Najdi forum

živjo!
ne vem, če sem se obrnila na pravi naslov, vendar bi bila zelo hvaležna za kakšen nasvet.Že dve leti sem zaljubljena v enega fanta in to me vodi v vse večjo depresijo.Lani sem mu vse razkrila, vendar je rekel, da sva lahko le prijatelja (pred tem sva to tudi bila, vendar je sedaj tudi to izginilo). Živela sem v prpričanju, da bo čas zacelil rane, vendar ni šlo.Doživela sem še en šok, ko je začel hoditi z neko punco, s katero sta še vedno skupaj. Ponovno sem se prepričevala, da bo s časoma bolje, vendar ne gre.Še vedno ga ljubim in tonem v vse večji propad.Čisto sm izgubila voljo do življenja, nimam več nobenih interesov, zapiram se vase in večkrat se tudi prenajedam.Včasih me je sram, da sem izgubila smisel zaradi takšne stvari, vendar si ne morem pomagati.Težko je, ko možgani ne morejo ukazovati srcu.Naj omenim še to, da če občasno še spregovoriva kakšno besedo, vendar se mi zdi, da on to počne iz kulture, jaz pa v takšnih situacijah seveda zaigram sproščenost.Teh trenutkov se veselim, čeprav vem, da me ubijajo.Še enkat vas lepo prosim ,da mi pomagate iz tega začaranega kroga obupa.

Draga Pika!

Težko je preboleti zavrnitev tistega, v katerega si do ušes zaljubljen. Vsakdo izmed nas je že kdaj občutil bolečino, ki jo rojeva neuresničena ljubezen. Podobno je tudi pri vas. Napisala ste, da čas ni zacelil vaših srčnih ran. Mogoče je preteklo premalo časa. Mogoče preprosto niste pustili, da bi se zacelile. V začaranem krogu se vrtite predvsem zaradi tega, ker še vedno gojite simpatije do fanta, čeprav ima ta že punco in vam je jasno povedal, da želi biti z vami zgolj prijatelj.

Najhuje pri vsej stvari je to, da pozabljate nase ter zaradi tega ogrožate svoje duševno zdravje. Zdi se nama, da porabljate preveliko svoje življenjske energije za brskanje po preteklosti. Tako življenje na nek način beži mimo vas, s tem pa tudi različne nove priložnosti in izzivi. Poskusite prekiniti s tem početjem in postopoma pozabite na fanta. Ne obsojajte ga. Raje se posvetite sebi, svoje mišljenje pa usmerite v prihodnost. Obiščite kakšno prijateljico, ki ji zaupate in se z njo pogovorite o svojih težavah. Ne zapirajte se v svojo sobo, ampak se raje podajte s prijatelji na zabavo ali v kino. Ne pozabi na svoje hobije. Preberite kakšno knjigo, ki vam bo pomagala pri iskanju resnice o ljubezni. Zaupajte vase in se imejte radi.

V življenju boste spoznali še veliko zanimivih fantov. Zagotovo se boste v katerega zaljubili, on pa vas. Zato si s svojim s razmišljanjem ne zapravite te možnosti že danes.

Lep pozdrav,
Tanja in Bogdan

New Report

Close