Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina obrnjena peristatika

obrnjena peristatika

Spoštovani!

Že 2 meseca imam želodčne težave zato sem šla na gastroskopijo. V jeseni so mi odstranili žolčnik, vendar sem se pred 2 mesecema jedla veliko svinjskega mesa, nato sem zvedla za smrtno bolezen sodelavca in nato so se začele moje težave.

No na ultrazvoku je bilo ugotovljeno da imam v želodcu ogromno vlecljive vsebine katere ph je 7. Šla sem tudi na ultrazvok vendar ni bilo ugotovljeno da bi bilo z žolčevodom kaj narobe.

Zdravnik mi je na podlagi teh izvidov dejal da imam obrnjeno peristatiko. Namesto da bi žolč šel v dvanajsternik gre v želodec in mi tam povzroča težave.

Zdravnik pravi, da se bo ob primerni prehrani to sčamo uredilo samo po sebi s tem da redno jemljem Ranital in Tematil, ter da pazim na prehrano.

Prosim za vaše mnenje.

Zanima me tudi če je kateri od bralcev imel podobne težave in če obstajajo kakšna domača zdravila da se to uredi.

Hvala

Mina

Spoštovani!

Pri odstranjenem žolčniku je možno zatekanje žolča v dvanjatnika in s tem bolečin zaradi vnete sluznice. Zdravila navadno pomagajo. Pomembno je tudi, da poskrbite tudi za svoje duševno zdravje, če ste še vedno obremenjeni s smrtjo znanca. Več manjših obrokov razporejenih preko celega dneva, ustrezno dolitih s tekočino. Izogibati se morate jedi, ki napenjajo, obilici surove zelenjave in oblici maščobe. Sčasoma se bo tudi to uredilo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close