Najdi forum

pozdravljeni!

Kako lepo je slisati, ko nekateri tako uspešno premagujejo kilogram za kilogramom!
jaz pa tako izgubljeno tavam in ko se nečesa lotin se mi takoj podre!
No tule je moj problem!
visoka sem 167cm in težka 60 kg-kam s tem pridemo?(v hlev k pujskom)
Moja teža je maksimalno prevelika in s tem, da sem se v enem letu zredila za 12 kg zrasla pa le 8cm.
Sem namrec stara sele 14 let, kar pa pride v poštev, da živim z mojo družino, kjer pa kakšne diete (samo sadje, ali določen jedilnik) sploh ne pridejo v poštev!
No tule je primer, ko sem se odločila, da izgubim malce kilogramčkov:
najprej mi je foter težil, da nesmem jesti toliko in da zvečer nesmem jesti niti sadja.
En dan pa sem se odločila, da nebom ta dan čisto nič jedla.In kaj je bilo!
Oče je znorel, da bom podhranjena in me silil jesti!
Res super stvar!
In če bi starša izvedela za kakšne težke diete bi znorela!
Mami pa tudi hujša, in to kako: sepravi v 5ih mesecih shujša 5kg!
Jaz pa sploh nisem za take dolgoročne stvari, saj me bo pobralo!
Pa še tako zasnovano telo imam, da pojem zelo malo in se mi pozna ogromno! In še posebaj se mi pozna na oblekah, saj stežka dobim kakšne dobrehlače, ki bi mi bile prav!
Res moram nekaj ukreniti s sabo!
Ne vem kaj in nevem kako, ampak nekaj se bo pa že dalo narediti, z vašo pomočjo pa sploh!

Čestitke vsem, ki vztrajate in lep pozdrav MICI, 137 in TATI !

Hvala
Manca

Malo pretiravaš…
Moje skromno mnenje

Manca,

Ne malo, zelo pretiravaš. Glede na to, da imaš komaj 14 let in si visoka 167 tvojih 60 kg niso in ne smejo biti razlog, za bilo kakšne diete glede na to , da si še v razvoju in nisi dokončno zrasla.
Pozabi na hitro izgubo teže. Ta ni nikoli zdrava posebej ne v fazi razvoja, ko organizmu ne sme nič primanjkovati.
Vse kar moraš narediti je :
– nauči se izogibati sladkarijam in mastni hrani
– več gibanja in rekreacije. Poišči si neki šport, ki te veseli, pojdi na dolge sprehode, kolesari, rolaj, teči, …. izbira je velika.

lp

Se strinjam s Kolesarjem. Tvoja teža ni razlog za paniko, saj si še resda v razvoju in v obdobju pubertete vsaki najstnici niha teža. Se pravi, ko bo to obdobje mimo, se bo tudi teža nekako ustalila, lažje boš izgubila kak odvečen kilogram. Medtem pa bi bilo zelo zdravo telo obremenjevati s kakšnimi enostranskimi dietami (ali celo postnimi dnevi), ki bi v organizmu poleg morda nekaj izgubljene količine vode pustile tudi velik primanjkljaj potrebnih snovi za rast in razvoj. Raje se res odpovej sladkarijam in uživaj več sadja in zelenjave, četudi tvoja starša nista za to. Povečaj vnos beljakovin in se izgibaj ogljikovim hidratom v velikih količinah (kruh, krompir, riž, testenine). Pij zadosti vode (in ne sladkanih sokov ali gaziranih pijač), prični se rekreirati, da si boš malce okrepila mišice in tako lepše oblikovala svoje telo. Vedi pa, da tvoja teža ni prevelika glede na starost in višino.

Poskusi, pa bo šlo.

NIKA

Se opravičujem : v naslednjem stavku je v zgornjem sporočilu prišlo do tiskarksega škrata – ”Medtem pa bi bilo zelo NEZDRAVO telo obremenjevati s kakšnimi enostranskimi dietami …

Manca,
hvala za čestitke. Ko bereš te strani, moraš vedeti, da vse kar je napisano ni dobro za vsakega. Ob tem mislim, da je starost ena izmed bistvenih podatkov, kako se lotiti hujšanja. Vsekakor velja, da počasi in na dolgi rok. To velja za vse starostne skupine. Pri dijetah s katerimi hitro shujšaš moraš vedeti, da takoj ko prenehaš z dijeto, se že rediš in rezultat je ta, da se vsi kilogrami vrnejo, pa še kašen zraven (preberi o tako imenovanem jo jo sistemu). Glede na to, da si še zelo mlada in v razvoju in da bi s takim početjem velikokrat v življenju pridobila še dodatne kilograme, ti priporočam, da živiš tako kot si živela do sedaj, le pri sladkarijah se tu in tam malo zadži. Tvoja teža te uvršča med suhice, ne pa v predebele maldostnice. Resnično poglej okoli sebe in boš videla, da jih je veliko, ki so resnično predebele (80 in več kg pri tvoji starosti in višini), takrat pa se vprašaj: kaj še sploh hočem?

Uživaj še preostanek počitnic in ne obremenjuj se po nepotrebnem! Bodi to kar si: mlada, vesela, zadovoljna in polna smeha, srečna da si v svoji koži in obkrožena z ljudmi, ki te imajo radi takšno kakršna si.

Manca hvala ti za dobre želje, kot veš tudi s strani tvoje mame nas čaka dolgo in trdno delo. Imam pa eno vprašanje, ali ti je kdo mogoče rekel, da si predebela? To te sprašujem, ker poznam eno punco, ki ji je prijateljica iz žlethnobe rekla, da je predebela in potem se je začelo. Tako je hujšala, da je sedaj sama kost in koža in še poleti hodi naokrog v debelih puloverjih. Punca je bila prej čisto normalna, normalane postave, lepa in prijazna. Danes bolj životari kot živi, vsa mladostna razigranost je minila, še pogovarjati se ne moreš z njo normalno, ker je zadirčna.
Pravim ti samo ne obremenjuj se tam kjer to ni potrebno, jej zdravo, malo telovadi in bodi predvsem zadovoljna, da si takšna kot si. In kadar se ti bo zahotelo hujšati pomisli na nas, ki imamo toooliko kil preveč in si reci ne meni pa ni porebno hujšati.

Lepe počitnice še naprej,
Mica

Manca hvala ti za dobre želje, kot veš tudi s strani tvoje mame nas čaka dolgo in trdno delo. Imam pa eno vprašanje, ali ti je kdo mogoče rekel, da si predebela? To te sprašujem, ker poznam eno punco, ki ji je prijateljica iz žlethnobe rekla, da je predebela in potem se je začelo. Tako je hujšala, da je sedaj sama kost in koža in še poleti hodi naokrog v debelih puloverjih. Punca je bila prej čisto normalna, normalane postave, lepa in prijazna. Danes bolj životari kot živi, vsa mladostna razigranost je minila, še pogovarjati se ne moreš z njo normalno, ker je zadirčna.
Pravim ti samo ne obremenjuj se tam kjer to ni potrebno, jej zdravo, malo telovadi in bodi predvsem zadovoljna, da si takšna kot si. In kadar se ti bo zahotelo hujšati pomisli na nas, ki imamo toooliko kil preveč in si reci ne meni pa ni porebno hujšati.

Lepe počitnice še naprej,
Mica

New Report

Close