obsedenost
Prosim, za nasvet!
17 letno dekle, je skupaj z fantom ca. 1 leto. Za moje pojme sta preveliko skupaj. Vsako minuto prostega časa. Ker fant nikjer ne dela, se vidita vsak odmor med poukom dekleta, cele popoldneve, in cele vikende (dan in noč). Dekle ne zdrži brez njega niti 24 ur. Predvsem “zdrži” mislim to, da se v času, ko njega ni zraven ne zna sprostiti “uživati” na morju, smučanju, pikniku… če njega ni zraven cele dneve preživi v sobi in čaka na dan ko bo spet z njim…
Meni se to ne zdi normalno, ker beži življenje mimo nje… in vidim, da se ona tega ne zaveda…
Kakšen nasvet? Izkušnja? Karkoli s čimer bi lahko ugotovila ali je takšno obnašanje normalno in kako pomagat?
Hvala
Sklepam, da to piše mama, ki ji pa hčerkin izbranec ni všeč (ker ne dela…).
Za hčerko je to normalno, bo minilo, ko bosta začela misliti na prihodnost.
Verjetno se vam zdi kar dolga doba, eno leto, ker ste mislila, da bo to prej šlo narazen;)
Nočem obsojat, vendar, pustite punci, naj uživa. Zdaj je zanjo to življenje. Seveda pa, če bo zdraven še primerno zaposlena s šolo, kasneje s službo, bo kmalu to pričakovala tudi od svojega izbranca.
Če ju boste starši prej “izpustili”, jima naložili tudi kako odgovornost, prej bosta videla še kaj okoli sebe.
Je pa že tako, da pri 17 sem jaz bila 3 leta s fantom, pa tudu nisem hotela iti na maturantski izlet, da nebi bila narazen več dni;)….pa še vedno bi težko bila ločena od moža dlje časa in tudi na piknike in zabave grem raje v njegovi družbi…seveda pa vsakomur sčasoma paše iti tudi kam brez partnerja.
Da bi kaj zamujala, ker sva tičala 10 let skupaj pred poroko….se mi res ne zdi:)
Aja, pa v letih od 15-25 nisem opazila drugih fantov in nisem registrirala njihovih poskusov v osvajanju….se pa pogled na to spremeni z leti, že začneš gledati okoli sebe, že paše, če si še komu všeč, če te še kdo povabi kam….
Pozdravljeni,
hvala za vaše odgovore. Nisem ravno mama, recimo nadomestna mama, pa me skrbi. Tudi mi smo bili zaljubljeni, za ta leta normalen pojav. Ampak videti samo njega in popolnoma ničesar drugega? Šola se je šele začela, a sem prepričana, da se bo tudi končala pred koncem šolskega leta… s takšnim delom oz. zanimanjem zagotovo. Nisem tista, ki bi sodila ali je fant primeren ali ne… res pa je, da bi pri svojih 24 letih lahko imel delo, ni nebi razmišljal samo o “žuriranju” in bil bolj zrel do življenja.
Težko je opisovati, ker pač ne morem opisat celotne situacije in s tem rasvetljit zadevo.
Sama ima tudi hčerko, vendar mlajšo in se s takšno situacijo še nisem srečala, zato sklepam po nas, naših zasanjanih dnevih…
Zato sem želela vaša mnenja bolje izkušne, od svojih otrok…
Hvala