obup
Pozdraavljeni,
pišem vam, ker sama ne vem več kako naprej.po glavi mi rojijo samo še kg. in hrana.Visoka sem 1.77 in tehtam 54 kg.Vem da je to preveč in hujšam na vse možne načine.Sita sem že tega boja s hrano , a bi al ne bi jedla, če preveč pojem vzamem odvajalo in se potem počutim malo boljše.Rada bi vse izbruhala vendar ne morem, gnusim se sama sebi s svojo debelostjo.Rada bi da je vsega tega že konec, da končam s tem, čeprav vem, da ne bom dokler ne izgubim še 10 kg.Upam, da se bom potem bolje počutila.Kaj naj sploh storim, ker ne morem več tako živeti?
hvala za odgovor!
Draga Ana,
hvala za vaše pisemce. Občutke, ki jih opisujete, pogosto srečujemo pri osebah, pri katerih se začenja začarani krog anoreksije. Na eni strani obljublja sprejetost sebe in občutek zmage, na drugi strani pa začenja bitko s telesom, ki ga poganja v stanje čiste izčrpanosti in sestradanosti, v kateri pobere vse, celo željo živeti.
Poskusite najti strokovno pomoč, lahko se oglasite na pogovor tudi k meni, lahko pa poskušate na obisk tudi v eno od samopomočnih skupin. Morda vam bo lažje razumeti, kaj se dogaja, predvsem pa je lahko v pomoč slišitati druge s podobnimi težavami.
Če želite, lahko pokličete na Polikliniko na Njegoševi 4 v Lj., v psihiatrični dispanzer in se naročite na pogovor v mojo ambulanto.
Čeprav je težko, pot ven obstaja, Ana,
pozdrave,
Marija Anderluh