Najdi forum

Pozdravljeni.
Stara sem 19 let. Od oktobra do sredine decembra sem hodila s fantom, ki je bil leto dni mlajši od mene. Spoznala sva se v nekem lokalu in se oba zaljubila na prvi pogled. Je hokejist. Z njim sem se imela najlepše do sedaj, vendar pa je bil najin konec zelo čuden, kar danes med mojimi vrstniki ni nič čudnega 🙂 Niti ne vem, ali je on mislil da sem jaz njega prevarala, vem da je on bil z eno drugo, baje da mu je bilo hudo in da je jokal za mano… Še sama točno ne vem. Od takrat nimava več stikov. Vem da me je imel rad, to je več kot dokazal, potrditve pa sem dobivala tudi od njegovih prijateljev. Problem pa je, da sem bila enemu njegovemu prijatelju, ki je leto dni starejši od mene, že na začetku, ko sva se spoznala zelo všeč. Tega mi sicer ni povedal on sam, izvedela sem od najinega skupnega dobrega prijatelja. Rekel pa je da se noče vmešavati med mene in hokejista, poleg tega je njegov prijatelj … Vendar pa sva se zelo poštekala. Ko sva s hokejistom nehala, sva veliko tipkala po msnju. Včeraj sva se srečala (kot že velikokrat) v enem lokalu in bila sva skupaj (poljubi)… Zmenila sva se da hokejistu ne bo ničesar rekel, lahko pa da izve od kogarkoli drugega, saj so naju videvali skupaj … Ta fant mi je zelo všeč, saj sem po mnogih razočaranjih, končno našla nekoga, ki je malo starejši in odrasel, pametno razmišlja in ne leta s cveta na cvet. Nisva se še pogovorila kako naprej, ampak meni je tako hudo … Vem da sem bila prehitro z njemu, kaj če si bodo sedaj mislili da sem kurba? Ker tukaj je veliko moralno vprašanje, ker sta s hokejistom kolega. Res ne vem kaj naj naredim, najbolje da nimava nič več. Res je da sva oba veliko spila včeraj, sploh jaz, ampak vem da nisva bila skupaj le zaradi alkohola. Rabim samo nekoga za pogovor, ampak nekoga x, bojim se da mi bodo prijateljice rekle tisto kar želim slišati … Počutim se kot kurba.

No, zaradi tega pa že še nisi kaka kurba, lepo te prosim ! Ja, si pa mladenka, željna družbe in pogovorov, pa fanta kako leto starejšega od sebe s katerim se imaš sploh kaj za pogovarjat, kajne ? To je čisto in vse prav, samo nekaj naj ti bo v življenju sveto vodilo: ne delaj drugemu nečesar, kar ne želiš da bi drug tebi !!! Bodi fer in iskrena, to je življenski bonus !

Pa-pa !
(En srednjih let, bay duvej)

Pozdravček!

Vaše besede o tem kdo ste, izražajo veliko krivde in nespoštovanja do same sebe. Nihče nima pravice soditi vaših dejanj in vaših odločitev. Zakaj vas tako skrbijo mnenja drugih. Vi živite svoje življenje in svoje odločitve ter njihove posledice. Veliko ponižanja in sramu nosite v sebi, zato so vaše meje krhke in prepustne. Drugi lahko vstopajo v vaš svet in vas razvrednotijo, ponižajo in sramotijo.

Vprašajte se, kaj pa resnično vi želite, kaj so vaši interesi. Če ste končala odnos, ste ga končala, od kje ta krivda? Vso pravico imate živeti svoje življenje naprej.

Prisluhnite svoji intuiciji, kaj vi čutite, da je prav za vas. Iz vašega pisma je čutiti zmedo in nesigurnost, kot da niste prepričana v svoja dejanja in svoje odločitve, saj se bojite pogledov in misli drugih. V sebi se čutite krivo, saj čutite, da bi vaša dejanja morala biti takšna, kot bi pričakoval vaš prejšnji fant in okolica. Vi ste odrasla oseba in ni vam potrebno izpolnjevati pričakovanj drugih.

Vendar pa se postavlja vprašanje, zakaj ravno njegov prijatelj? A ni v igri še vedno prejšnji fant? Mu s tem kaj sporočate? Vam je ustrezalo, da so vas drugi videli, ker mu bodo povedali…

Razmislite o tem in upam, da se boste odločila, da bo najbolje za vas.

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center, Ptuj Tel: 030/333-009 E-mail: [email protected]

New Report

Close