obrabljena sklenina in skelenje
Spoštovani,
želela bi vaše mnenje. Pred dobrim letom se mi je na zgornji desni 6. (med šestico in sedmico) odkrhnil delček zoba, kar me je zelo skelelo. Zobozdravnik je rekel, da ni nič hujšega, da ni ljuknja, ampak da se je obrabila sklenina in mi v ta prazen prostor dal neko zdravilo. Dodatno je pripomnil, da če zdravilo ne bo pomagalo, da mi bo potrebno odstraniti živec. Kasneje sem šla še 2x zaradi istih težav s tem zobom, saj je to območje zelo občutljivo na sladko in mrzlo, poleg tega me zelo moti, ker se v tej ‘luknji’ nabira hrana. Ker mi je pri vsakem obisku zagrozil z odstranitvijo živca, sedaj že pol leta odlašam z obiskom, ker res ne verjamem, da je to potrebno, da bi mi zob popravil.
Kupila sem si zobno pasto Parodontax, ščetko Curaprox, predel med omenjenima zoboma pa si dodatno čistim še s Curaprox medzobno ščetko. Pri čiščenju tega predela zaznam zaudarjajoč vonj na medzobni ščetki, kar očitno potrjuje, da nekaj ni dobro s tem zobom.
Zanima me vaše mnenje, ali naj grem ponovno do svojega osebnega zobozdravnika in spet ‘tvegam’, da ne bo naredil nič, ali naj poiščem še drugo mnenje? Začelo me je skrbeti, da bom z odlašanjem še celo izgubila ta zob, česar pa si resnično ne želim.
Naj omenim še to, da sem v 38. tednu nosečnosti in bi rada ta zob uredila čim prej, še pred porodom ali pa takoj po porodu ko bo to mogoče.
Najlepša hvala za vaš cenjen odgovor in lep pozdrav,
B.
Pozdravljeni,
žal brez kliničnega pregleda ne morem natančno odgovoriti, sicer pa ni dobro, da odlašate z obiskom zobozdravnika. Odlašanje v naši stroki vodi le v še večje komplikacije.
Srečno.