Obrezovanje pri odraslih
Spoštovani!
Sem 26 letnik, pred letom so se mi na enkrat pojavile “pearly penile papules” okoli glavice penisa v ogromne številu. Dermatologinja mi je pojasnila, da so to tili izrastki papules,prej nisem vedel.
Problem je, da sem neobrezan ter tudi v otroštvu sem ime probleme s kožico ter kljub posegu, mi jo niso nikoli dovolj odstranili, niti na silo ne gre, še vedno se en del drži, ko jo hočem potegniti nazaj.
Kožica je na notranji strani konstatno zelo rdeča, predspostavljam, da vneta ter ne izgine kljub mazanju z lotridermom se je “infekcija” vrnila, umivanje z mrzlo vodo ne pomaga. Stanje glee papul se slabša.
Zanima me, a je v tem primeru možno obrezovanje na napotnico, sam bi si zelo želel obrezovanja ter probleme imam, kajti kožica ni bila nikoli končno ločena od glavice penisa.
Hvala za Vaš odgovor!
Spoštovani!
Predlagam da se oglasite pri urologu (lahko tudi pri meni, glejte povezavo spodaj) – problem je namreč treba videti – šele na osnovi pregleda in natančenga pogovora lahko rečemo, ali vam obrezanje svetujemo ali ne ter vas hkrati seznanimo tako s prednostmi kot z neprijetnostmi, povezanimi z obrezanjem.
Seveda se obrezanje iz medicinskih razlogov (lahko je to tudi relativno ožja kožica, težave s ponavljajočimi se vnetji in podobno…) opravi na napotnico in prepričan sem, da vaš osebni zdravnik, če mu boste povedali, da imate težave s kožico, da vam ta dela težave in ga prosite za napotnico za urologa, ne bo okleval in vam bo napotnico izdal.
Čeprav so biserne penilne papule nenevarno stanje, vendarle lahko predstavljajo estetski problem. Možno je (nikakor pa ni gotovo), da se bodo v letu dni po obrezanju bistveno zmanjšale. Če ne, pa je tudi te mogoče odpraviti (koagulacija).
Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje – Center UROL