ze, da sem noseca. Podzavest je pac podzavest in ne da mi miru. In veste kaj bom zdaj naredila, termometer in f-test bom vrgla v smeti in to tako, da ju ne bom vec nasla. Ker v tisto sranje gledam 10 x na dan in v razmaku dveh ur kaze vedno drugace. Se enkrat hvala. Ciao!
Hojla! hvala vam, bom se skusala prepustiti uzitkom. Veste, vsak dan veliko delam in iscem vedno vec dela, da se zamotim. Najhuje je zvecer preden zaspim. Sanjam ze, da sem noseca. Podzavest je pac podzavest in ne da mi miru. In veste kaj bom zdaj naredila, termometer in f-test bom vrgla v smeti in to tako, da ju ne bom vec nasla. Ker v tisto sranje gledam 10 x na dan in v razmaku dveh ur kaze vedno drugace. Se enkrat hvala. Ciao!
Tincka, res je, da je najhujši začetek, jaz sem bila prvo leto neuspešnega poskušanje in posledične obsedenosti s tem, psihično čisto na psu. Cele noči nisem spala in samo jokala in razmišljala, zakaj se mora to ravno meni dogajati… Življenje mojih bližnjih takrat zagotovo ni bili prijetno. Zdaj, ko bo kmalu naokoli tretje leto neuspehov, sem psihično veliko močnejša – pač, nekje, na eni točki, ko ti je najhuje in ne veš kako boš to še lahko sploh zdržal, se zadeva obrne, skuliraš se in gledaš naprej. Odločila sem se, da bom opravila vse potrebne preiskave, vse morebitne operacije, skratka da bom naredila vse, kar je v moji moči. Vendar če ne bo šlo, pač ne bo, z glavo skozi zid se ne da. Moti me edino počasnost vseh teh preiskav in postopkov.
Življenje je tudi še kaj drugega, verjemi, to ti povem iz lastne izkušnje. Uživaj s svojim dragim, pusti se presenetiti!!!
LP, Andreja1
Za neplodnostjo sem se zdravila 4leta,o neprespanih nočeh,tako kot je omenila Andreja1 nebi govorila,zadevo sem privedla tako daleč,da sem hodila k psihiatru(ni pomagalo)
Po 3 neuspelih umetnih oploditvah sem zanosila po naravni poti,in to zato,ker sem se odločla,da prekinem z zdravljenjem za nadaljne leto…začela sem uživat,danes imam 14mesecev starega sina Jerneja!
Zato……uživat življenje in verjetno je res,da vse pride ob svojem času!
Obema želim veliko sreče v nadalnem življenju
lp
Lea
Tincka, naredi to, kar so ti svetovale. Vem, da je lažje reči, kot narediti, ampak res poskusi pozabiti na težave. Spravi termometer na najvišjo polico, tja za knjige in skačita takrat, ko vama najbolj paše. To povej tudi možu. Vem, da zna biti res neprijetno, če te stalno sprašuje ali si že imela ovulacijo. Tudi mene je moj nekaj časa spraševal, potem pa sem s prejšnjim ciklusom spravila termometer in to tudi možu povedala. Priznam, da je veliko bolje. Poskusi vsaj za dva, tri mesece. Boš videla, da bo bolje.
Ojla, tudi jaz razmišljam o vsem skupaj, midva z možem imava tudi 5 let nezaščitena spolne odnose – enih 3-5 krat na mesec, ker je imel on nočno službo, jaz pa 2 dnevni. Jaz sem se odločila, da povečamo frekvenco, pa že to bo ustvarilo neko nesproščenost – delanje otrok. Bolj se pa ne nameravam poglabljati, ker mislim, da to definitivno skvari spolne odnose lahko pa tudi odnos. Mislim, če je par obremenjen s kakšnim problemom, da je lahko velika kriza.
Zase sem se odločila, da nama dam 6 mesecev časa, da ta čas ne bom nič razmišljala o tem, potem če bo treba bom šla pa na preiskave h ginekologu in želela vedeti točen potek zdravljenja. Se bom pa definitivno pozanimala tudi za kakšno alternativno metodo zdravljenja, ker uradni medicini ne zaupam najbolj.
Jaz osebno želim vsem s tem ali kakšnim drugim problemov srečo pri reševnju problemov, ampak mislim, da je veliko tudi v glavi, če si nanerviran imaš po mojem možnosti za uspeh manj. po mojem ni prav, da temu problemu podrediš vse, ker se lahko sekiraš 24ur na dan. naredi kar se ti zdi, da bi bilo prav, drugače pa ne razmišljaj.
jaz ti svetujem, da poveš ginekologu.
zakaj?
ti bom povedala svojo izkušnjo…
leta nazaj sem si kupila neko zadevo za opazovanje sluzi, ampak ne da bi zanosila ampak, da bi vedela kdaj so nevarni dnevi, da ne bi zanosila…
in sem eni sodelavki rekla, da tista zadeva ne dela, ker moja sluz ni nikoli takšna kakršna naj bi bila ob času ovulacije…
in mi je rekla, da mogoče pa nimam ovulacij!
pri ginekologu je pri meni šel postopek za ugotavljanje neplodnosti tako:
najprej so mi kontrolirali stanje hormonov. (neboleče, samo kri ti vzamejo)
ker je bilo vse ok, sem potem merila temp. in hodila v času kadar naj bi bila plodna vsako jutro na ultrzvok, da bi mi ginekolog dodločil, kdaj je tisti dan, ko je jačece najbolj zrelo in primerno za oploditev….
pokazalo se je, da ovulacij res nimam in so mi postavili diagnozo neplodnost.
to bi se dalo urediti s tabletami.
ampak so mi ugotovili, da imam tudi nepravilno maternico.
in ko sem šla po datum za operacijo,
mi je ginekolog pregledal temperaturni list in mi rekel, da so temperature take, kot bi bila noseča…
in sem bila res.
želim ti, da iz moje zgodbe potegneš naslednje,
– da moraš povedati ginekologu namesto da se psihično mučiš in vrtiš v začaranem krogu… sploh pa če imaš več kot 30 let…
– prve preiskave… ne bolijo nič…
– karkoli ti postavijo za diagnozo… se da s psiho premagati…
samo bodi močna.
in oglasi se še kaj, jaz sem ti vedno na razpolago za pogovor…