Obremenilno testiranje
Spoštovani
V sredo imam sistematski pregled v katerega je vključeno tudi obremenilno testiranje – cikloergometrija. Glede na to, da imam diagnozo paroksizmi AF, da sem pred 4 leti med opravljanjem testa doživel napade paroksizmov AF, kar v meni zbuja nekakšen strah in da sem fizično nepripravljen me zanima ali je zadeva v stanju kakršnem sem zame primerna. Srce je drugače bp, obremenilno testiranje je bilo razen paroksizmov AF v odpočitku ok, Ishemične reakcije ni bilo.
Lp
Jos
Ni mi jasno zakaj je obremenilno testiranje pri vas vključeno v sistematski pregled. Verjetno se želi zdravnik prepričati, če vam telesne obremenitve sprožijo napade AF in pri kako hudi obremenitvi. Ali mora zdravnik izdati potrdilo, da ste ali niste sposobni za delo, pri katerem so vključeni tudi hudi akutni telesni napori? Ali je obremenilno testiranje nujen pregled?
Nimam podatkov, če so vam zdravniki izdali potrdilo, da imate napade AF pri povsem zdravem srcu. Tako stanje je sicer možno bolj v redkih primerih. Morda je pa prisotna blaga bolezenska sprememba srčne mišice, ki vas pri vsakdanjih obremenitvah ne moti.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.
Spoštovani
Ne gre za klasičen sistematski pregled na katerem se ugotavlja sposobnost
za delo temveč za takoimenovani “menedžerski” pregled do katerega
sem na podlagi članstva v NS upravičen. Pregled v katerega je zajeta tudi cikloergometrija se mi je nekako uskladil z kontrolnim pregledom pri mojem kardiologu, ki želi da imenovani test opravim.
LP
Jos