Najdi forum

pravite, da se ta doagnoza lahko postavi šele pri operaciji in ne pred. zakaj pa je potem ta zdravnik že prej psotavil to diagnozo? to nekaj zelo ni v redu potemtakem.

prosim iskren odgovor, hvala, lp

Sto procentno zanesljiva diagnoza se lahko postavi šele pri sami operaciji. Na osnovi kliničnega pregleda izkušenega zdravnika se postavi pravilna diagnoza v približno 70 %, interpretacija posnetkov magnetno resonance pa je 80 do 95 % zanesljiva, s kombinacijo obeh pa lahko dosežemo tudi več kot 95 % zanesljivost. Na kaj pa se vprašanje nanaša?

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Zanima me ce bom lahko naprej igral nogomet po operaciji na levem kolenu (Hondropatija IV stopnje IV retropatelarno levo) so mi vsadili Artroskopski vsadek Spherox. Levo koleno, ali se da z fizijoterapijami in vajami vrniti igrat nogomet.

Lp

Ramiz

Pozdravljeni,

sklepni hrustanec, ki nastane na ta način, mehansko ni povsem enakovreden sklepnemu hrustancu, s katerim ste se rodili. Velike in sunkovite obremenitve kolena po takšnih posegih odsvetujem.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

To pomeni da z Spherox v kolenu nemorem vec igrati nogomet ali je se kaj mogoce narediti da bi lahko nadeljeval karijero, ker sem imel poškodbo pred 1 letom in pri prvi operaciji so mi odstranili in pri drugi operaciji so mi dali notri Spherox tako piše na listu i tako mi je doktor rekel. So še kakšne šanse da bi še gdaj zaigral nogomet samo to me zanima  hvala za odg

Lp

Ramiz

Šanse so, vendar pa je zelo velika verjetnost, da se bo novonastali sklepni hrustanec pri velikih obremenitvah, kakršne so tudi pri nogometu, ponovno poškodoval/okvaril.

New Report

Close