Najdi forum

Spoštovani,

že nekaj časa me ljudje opozarjajo, da sem jezen, čeprav sploh nimam takega občutka in imam občutek popolne sproščenosti. Potem mi še povedo, da se mi jeza vidi z obraza. Sam sploh nimam nadzora nad svojo obrazno mimiko in sploh ne vem, kako naj to odpravim. Ali mi lahko prosim kaj svetujete? Nočem izpadati kot slab človek samo zato, ker je z mojo obrazno mimiko očitno nekaj narobe. Je kaj pomoči zame? Star sem 33 let.

Pozdravljeni 56545,

pravite, da vas ljudje “opozarjajo”, da ste jezni, čeprav sami ne občutite jeze, vendar vam pravijo, da se vam jeza vidi na obrazu. Težko rečem kako in kaj, saj vas ne vidim in ne morem potrditi ali imate res jezen izraz na obrazu. Ampak glede na to, da opisujete svoje stanje kot sproščeno, morebiti zadostuje vaše počutje. Tistim, ki so vam blizu, lahko razložite, da niste jezni in da ne morete vplivati na svoj izraz na obrazu, če se zdi jezen. Za ostale- ki vam niso tako blizu- pa niti ni treba, da se vznemirjate s tem kako vas vidijo in kaj vidijo za vašim izrazom. Morebiti vas to res ne tolaži, vendar se mi zdi dobro, da ste sproščeni in vse ostalo ni tako pomembno.

Želim vam, da se čimbolj sprejmete v vsem tistem česar ne morete spremeniti in vse dobro v novem letu,

Bernarda

Gre za osebo, ki mi čustveno ni blizu, vendar pa je pomembna v mojem življenju, saj gre za brata in njegovo ženo, pa tudi za moje starše, ki me non-stop opozarjajo na mimiko. Sem že rekel, da na to ne morem vplivati, pa pravijo, da lažem in da se izgovarjam. Ta jezna mimika pa se kaže tako, da grdo gledam. Po opisu sodeč gre za skremžen in mrk (črn) pogled. Želim še dodati, da kmalu potem, ko me kdo na to opozori, res postanem jezen, to pa zato, ker vem, da sem spet nekoga prizadel.

Spoštovani,

kako dolgo pa vas starši že “opozarjajo” na vaš izraz na obrazu? Včasih se ljudje kremžimo in mrščimo zaradi težav z vidom, ker nezavedno napenjamo očesne mišice. Ali sicer dobro vidite?

Žalostno, če vam ne verjamejo, da nimate vpliva na to- logično pa naj bi bilo, da s svojo mimiko ne želite koga prizadeti, torej ni potrebno, da se počutite, da ste nekoga prizadeli, saj je to nekaj na kar je pa res težko vplivati, se vam ne zdi?

Lep pozdrav,

Bernarda

Ne vidim ravno dobro, nosim očala, dioptrija kar visoka, opozarjati so me v večji meri začeli v letu 2012, prvih opozoril pa sem bil deležen že kmalu po prvi zaposlitvi, ko sem bil tudi po osem ur za računalnikom (pa četudi tisti dan, ko sem bil deležen opozorila, nisem bil za računalnikom)… Najbolje, da grem k okulistu.

Pozdravljen še enkrat,

glede na napisano bo to verjetno res povezano z vašim vidom in napenjanjem oči- morebiti bi bilo res najbolje, da greste k okulistu in preverite dioptrijo- dolgotrajno delo za računalnikom pa seveda še dodatno utruja oči,

Vse dobro vam želim,

Bernarda

New Report

Close