Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Obroki nedonosencka

Obroki nedonosencka

Doma imamo skoraj 3 tedensko nedonosenko, ki je bila rojena v 33t. Zanima me koliksen obrok naj bi zauzila? ko je bila na EINT je komaj pojedla 25ml, zdaj pa poje tudi 60ml, ampak potem na veliko poliva in se ji kolca in je vsa zmatrana, in jaz se potem bojim, da vse skup ni nic. Kaj mi svetujete? Aha lezisce sem ze dvignila za kaksnih 20 stopinj, pa nic ne pomaga.

LP, Kalina

Spoštovana Kalina,
točnih mililitrov vam ne morem napisati, ker je to zelo individualna zadeva, vsak otrok je drugačen. Odvisno je tudi od trenutne teže, števila obrokov na dan. Če ima vaša deklica okoli 3 kg, potem bi NAČELOMA lahko popila v 8 obrokih po 50 – 60 ml mleka. Ampak, to je samo orientacijsko. Vedno dobro podrite kupček, vzglavje posteljice pa dvignite na 30 stopinj.
Če otrok kakšen dan popije manj, ga ne silite, počakajte.
Pri polivanju je običajno količina zelo majhna, če pa vas skrbi, se bosta morali pokazati vašemu pediatru, ker je preko računalnika nemogoče dati pravo oceno.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close