Najdi forum

obrati na centrifugi

Vedno bolj všeč mi postaja tale forum, veliko zanimivega sem že prebrala. In ker ste mi že tako dobro svetovali pri jogijih, vas prosim za razlago oz. nasvet, koliko obratov naj ima centrifuga pri pralnem stroju in kateri pralni stroj bi po vašem mnenju ustrezal …. Hvala za odgovor(e).

Živjo, skoraj vsi novejši pralni stroji imajo možnost nastavitve od 600-1600/m. V priloženih navodilih za uporabo je navadno lepo razloženo, kako število obratov prilagajati pranju posameznim vrstam tkanin.
Podaj se v trgovine in izbiraj.
Lp,Ali

Že nekaj časa si ogledujem pralne stroje, celo izbranega že imam, samo nekateri pravijo, da je dovolj, če je 900 obratov, in potem ne vem zakaj bi kupovala stroj, ki ima do 1400 obratov. Nekateri stroji imajo možnost nastavljanja od 0-400-…, nekateri pa samo 700/1400.
Navodila bom že preštudirala, zanima me, kaj se dogaja v praksi…

Torej – imam pralni stroj (Gorenje Prological), ki ima 0d 600-1600 obratov- največje število uporabim, ko recimo peremo bombažne trenerke ali brisače (manj občutljivo perilo) – iz stroja potegnem že napol suhe, torej maskimalno ožete – in ne nujno zmečkane (doziraš mehčalec in boben napolniš po navodilih – torej ne zabašeš celega).
Najmanjše število obratov uporabim, ko perem volnene stvari.
Vmes pa- po presoji… (odvisno od količine perila v bobnu, občutljivosti tkanin…)
Tudi meni so svetovali, da je popolnoma dovolj, če ima stroj 1000 obratov- v praksi pa se je izkazalo, da to nikakor ne drži. Vsaj zame ne.
Lp, Ali

Torej imas pralni stroj WA 162?

Živ’jo!

Vsekakor je boljše mal več odštet za pralni stroj in zbirat med obrati centrifuge, tudi do 1500obr/min. Če maš samo 900 obratov, v stroju pa polno frotirastih brisač, se zna zgodit, da ti ne bo kaj prida oželo, sej je motor prešvoh, da bi boben obrnu. Sama imam stroj Gorenje super silence 0-1500 obr. in je OK. Še posebej se višji obrati centrifuge obrestujejo, če imaš sušilni stroj, sej ti hitreje posuši. Sicer pa je vse odvisno od perila, ki ga pereš in temu prilagodiš obrate.
Pa ispešen nakup!

Jaz imam Zanussija. Največ ima 900 )ali 950) obratov. Pa mi je čisto dovolj, glede na to, da sem do pred kratkim imela starega na 400 obratov.
Je pa kar glasen ko centrifugira. Zanima me kako glasen je tisti, ki ima 1200 ali več?

Lp Lili

Živjo, moj zgoraj omenjeni pralni stroj (ja, Pikapolonica, tip je WA 162) je nekje zmerno glasen – bi rekla, da se bliža optimalni tišini.
Je pa tudi glasnost – poleg seveda kvalitete pranja, števila obratov, porabe energije- faktor, ki ima veliko vlogo pri nakupu..
Dober nakup; naš stroj smo kupili v Domžalah, v manjši zasebni trgovini – mislim da se imenuje A.S.T. (Ahačič) ki prodaja tudi Gorenjeve izdelke- ker smo ga dobili hitreje in mnogo ceneje, kot v Gorenjevi trgovini v Ljubljani.
Ali

Ja, Ali tu imaš popolnoma prav, kje je dober nakup. Malo reklame si tale Zdenko res zasluži (Ahačič). Stranka je pri njemu res kralj. Dober in pošten človek je, tak je bil že od nekdaj!

Lp, Jana

Imam pralno susilni stroj Indesit, to pa zato, ker je primerjalno najcenejsi (pa vendar je kvaliteten) z drugimi znamkami, jaz pa malce pazim na odtekanje denarja. Ima 1200 obratov, s cimer sem zadovoljna. Posusi polovico bobna. Stane devetdeset tisocakov. Nadzorujem lahko obrate (jih znizam) ali pa dam ukaz, da sploh ne ozema, samo voda iztece (tako da je tudi za neznejse perilo, tudi volno).

Sedaj pa imajo novo razlicico tega istega stroja. Ta nova razlicica ima program “osvezevanja” perila. To je za tisto perilo, noseno morda enkrat (npr. majice, srajce), ki ni umazano, pac pa morda malo prepoteno – ali se to ne. Ta program traja samo pol ure in ga torej lahko po potrebi uporabljamo dnevno. Mislim, da so tudi izboljsali susenje – in tako je zdaj kapaciteta susenja tu 4 kilograme (skoraj ves boben). Ta nova razlicica pa stane okoli sto tisocakov, kar je primerjalno tudi super. Vsi drugi pralni stroji s podobnimi lastnostmi so veliko drazji ali pa niso tudi susilni!

Indesit prodajajo v Ljubljani v Ariston centru, BTC (blizu Metroja).

Se to: stroj seveda avtomatsko prilagaja kolicino vode in praska. To ima vecina novih pralnih strojev in je kar pomembno pri varcevanju z energijo.

Centrifugiranje -velikokrat se zna uporabljat tudi na drug koristen način ,in ne samo za ožemanja perila !!
Seveda zaradi tega imajo pralni stroji tudi ročno nastavitev regulacije .
Na začetku ko se dva močno sprimeta ,daš lepo centrifugiranje do max , in na koncu ……………………………………………. ……

uffffff , na minimum , to ponavljaš dvakrat dnevno
Veliko centrifugiranja

Štumpi! 2x dnevno? A moraš res vse povedat!!! Če daš manj perila noter, skače ko utrgan, a ne?

Lp Lili

Pozdrav,
kako pa je kaj z garancijo in servisom za Idensit?
Matra me ta novi, WD 125 TX, cena je hudo ugodna, 107.900.
Pa menda posuši 4 kg.
J

New Report

Close