Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBUPANA

OBUPANA

POZDRAVLJENE !

Pri punkciji so ugotovili, da ni uporabna niti ena celica (od treh), ki sem jih imela, čeprav so se lepo razvijale.
Doživela sem ponovno razočaranje, že tretjič. (ivf- postopek)
Je med vami kakšna sorodna duša, da me malo potolaži?

Sandra

Draga Sandra

Non stop se ustavljam na tvojem postu in mi je resnično žal, da imaš tako smolo. Očitno tudi ostale punce sočustvujejo s tabo, ker se ti nobena ne upa odpisati, ampak verjemi da nam ni vseeno, samo nikakor ne najdemo besed, da bi te potolažile. Vem kako hudo je, ko izveš da si neploden, potem ko moraš na operacije in kasneje na IUI in nazadnje še na IVF, nikakor pa si ne znam predstavljati tvoje bolečine. Res mi je hudo zate. Nekako se poskušaj potolažiti, a nikakor ne izgubi upanja. Mogoče je sedaj čas, da si malo odpočiješ in za nekaj časa pozabiš na te postopke. Vem da se zdi skoraj nemogoče, ampak poskušaj. Še vedno ti ostane še najmanj en poskus, mogoče bo pa ta uspešen.
Držale bomo pesti zate, ti pa ostani z nami.

Srečno

Ajda J

Draga Sandra, tudi jaz ne vem, kaj naj ti rečem, da te potolažim. Sama še nisem v IVF postopku (upam, da ne bo potrebno), vendar vem, kakšna vsakomesečna razočaranja doživljamo tukajšnje forumovke. Pri naju je vzrok neplodnosti neznan, trudiva pa se več kot dve leti, pa še nisva prišla do dveh črtic.

Ne vem kaj naj dodam, vedi, da te tukaj razumemo in podpiramo, zato se večkrat oglasi in boš videla, da ti bo lažje. Meni je …

LP, Andreja

Draga Sandra

Za menoj so že trije neuspešni poskusi IVF po metodi ICSI (fizična združitev), vendar se nobeno jajčece ( od desetih punktiranih in vsa so imela celico) ni oplodilo. Ginekologi ne vedo zakaj se to konstanto ponavlja. Stara sem 34 let in še vedno poskušam, zato tudi ti nikar ne obupaj.

Držim pesti pri naslednjem poskusu.

Draga Sandra!

Tudi midva z možem sva imela podopno izkušnjo. Razvilo se je 6 lepih foliklov in sva z veseljem pričakovala dan punkcije. Nato pa razočaranje!!! Vseh 6 foliklov je bilo brez jedra. Tla pod nogami so se mi strašansko zamajala. A kaj storiti? Seveda poskusiti znova! Zdaj sva dogovorjena, da si vzameva nekaj mesecev počitka, greva na lep dopust in v avgustu spet v akcijo.(če seveda ne bo prej kaj po naravni poti, upanje je vedno)
Ti pa kar korajžno naprej, narava je nepredvidljiva!
Lep optimističen pozdrav
Katarina

Sandra, Metka, Katarina in še kakšna!

Ful nas je takih. A ste kje dobile razlago zakaj se to dogaja? A bodo celice kdaj boljše ali so pač take kot so? Verjetno skušate “ujeti” naključno dobro, a ne? Če bo. Kaj so vam na kliniki predlagali?
Sama sem strašno skeptična glede možnosti uspeha (pa ne mi rečt da sem črnogleda).
1. Možnost pri normalnih celicah =20-30%
2. možnost da normalno celico dobijo =?
3. Ta celica mora biti spunktirana v točno določenem obdobju ko je ravno prav zrela
4. Možnost da dobijo dobro semenčico (za icsi) je tudi naključna, vse seveda niso dobre.
5. Če se oplodi mora preživeti pet dni
6. Če preživi, se mora vgnezditi
7. Ko se vgnezdi jih spet toliko procentov propade, nekaj se jih splavi…

KAJ NAM JE STORITI? KAKŠNE SO DEJANSKE MOŽNOSTI ZA USPEH?
ALI ITI NA SAMOPLAČNIŠTVO OB TAKO MALIH MOŽNOSTIH?

Ne mi očitat črnogledosti, prosim vas. Še vedno sem tudi jaz pripravljena narediti vse, če je le neko razumno upanje. Pričakovati čudež in živeti v iluzijah? Ne hvala. Bo minilo preveč časa in takrat bo prepozno za kakršnokoli drugo možnost. Tudi 50 postopkov bi plačala, podala vse kar imam, če bi bila prepričana v uspeh. Pri “normalnih” parih je vsakič 20-30% možnosti. Pri nas veliko manj. Upam, da razumete po čem sprašujem.
So kateri izmed vas pojasnili kaj več?

