Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija obrez-zdravljenje

obrez-zdravljenje

sedaj je 3 dan po obrezu penisa in me zanima sledeče:
je vse v redu če že zdaj neham povijat splovilo(po 3 dneh,prej sem po vsakem uriniranju spral s kamelicami ter na novo povil)?
zanima me pa zato ker danes sem probal brez povoja samo spodnje hlače in zgleda da na sprednji strani še malo krvavi(ravno toliko da se prilepi na hlače)
tako da sem med spodnijce in slovilo dal gazo.
Pa če imam brez povoja me ob vsakem premiku malo zaskeli…

Spoštovani!

Pomembno je, da vzdržujete higieno, kot opisujete (izprati po uriniranju). Pričakovati je, da se bo stanje vsak dan izboljševalo (razen če bi prišlo do vnetja). Nadaljujte tako, kot delate sedaj, po tednu dni lahko že preiskusite, če se dajo šivi potegniti stran (odpadejo). Potrebno je, da se (po uriniranju ali vsaj npr. 2x dnevno) umije, sicer pa naj bo rana suha. Včasih pomaga, v začetni fazi, da se nabavi vazelinska gaza ali podoben material in vstavi med glavico in spodnjice, kar prepreči, da bi se ranjeno mesto prilepilo na spodnjice.
Prav je, da se morebitni izločki odstranijo (se rana čisti).

Kako dolgo vas bo “ob vsakem premiku malo zaskelelo”, je odvisno od tega, kako vneto, zoženo ali bolno je bilo pred operacijo. Če je bila prej kožica močno zožena, torej bolna, bo lahko trajalo precej časa, da se uredi. Če je bila prej bolna, ni gotovo, da bo obrezanje bolezen kože (npr. balanitis xerotica) dokončno ozdravilo – je samo nujni ukrep za blaženje težav. Če pa je bila kožica le nekoliko ozka, sicer pa zdrava, je pričakovati popolno okrevanje bistveno hitreje, na primer v enem mesecu. Načeloma pa bo seveda vmes neprijetno obdobje, ko “ga boste čutili”.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

ni ravno hudo
npr. če mirujem čutim samo kako me srbi okoli rane, ko pa ustanem pa začutim kako se mi glavica drgne ob spodnje hlače, tudi ko se premaknem dobim tisti srbeč občutek 🙂
drugih bolečin pa ni.
Sem si malo pogledal rano in zgleda da je dokaj v redu(oteklina ni rdeča,je že manjša kot po operaciji, vidm samo da direktno pod glavico na zadni strani je bolj rumeno-belo(ni nekih izcedkov))

aja glede kožice.
pred tem nisem imel nobenih problemov s samo kožico(beri:me ni boleloter ni zgledalo ‘bolno’)
na izvidu mi piše da se da kožica potegniti samo do 1/3.
Upam samo da se čim prej navadim.

Lp

New Report

Close