Obup
Prosim pomagajte!
Že leto in pol doživljam psihično nasilje na vse možne načine. Nasilnež se je odločil, da mi bo uničil življenje, kar mu v dobri meri že uspeva. Imam napade panike, tesnobe, strah me je življenja.
Pristojne ustanove in organizacije naredijo le toliko, kot so dolžne po zakonu jaz pa ostajam brez pomoči. Nasilje je prikrito in nedokazljivo. Povzroča mi materialno škodo, nadleguje po mobilnem telefonu, zalezuje, prisluškuje…Kršene so moje osnovne človekove pravice. Ga. Gliha, več vam lahko napišem na vaš osebni E-mail, če želite. Moja stiska je res velika in prisim za pomoč.
Pozdravljeni!
V takih situacijah se je dobro obrniti na Policijo, vendar ste to najbrž že storili. Ker vas nasilnež nadleguje tudi po mobilnem telefonu, si shranjujte sporočila ali ure klicev. Nadalje vam predlagam, da se po pomoč obrnete na katero izmed nevladnih organizacij – na primer: Ženska svetovalnica, Društvo za nenasilno komunikacijo, Društvo SOS telefon…
Glede na to, da pišete, da vas je strah življenja, imate napade panike in tesnobe, bi bilo morda smiselno razmišljati tudi o začasnem umiku iz okolja, v katerem živite.
Suzana Gliha Škufca