Jaz imam za sabo 1. IVF. Neuspesen. Razlog neplodnosti – nepojasnjen.
Punktirala so 11! celic. Vse so bile zdrave, prezivele punkcijo. Oplodile so se tri, ostale dve, na koncu pa nic.
Po pogovoru z biologinjo lahko samo recem, da mi je vlila upanje, do dela prezivetja v meni. V tem pa sem tudi jaz zgubljena. Julija grem na razgovor k mojemu ginekologu. Da vidimo, kaj lahko naredimo skupaj.
Medtem pa – Tunjice, homeopatija, krvomocnica (danes so mi v lekarni rekli, da je to strup in da je nimajo…), pa se kaj.
Alibaba in ostale – niste same, samo se formulo moramo izumit, da nam bo uspelo!

Homeopatija? Si bila? Kaj pravijo?

Da je krvomočnica strup? Meni pa je rekla v lekarni, da bi bil že luksuz, če bi jo imeli. Kaj pa so še rekli?

Homeopatija: telefonska številka je poleg telefona (dr. Hribernik). Še zbiram pogum, ker se – čisto zares – počasi postavljam nazaj na noge.
Za rvomočnico so mi pa rekli, da je strup in da jo ne držijo. Potem pa sem šla brati dve knjigi – Zelišča za zdravje in Zdavilne rastline. V obeh so napisali, da je krvomočnica strupena. Vendar – v zelo majhnih količinah je zdravilna. Baje pomaga (ozdravi) celo raka na črevesju, pa še za druge stvari se jo uporablja. Najbolj jo priporočajo kot obkladek ali prevretek za izpiranje. V obeh knjigah tudi piše, da se uporablja pri zdravljenju ginekoloških obolenj (vnetij nožnice), da se s prevretkom nožnica izpira. Omenja pa se tudi zdravilni učinek pri zdravljenju neplodnosti.
Dr. Breuss je pa itak ekstremist, ki pa je imel velike uspehe (žena sodelavca je po tej metodi postoperativno zdravila raka na rodilih, ker so morali pustiti notr zasevek in to uspešno). In verjamem, da v predpisanih količinah – en ščepec na dan, pomaga.

Jaz, ko sem imela punkcijo, sem vedno imela veliko foliklov, samo kaj mi je to pomenilo, če pa ni bilo možno jih toliko oploditi, samo dva. Vedno sem imela samo dva oplojena zarodka. Sem vprašala zakaj tako, in so mi povedali, da zaradi moževe sperme ne morejo jih več oploditi. No pa je vseeno ratalo. Bila je pa tudi takrat z mano ena ženska, ki isto ni imela niti ene folikle, tako se mi je zasmilila, da bi začela zraven nje jokati…..

lp, Doroteja

Kdo pa je gospo zdravil? So ji ta “ščepec” predpisali? Verjetno homeopat?

Ne, tisti ščepec je “predpisal” dr. Breuss, o katerem je Kim pisala. Zgleda, da bom morala zmanjšati merico.

Za informacijo – rdečo smrdličko sem dobila na glavni tržnici v Ljubljani pri zeliščarki – cena 650 sit.

Res, no! Nehite s temi čajčki, še posebi, če niste ziher, da so neoporečni! Lohk si samo zagrenite lajf, če dejansko ni vse OK s to krvomočnico ali kaj je že!

Me prou skrbi za vs, da naute putem vse na infekcijski kliniki ležale… he, he, he…

Čau, Taja

Sandra!!!!
Ne obupaj!!!!

Tudi jaz sem bila sedaj v maju na 3.postopku IVF-ICSI, ki pa je bil zal neuspesen.
Jaz sem imela prvic eno celico dobro drugo slabso drugic 1 dobrot tretjic dve dobri, pa se nazalost niso vgnezdile.
V ponedeljek sem bila na posvetu na GK pa mi bodo zaradi tega se enkrat naredili preizskave kri in Uz.
Na zadnjem postopku sem imela polno vode v foliklih in so bili prazni doktor, ki mi je delal punkcijo je rekel, da ne vedo zakaj pride to tega.
Meni so vedno vstavljali zarodke 5 dan po punkciji.
Vem kako je to ce si ze tretjic takrat ti vsi govorijo v tretje gre rado, saj bo itd. vkljucno z doktorji.
3.postopek je ze kar kot nekaksna “prelomnica”.
Kdaj so pa tebi vstavili zarodke in ali si kdaj imela zamznjencke?
Napisi kako pa ti to dozivljas in prezivljas?

Lp, Bianca

New Report

Close