OBUPAN – pomagajte!
Kako vam uspe (moškim v najlepših letih) upreti se vsem tem sladkim skušnjavam, ki se vam ponujajo? Meni nikakor ne uspeva.
Mlajše ženske(pa tudi nekatere starejše) se v zadnjem času znajo fenomenalno dobro urediti. Dolgi urejeni lasje, vitka postava, prijetno odišavljene, oprijete seksi oblekice.Super modrčki, silikoni, laki, barve, seksi piercingi, tatooji …. mmmmm. Ritke so bolj vidne, kot skrite … tangice. Sej možgani ob tem hitro preklopijo na off … vsaj jaz se takrat težko obvladujem… pa tako rade flirtajo ..in hop …hitro se zgodi, da padeš.
V modi so nadaljevanke a’la Seks v mestu, v katerih ženke prevzemajo pobudo. To se pojavlja na veliko tudi pri nas. Kako naj se ubogi, šarmantni moški srednjih let temu upremo, ko so nas že nekoč učili, da priložnost zamujena ne vrne se nobena … in hop …spet padeš.
Moderna tehnika je fantastična. Imamo gsm-e, internete, maile, smse, forume!… Od nekdaj imam rad klepet s prijetnimi ljudmi. Ta moderna komunikacijska tehnika dela čudeže. Greš na klepetalnico … pa je tam na stotine voljnih četark. Beseda da besedo. Kaj pa je slabega v prijateljskem klepetu. Povabi te na kavico … in hop …spet padeš.
Pa še nekaj je …zakaj mlajše ženske tako norijo ravno za nami – zvestimi šarmantnimi srednjeletniki, ki imamo itak težave z andropavzo(al nekaj podobnega – glej: http://med.over.net/za_bolnike/mosko_zensko_zdravje/clanki_m/klimakterji.htm) – ko nam hormoni prav neumno ponorijo. Moški pod 35 letom tega običajno še ne doživijo, zato se keri od njih tudi pojavlja med ortodosnimi zagovorniki zvestobe. Bodo že videli!
Torej, kaj naj naredim? Naj grem po kake sedative, da mi umirijo hormonsko nevihto? Naj se preselim v kake hribouske kraje, kjer bo moj pogled uzrl zgolj kako ovčko ali kravco?
Tudi prispevke, ki obsojajo varanje kot nekaj nagnusnega in kriminalnega prebiram z veseljem in to večkrat, ker upam, da se bo v meni prebudil kak zdrav krščanski občutek krivde … pa nič.
Obupal sem že nad sabo. Tolažim se edinole s tem, da to obdobje ne bo trajalo stalno. Prej ali slej bodo leta naredila svoje. Ali pa bom z res trdo voljo potlačil ta nezdrava čustva in se znal bolje upirati tem pokvarjenim, pohotnim ženskam. Tudi družba bi na tem področju lahko kaj naredila, saj moramo kar naprej in povsod gledati samo goloto in napeljevanje k seksu. Še telefonov ne znajo več prodajat brez seksa …halooo. Še politiki si omišljajo mlade misice zraven sebe in to tadesni (hudo) …
Poskušal sem že marsikaj. Trudim se, da bi bil malce grši. Omislil sem si mali pivski trebušček. Za športnika kot sem jaz, je to prava muka … ampak se potrudim: vsak dan 2-3 piri in rezultat: ..joj, kako seksi trebušček mi rečejo. Ne brijem se več vsak dan, hotel sem biti malce bolj zanemarjen. Oblekel sem si potrgane kavbojke … nisem hotel biti neki šminker … pa spet ni delovalo – še bolj se limajo. Še posebej je težavno, če imaš malce več po palcem, če si naravno šarmanten in če si malce medijsko znan.
Pomagajte mi zvesti moški in ženske (pa tudi sotrpini lahko). Mislim, da ni nobene prave razlike al smo poročeni, zaročeni, samski … te izkušnje so univerzalne. Kako se upreti razvratni moderni družbi in nemorali?
Frenk
(Imagination is more imprtant then knowledge :)) Anyone who has never made a mistake has never tried anything new:)) )
Pojma nimam, kako zdržim. Očitno imam močno voljo :-)))
primož
Hmmm… meni se zdi, da je v tebi še preveč krščanske vzgoje… tiste, ki krivi žensko za vse 😉
Res imaš težko skušnjavo, ni kaj, pa tako urejen si, tako malce medijsko znan, tako kar nekaj pod palcem imaš… pa si se zato malce zanemaril itd, ampak kar koli narediš, nič ne pomaga, a ne? Še vedno te hočejo(mo), se pulijo(mo) zate…
Jao, jao… res ni nam TI edini cilj.
Tvoj predlog je v bistvu dobronameren, ker predpostavljas, da je vse okrog mene nesrecno. Ce bi to res tako bilo, bi mogoce zacel razmisljat o kaki medicinski pomoci al pa bi sel v kak samostan.
Smo eni pac bolj custveni kot drugi. Sicer nas vseskozi silijo, da je treba custva zatirat … ampak???? Je to dobro????? Kaj pa alkoholizem, samomori, negativna samopodoba, pomilovanje, nevoscljivost … po mojem vse to izvira iz zatrtih custev in neizzivetih zivljenj.
Ne razumem te najbolje v cem bi bila razlika, ce bi bil sam??? Sej tudi normalni samci obicajno niso sami. A si mislila na kakem otocku sredi oceana? Bodi bolj konkretna. Vsak predlog je dobrodosel.
