Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Obrok dojenčka

Obrok dojenčka

Punčka je stara 2 meseca in 1 teden. Do sedaj je imela obroke na 3 ure, zvečer pa spi od 21h do 4h. Že 2 dni odklanja obroke, ko pa dam kasneje pa popije. Tudi danes se je zgodilo, ob 11h je 3 ure od zadnjega obroka, noče popit mleka, pred 11h je bila budna eno uro. potem zaspi in ob 12h ji ponudim flaško in spije 140 ml. Dojim, a ponudim flaško ker zavrača moje dojke in si tako črpam ter ponujam po flaški. Opažam, da ni lačna ko mine 3 ure od zadnjega obroka. Ali lahko dajem vsake 4 ure jest, če še ni premajhna? Če ji dajem vsake 3 ure, ima 6 obrokov na dan, če bi pa po 4 ure pride 5 obrokov na dan. Spije 120-140 ml. Težka je od zadnje posvetovalnice (9.6.) 4870g. Ponujam tudi čaj 2 uri po obroku 5-10 ml, prej ne ker potem veliko poliva. Najlepša hvala za odgovor!

Spoštovana baby,
po drugem mesecu si dojenček sam prilagaja obroke, dojenje na 2 uri, na 3 ure ni več potrebno tako dobro nadzorovati. Če deklica želi piti na 4 ure, potem to zadostuje. Saj se nekako večina otrok med 2. in 3. mesecem začne dojiti na 4 ure. Tudi s stekleničko počakajte, najprej poskusite dojiti na 4 ure. Če tudi po 4 urah zavrača dojko, potem pa pač po steklenički.
Ne glede na to, da je obrokov manj, pa otrok na obrok več popije in tako izravna potrebe.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close