obroč za plavanje in porod
Pozdravljene. Jeseni bom prvič mamica. Ker sem na tem forumu že velikokrat prebrala , da je dobro v porodnišvzeti tudi obroč za plavanje in imam sedaj vprašanje kakšno velikost obroča naj kupim,
V trgovinah imajo vsaj 2 velikosti od 50 cm naprej, torej naj kupim manjšega ali večjega? Kam se potem vsedeš po porodu, na sam obroč ali v luknjo obroča? Res hvala za odgovore.
Tudi jaz sem premišljevala o obroču, pa sem ga na koncu pozabila. V porodnišnici sem potem, ko sem želela sedeti na stolu, uporabila povšter. Najbolj mi je odgovarjalo sedenje ‘ na strani’, bolj počez. Dojila pa sem leže, saj so bili podoji dolgi in z deklicama sem se veliko cartala, pa mi je ta položaj bolj ustrezal.
Velikost obroča ni bostvena – glede na to, koliko te bo ostalo po porodu, si omisli tudi velikost obroča. Če te je malo, lahko 50 cm, ampak raje 60 cm.
Svetujem pa ti, da to varianto uporabljaš čim manj – raje čimveč počivaj V LEŽE in čim manj sedi. Tako se ti bodo šivi prej zacelili in boš prej lahko normalno sedela. Na začetku uporabljaj obroč samo takrat, ko je nujno – npr. za jest v porodnišnici (v Ljubljani imajo lesene stole).
Vem, da je težko, ampak ne privoščim ti tega, kar se je zgodilo meni (rodila sem pred enim mesecem). Veselo sem sedela na obroču in hodila, pa so se mi 5. dan po porodu potrgali šivi in je bolelo kot sam vrag. Pa sitnosti imaš, ko moraš nazaj v porodnišnico in podobno.
Doma pa sem potem lahko jedla v leže še 14 dni, ko sem se tako pazila.
LP, čimlažji porod in čim manj šivov.
Diana