Najdi forum

Obupal že po letu dni

Partner se je preselil k meni po 3 letih poznanstva ko sta mu umrla oba starsa in je moral odprodati hiso in zemljo. Po delitvi premozenja mu ni ostalo niti za nakup stanovanja.

Oba sva se predcasno upokojila invalidsko in sva pred 50 letom. Tudi sama sem podedovala del hise v kateri zivim in vikend na morju ki pa je zal zaradi nenadne smrti oceta pri nadgradnji ostal brez strehe v zgornjem nadstropju in v 1 gradbeni fazi. V prtlicju pa imam 3 sobno stanovanje. Ze prej sem imela izkusnje v dveh vezah ko so partnerji z veseljem koristili vikend na morju. Pripeljali otroke iz prejdnjih zakonov njihove druzine celo bivse zene. Investirati pa nihce ni hotel kar mi je jasno dalo vedeti da tu ni resnosti za prihodnost.

Tokrat sem se odlocila da bom zajtevala nekaj in ne samo dajala ker na koncu ne dobim nic in ostanem prizadeta. Partnerju sem dovolila da pride zivet k meni vendar sem se odlocila da vikend prodam. Bil je zgrozen. Tudi on rad poletja prezivlja tam. In v 3 letih ga nisem prosila za nic dal pa tudi ni nic kot le prispeval k tekocin stroskim. Postavila sem mu pogoj. Vikend obdrziva vendar moras 30.000 investirat v dokoncanje. Ker on je hotel se malo.pocakat in si ob priliki s pomocjo kredita kupit stanovanje. Torej bi se pri meni šlepal po domače dokler si ne uredi stanovanja in pol šel. Zgleda že tako.

Nerad je pristal. Naj povem da je velik lenuh. Spi do 9. Jaz ustajam ob 6 in odpravim hcerko v solo. Mu pripravim zajtrk kavo in grem s prijateljicami v gozd na sprehod. Ko pridem kuham. Po kosilu delam okrog hise. Vrt. Vse kar je potrebno. Zivela sem tudi brez avta. Ker mi je ta prevelik strosek saj shajam le z pokojnino ki ni prevec visoka. On grd po kosilu spet lezat in ga ni do 5. Pol gre mal na sprehod z mano in psmi. Ves preostal cas je na telefonu. Štrka.

Kar sva planirala je bilo narejeno. Res porabiva ves denar vendar ziviva dobro. Nic nam ne manjka. Njegova penzija je visja od moje. Se leto dni morava mal stisnit zobe. Le se delcek fasade je za nardit. Do spomladi bo koncano. Jaz pa imam z okolico se nekaj dela. Ceprav vsak evro ki mam visja vlozim v cegle cement škrilje ploscice sem vesela! Ker bova nekaj imela. Vikend je sedaj vreden 200.000 eur.

On pa sam tarna in se pritozuje. Ne da se mu več! Po letu dni se njemu ne da več! Kaj pa se mu ne da? Lenarit? Pol leta zivi na morju pol na kontinentu tudi v veliki hisi vse narejeno vse pod rit. Njemu se ne da vec financirat.

Noben problem mu pravim. Ne pij mi zivce. Spomladi bova dala v prodajo. Ko prodam vikend bos dobil nazaj vse do centa svojega vlozenega denarja si kot si planiral kupil stanovanje in sel na svoje. Mar ni to pošteno? Saj ni da nisem pricakovala da bo tako. Le zavarovati sem se hotela.

Hja sam sedaj noce izgubit vikend na morju. On hoce obdrzat dograjeno stanovanje. Menda bi mu se jaz mogla nekaj izplacat nazaj po nekaksni logiki njegovi. On bi sedaj mel vse. Z samsko sestro ki se ma denar od dediscine bi kupila stanovanje in se skupi vselila in obdrzala se del mojega vikenda. Del ki je imel ze gradbeno in vse aktivne prikljucke in bil zgrajen do 1 faze. Je sedaj vreden skupaj z zemljiscem 100.000. Njegov vlozek pa je bil 30.000.

Rada bi samo rekla da je ta svet PODEN. Vsi samo lazejo in izkoriscajo! Brez kancka slabe vesti!!! Bolj kot si dober bolj si osel. Na najslabse ne smes pomislit ker pol te obtozijo da si preračunljivec. Moras biti tiho. Da vsi po tebi teptajo.

Seveda ne bo dobil stanovanja. Dobil bo svojih 30.000. To s cimer je prisel v mojo hiso to bo odnesel.

Moj plan je bil ziveti z nekom. Ne biti sam. Ustvarjati se tudi na stara leta. Biti priskrbljen. Srecen.

Ne pa sam gledati kje bos koga izkoristil!

New Report

Close