Imam z dietami obsedeno prijateljico…do potankosti naj bi imela izračunano koliko kalorij ima kakšno živilo. In tako sva se “zapeli” pri eni stvari, ker se pa za tako količino hrane meni zdi, da ima napačen izračun. Namreč…. ona trdi, da 3-je beljaki (pečeni na teflonu, brez maščobe) in polovica kuhane hrenovke ne vsebujejo več kot 200 kalorij???!!! Meni se to zdi veliko, veliko premalo…Gre za stavo 🙂 sem iskala podatke na netu, pa ne najdem nič konkretnega. Je med vami kdo, ki bi mi pomagal dobiti stavo? Jaz namreč trdim, da tak obrok presega 350 kalorij. Vaše mnenje??
en beljak ima 16 kalorij
točno to se tudi jaz sprašujem, če je kolegica res tak manijak ima vse na umu, še koliko kalorij ima prah, ki ga vdihavamo ali recimo mušica, ki jo po nesreči dobimo v usta na kolesu 🙂
bi pa tudi sama rekla da to ni samo 200 kalorij, a nisem vešča v tem. po drugi strani pa za kup niča 200 kalorij!?!?! kako potem naj človek poje recimo samo 1600 na dan. joj še dobr da ne računam, ker bi se kuj nabralo čez 2000, ornk čez dva hahahha. če samo en piškot prištejemo smo že na 100 hahahhaha
dober tek vsem
Zakaj bi nekdo bil obseden, če pozna kalorično vrednost živil, ki jih poje? če si tako prepričana, da je kolegica obsedena s tem, zakaj si sploh šla z njo stavit? se ti ne zdi glupo in protislovno do konca tole?
Hrenovke, kot nekatere pametujete imajo zelo različno kalorično vrednost. Bele hrenovke imajo bistveno nižjo vrednost od ‘običajnih’, pa še te so v razponu od 200-350 po 100g. Beljak jih ima pa zelo malo.
Tako, da imata lahko obe prav, odvisno katere hrenovke sta imeli v mislih!!!!
Ste šle stavit na tortico? ha ha ha