Obrazložitev
Najprej vas lepo pozdravljam ter vas vljudno prosim če mi lahko podate mnenje na izvid UZ dojk,ter navodila za nadaljne preiskave.
V začetku naj povem da sem stara 36 let,mamica dveh sinkov katera sta bila rojena z CR.Ker je v naši družini veliko raka in posledično tudi kar 4 smrti zaradi te bolezni in ker imam sama težave z dojkami sem obiskala zasebno UZ ambulanto kjer sem dobila naslednji izvid.
Nekako predomiragost fibrograndularni parenhim.Jasno definiranih fokalnih sprememb v desni dojki ne vidim.Desna pazduha je bp.
V levi dojki je na meji notranjih kvadaratov vidna cista premera 5 mm(slika).Drugih sprememb v levi dojki ne vidim.V levi pazduhi ni patološko spremenjenih bezgavk ali drugih sprememb.
Mnenje:
U1.
Priporočam redne mesečne samopreglede dojk in UZ kontrolo v primeru tipno sumljivih sprememb ali čez 1 leto.
Naj povem še to da mi je po pregledu zdravnik radiolog dejal da mi priporoča punkcijo ciste,ker mi z zagotovostjo ne mora potrdit da je ali ni karkoli nevarnega in da lahko punkcija pokaže realne rezultate.Seveda me skrbi ker sta obe babici umrli zaradi raka doljk in kot sem že napisala imamo v družini pogostega raka.Kaj mi vi svetujete in kako naj ravnam vnaprej.Naj povem samo še to da me leva dojka precej boli in da občutim oteklino kot nekakšen mobilni fižol.Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem ter se opravičujem za dolgo pismo.
Hvala in Lep pozdrav iz deževne štajerske
Dosedanji rezultati nakazujejo benigne spremembe. Ker nobena metoda ni 100% zanesljiva, vam zdravnik ne more zagotoviti 100 varnost, zato vam je priporoil e dodatno punkcijo ciste v levi dojki.
Glede na sestavo tkiva bi vam priporoala, da prinete z uivanjem dveletnega svetlina. V lekarni ga lahko kupite v obliki kapsul, kot dodatek k prehrani. Po dosedanjih izkunjah je ta rastlina v veliko pomo pri urejanju menstrualnega ciklusa ali PMS-a, pri lajanju teav v menopavzi ali pri poveani obutljivosti dojk. Kar nekaj primerov je pokazalo, da se je ob nekaj meseni uporabi, “fibrocistino” tkivo v dojki umirilo in boleine v dojkah pa skoraj ali dokonno prenehale. To je najmanj, kar lahko naredite zase. Svetlin je isto naravna pomo, brez kodljivih uinkov za telo.
Hodite redno na kontrole in se samopregledujte. Priporoam tudi metodo BreastScan.