Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina "Obroč"

"Obroč"

OBROČ

Sem mlajši moški (34 let) z rahlo povečano telesno težo ( 190cm, 94kg). Moj problem je visceralna debelost (nalaganje maščevja okoli pasu) ali »obroč« po domače. Tudi če izgubim na teži mi »obroč« sicer v manjši obliki ostaja. Ker sem nekje prebral, da je imenovana debelost močan dejavnik tveganja za bolezni srca in ožilja vas prosim, da mi svetujete kako se imenovane nadloge znebiti!

Lep pozdrav!

Jože

Spoštovani Jože!

Težo poskušajte izgubljati počasi ob konstantni vadbi, ki bo usmerjena na vaje za trebuh in hrbtenico. To je edini način, da boste utrdili mišični obroč in istočasno izgubili maščobno oblogo. Svetujem vam, da se oglasite v enem od fitness centrov, kjer imajo vodeno vadbo.

Spoštovani!

Hvala za odgovor. Imam pa še eno vprašanje. zanima me kako lahko odpravim problem ledeno hladnih rok (»občutek hladne krvi«), ki me spremlja predvsem v službi (»ko priklopim službeni del možgan«) oz. ali obstoji kakšna »mehanska« metoda ( prehrana, masaža….), ki omenjeno neprijetnost odpravlja. Naj omenim še da se spopadam z nevrotiformnimi težavami (tesnoba…) in paroksizmi AF (prejemam medikamente v obliki tablet Bloxan, Coaxil in psihoterapije). S stranskimi učinki tablet sem seznanjen, vendar mislim, da tableti niso pravi naslovnik mojih težave. Zelo mi pomaga sproščanje vendar je učinek kratkotrajen. Kaj svetujete?

Lep pozdrav

Spoštovani Jože!

Občutek hladnih rok in nog je navadno posledica učinka adrenalina, ki zoži periferno žilje zato, da ima “center” več krvi, torej boljšo prehrano. Imate popolnoma prav, stvar je psihosomatska in posledica tega, da se v službi močno trudite in skoncentrirate na tisto kar delate in ob tem niste popolnoma sproščeni.
Pomaga vam lahko le avtogeni trening tako, da se med delom poskušate popolnoma sprostiti za nekaj minut, te tehnike se je treba naučiti. Preberite si knjigo dr.Hannesa Lindemanna: Sprostitev v stiski.

New Report

Close