Lep pozdrav Frenk…mačo
Ej, pa kdo ti brani. Skači, skači, ska…z lule na lulo…kot kobilica…ma ne…kot trot. One voljne, mokre…same…, ti nabrušen, pohoten…sam…kaj češ lepšega.
Aja, ti nisi sam? Ti vlačiš mlinski kamen okrog? Kako se mu že reče…žena, družina?. Jah, simpl Frenk…odvrzi ga, pa boš sam…naj te ne ovira. Ajs…a to pa ne bi glih. Zakaj pa ne? A da je fino imet oprane gate, ko si usran, pa domačo govejo župco, ko ti kruli po…eee…seksi fest pivskem trebuščku, pa vroč čajček, ko si srotek bolan na smrt…mislm…mal prehlajen, pa mulca je tud fino imet…enga, dva, tri…, ki te pozdravi z živjo oči /pa veš da te občuduje in si misli, ko bom velik bom tak kot moj oči/, pa ženo /o madona, a veš da bi kmalu bi pozabil nanjo/ je tud fino imet, ki rihta stanovanje, pa vrt, pa otroke, medtem ko ti športaš in skrbiš za pivski trebušček in se ukvarjaš z modernimi in klasičnimi oblikami komunikacije s hotnicami, pa tebe, če si slučajno doma.
Samoumevno, kajne…da ni malo preveč samoumevno.
Ampak tebi je dooolgčas, ni vznemirjenja, ni metuljčkov pod popkom, zavedaš se že rahlo, da ti uhaja vlak, ti bi pa rad še toooliko doživel, kajne. In zagotovo je žena kriva za vse, a ne. Ženo poznaš kot svojo pot v službo…vsako gubico, njeno navado, vse pri njej je predvidljivo, nevznemirljivo, vkalupljeno, vsakdanje. Ti pa brez volje, brez energije, da bi kaj spremenil…v vajinem odnosu, da se zastopiva…razbil rutino, vsakdanjost, sploh pa, ko se ti frfle kar ponujajo…spredaj in zadaj. Revko, res si revko…ma kakšen revko…smotan butelj si.
In ti se še hvališ, da si v srednjih letih. Pojma nimaš, pa še brez jajc si…ena majhna usrana sera, nezmožna prevzeti odgovornost, to si…ne pa mačo. Zapomni si, da se tvoja svoboda konča, kjer se prične svoboda drugega. Kar se vrednot tiče, ki človeka naredijo Človeka, ti pa nima smisla pisat, bi ne razumel.
Aja, *** brez muk je utopija, je že tvoj soimenjak napisal. Vse se plača miško…slej ko prej. Če ne razumeš zdaj, boš mogoče enkrat kasneje, ko boš osamljen jokal tu na forumu ali pa flaši pira, kaj si imel in kaj nimaš več.
en bk
Ej, ej, čisto nič se mi ne zdiš obupan! Nasprotno – prav uživaš in se imaš fajn, tole zgodbico pa si nam napisal, da bi se malo važil, malo opral slabo vest in morda našel koga, ki bi ti aplavdiral. Saj, ubogi revež, nisi nič kriv! Vse okoli tebe kipi in se slini in lima nate – zakaj se pa sploh pritožuješ?
Res ne vidim, v čem je problem. Če si se hotel samo pobahati – okej, slišali smo te. Če si malo prestrašen, da bi te zasačila žena – kar bodi! Si zares želiš, da bi se raj okoli tebe razblinil in bi ti ostala samo žena? Kje pa!!!!
Kaj bi ti sploh rad od nas???
Ojej !
Pa kaj se na tem forumu zbirajo sami resni , zateženi tipi ?!
Kaj je treba obvezno imet hude probleme , da se lahko oglasiš ?!
Kaj malo sarkazma in heca tu ni dobrodošlo ?!
Se takoj najdejo prenapeti, svetohlinski, vseobsojajoči, pravičniški, vedno do konca moralni osebki, ki bi kar grmade zakurili ?!
Res , obupan ima bit za kaj obupan ….
Nikita je zdaj tudi obupana …
To je dobro napisano, Bull.**** je samo v tem, da pluvanje po meni mi cisto nic ne pomaga. Nekaj napeljujes sicer na razbijanje rutine (se tako pravi, da sem prevec zahteven …hmmm … kako bi ti to naredu?).
– pa se – citiram:
Revko, res si revko…ma kakšen revko…smotan butelj si…. Pojma nimaš, pa še brez jajc si…ena majhna usrana sera, nezmožna prevzeti odgovornost, to si … Kar se vrednot tiče, ki človeka naredijo Človeka, ti pa nima smisla pisat, bi ne razumel…. Če ne razumeš zdaj, boš mogoče enkrat kasneje, ko boš osamljen jokal tu na forumu ali pa flaši pira, kaj si imel in kaj nimaš več.
A naj bi mi to mogoce oslabilo moj ego? Naj bi se pocutil starega in beteznega? Mogoce malce debilnega? … in bi koncal kot alkoholik ali pateticna zguba. S tem bi me verjetno doletela zasluzena kazen.
Nisi mi ravno pomagal. S svojim pisanjem si samo razkril svojo naravo, ki je ne mislim analizirat. To je pac tvoj problem. Vsakemu se pa da pomagat, tudi tebi.