Najdi forum

Obrok pred plavanjem

Večkrat sem slišal, da se tik pred plavanjem ni dobro najesti, da je to lahko celo usodno. Zanima me, zakaj je to tako nevarno, kaj se dogaja v telesu? V čem je razlika, če greš takoj po obroku plavat oz. ukvarjat s katerim drugim športom?

LP

to so enkrat raziskovali nemci. poskusi na strani pro7.de pod galileo in tam poišči pod temenarhiv.

************************************************************ To je samo moje mnenje, ki ga nočem vsiljevat drugim, saj lahko vsakdo dela to kar hoče; da le ne škoduje drugim!

Najesti se pred nobenim sportom ni dobro. Za plavanje naj bi veljalo da naj ne bi jedel uro pred plavanjem – seveda je spet odvisno, kaj in koliko pojes in kako bos plaval – ali se bos v vodi le namakal ali pa mislis resno plavati.

No ja, ne vem, ce je lahko ravno usodno (morda ce bi sel plavat v kaksno globoko vodo – morje ali jezero – pa si zraven vsega se slab plavalec). Mislim, da je najhujse, kar se lahko zgodi, pac da ti postane slabo oz. imas neprijeten obcutek ” kepe v zelodcu “.

je večji riziko mislim da je lahko posledica celo smrt nisem si pa zapomnil vzroka

************************************************************ To je samo moje mnenje, ki ga nočem vsiljevat drugim, saj lahko vsakdo dela to kar hoče; da le ne škoduje drugim!

Kolikor vem, je najvec ljudi med plavanjem umrlo zaradi utopitve, ker so bili slabi plavalci in so precenjevali svoje plavalne sposobnosti. Lahko so se pa seveda utopili tudi zato, ker jim je prej postalo slabo, morda tudi zaradi preobilne hrane pred skokom v vodo.

Ampak mislim, da clovek po obilnem kosilu itak ne rine v morje ali v bazen, prav tako kot se ne odpravi tect maratona.

Ce smo ze pri rizikih povezanih s plavanjem – ko gledam razna varnostna navodila, obesena po javnih kopaliscih, me zelo cudi, da je sele na zadnjem mestu napisano, da naj clovek pod vplivom alkohola ne hodi v vodo. Glede na to, da je pri nas skoraj na vsakem kopaliscu (ob bazenu ali na obali) bife, v katerem se nekateri nacejajo ure in ure, bi jaz to opozorilo s posebej velikimi crkami napisal na prvo mesto.

Mislim da ni neke povezave med hrano v zelodcu in stevilu utopitev. Je pa npr pred plavanjem dobro biti manj poln vsaj osebno ker drugace se mi ful riga k plavam. Najraje imam kaksno tekoco hrano preden grem plavat, mleko, jogurti ali kaj podobnega.

LP Oliver

trenutno sem v kontaktu z določenimi ljudmi, ko dobim odgovor ti ga prezentiram.

New Report

Close