Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Obrez penisa

Obrez penisa

Pred enim tednom, natanko pred osmimi dnevi sem biu v bolnišnici zaradi obreza penisa, penis so obrezali, vse se je lepo celilo, danes pa pogledam spodnji del penisa pri glavici se je naredila kot nekaka luknjica, kaj bi to bilo…ali bi bilo bolje da se vrnem na kontrolo v bolnišnico??
Hvala za odgovor ali pojasnilo.

Spoštovani!

Če ste bili obrezani pred 8 dnevi, so najbrž šivi še prisotni, se pa že razkrajajo. Upam, da redno skrbite za higieno, kot so vam naročili tam, kjer so vas obrezali. Po uriniranju splahnete penis s svežo vodo, osušite. Vsak dan menjate spodnjice. Do dokončne zacelitve uporabljate kondom pri spolnih odnosih. V primeru delne cirkumcizije (če kakšen milimeter kožice še pokriva glavico) skrbite za higieno tudi pod tem pokritim predelom. Redno umivate, sicer pa naj bo rana suha. Če so šivi še prisotni po 3 tednih, jih lahko sami “cuknete” ven, če pa ne gre ali vam je neprijetno pa poprosite osebnega zdravnika/zdravnico, da vam jih pobere.

Konkretnega odgovora na vaše vprašanje vam prek interneta seveda ne morem posredovati, saj je za to potrebno situacijo VIDETI (vse okoli) in potipati.

Prvi, ki mu pokažete rano potem, ko ste bili po operaciji odpuščeni domov, je vaš osebni zdravnik/ zdravnica. On/ona pogleda in nato preceni, ali gre za normalno situacijo, pojasni, če lahko in vas po potrebi napoti nazaj tja, kjer je bila operacija opravljena. V primeru, da se pojavi problem ponoči, med vikendom, praznikom, to opravi dežurni splošni zdravnik.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Najlepša hvala za odgovor, vse delam tako kot so mi naročili, mislim da se nimam zdaj kaj bati vse poteka kot bi moralo, pač me je zanimalo, ker sem prebral na forumih različne komentarje na to, hvala za pojasnilo.

Lep pozdrav

Mene pa že celo življenje(45) moti da mi po opravljeni mali potrebi zastaja urin med glavico in kožico penisa,kar je sila zoprno.Brav sem da obstaja delna cirkumizacija,saj imam izredno veliko kožico,kaj mi svetujete,moram do os.zdravnice,po napotnico,kam pozem?Zanima me kako poteka poseg. Hvala za odgovor in nasvet.

Spoštovani!

Potrebujete urološki pregled, če ste stari 45 let, boste verjetno že opravili tudi prvo določitev PSA, tudi UZ pregled trebuha ne bi bil odveč, se pač intenzivno bližate abrahamu, hkrati pa si bo urolog ogledal kožico in penis ter se pogovoril z vami, kaj natančno vas moti in vam morda tudi predlagal kakšen poseg, ki bi zadevo lahko izboljšal. To bi lahko bilo obrezanje v lokalni anesteziji.
Lahko pa pri vas ne gre za problem, ki bi bil kakorkoli povezan s kožico, temveč gre lahko npr. za kapljanje po uriniranju, kar pa v večini primerov nima povezave s kožico. Načeloma obrezujemo, če je kožica preozka in je ne gre potegniti preko glavice, le redki so primeri, da bi bila kožica, na primer iz estetskih vzrokov, “preobilna”.

Skratka, pogovorite se z urologom, ki vas bo pregledal.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close