Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija obseg glavice

obseg glavice

Obseg glavice je bil že pri porodu med manjšimi (10.perc.krivulja) in je sedaj približno enako, kar pomeni, da glavica raste po svboji krivulji. Iz skopegta opisa razvoj ani mogoče sklepati na celoten razvoj, sem pa povsem prepričana, da bi pediatrinja napotila dalje, če bi bilo karokoli sumljivega.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

zelo me skrbi glede obsega glavice mojega fantka. Ne znam narediti krivulje obsega glave…

ob rojstvu in pri 1 m = 36cm

pri 2m = 41cm

pri 3m = 43,5 cm

in pri 5,5m = 46,5 cm.

Najlepša hvala za odgovor.

Obseg glavice raste hitreje od pričakovanega, je pa vedno vprašanje pravilnosti meritev.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close