Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Obravnava neplodnosti, postopki, čakalne vrste

Obravnava neplodnosti, postopki, čakalne vrste

Lepo pozdravljeni vsi skupaj,

S partnerjem že več kot eno leto neuspešno poskušava zanositi. Stara sva 25 in 28 let. Pri 18-ih letih sem imela prometno nesrečo, kjer mi je pas raztrgal črevesje, kar so mi popravili z operacijo. Že takrat sem šla k svoji ginekologinji, ki mi je opravila ultrazvočni pregled reprodukcijskih organov (maternica, jajčniki itd.), ki ni pokazal nobenih poškodb ali posebnosti. Julija sem imela prvi pregled pri specialistu za neplodnost. Krvni izvid je bil super, ponovno mi je zdravnica naredila tudi ultrazvok. Videti je bilo folikel, razloženo mi je bilo, da je možno, da prejšnji mesec nisem ovulirala (tudi cikel je bil nenavadno daljši za 10 dni, ponavadi pa imamo zelo točne in redne menstruacije), lahko pa da je tudi cista. Naj še omenim, da mi je nekaj mesecev pred te moja ginekologinja prav tako naredila uz, kjer folikla ni bilo videti. Partner je bil prejšnji teden na spermiogramu, katerega izvid še vedno čakava, naslednji pregled pa imava šele novembra.

Ker vem, da je veliko ljudi v podobni situaciji in se mi zdi november še zelo daleč, bi bila zelo hvaležna če bi mi kdo lahko razložil, kakšni so naslednji postopki pri obravnavi za neplodnost. Kaj lahko pričakujeva na naslednjem pregledu, katere preiskave se še izvedejo pred IVF, kako dolgo čakaš na posamezne preiskave itd. Več informacij, bolje bo in lažje bom čakala. 😊

Tudi kakšne pozitivne izkušnje in kako vam je uspelo priti do dojenčka bi bilo lepo slišati. 😊 In pa če imate mogoče kakšne naravne alternative, ki pomagajo pri plodnosti, pa da so res koristne in vam pomagajo.

 

Hvala že v naprej vsem za odgovore, mi je veliko lažje če imam nekoga, kogar lahko take stvari vprašam.

 

 

 

Mogoče bi poizkusila poklicati in prositi, da ti datum pregleda spremenijo? Glede na to, da ko dobita izvid spermiograma bi bilo smiselno mogoče čimprej urgirati… ker se kaj hitro vse zavleče.

Preberi si še forum na temo OBMF – IVF 2023, tam je tudi že kaj koristnega napisanega pa že kar nekaj punc je pisalo na to temo.

@sancy292 hvala za odgovor! Sem tudi sama že razmišljala, da bi jih potem ko dobiva njegov izvid poklicala.. So mi pa rekli da njegov izvid pogleda androlog in potem v primeru da kaj ni ok dobi potem napotnico za pregled pri andrologu.  Tako, da zaenkrat samo čakam da dobiva (pravijo da je androlog na dopustu), potem bova pa videla kako bo za naprej. Na prvi pregled sem čakala cca 4 mesece kar mi je bilo ok, glede na to da je bil prvi pregled, nisem pa pričakovala da tudi potem ko si v obravnavi čakaš tako dolgo. Mogoče je treba biti samo malo vztrajen pa že tam kaj reči ko ti dajo datum. 🙂

New Report

Close