Obrabljen hrustanec
Sto procentno zanesljiva diagnoza se lahko postavi šele pri sami operaciji. Na osnovi kliničnega pregleda izkušenega zdravnika se postavi pravilna diagnoza v približno 70 %, interpretacija posnetkov magnetno resonance pa je 80 do 95 % zanesljiva, s kombinacijo obeh pa lahko dosežemo tudi več kot 95 % zanesljivost. Na kaj pa se vprašanje nanaša?
Pozdravljeni,
sklepni hrustanec, ki nastane na ta način, mehansko ni povsem enakovreden sklepnemu hrustancu, s katerim ste se rodili. Velike in sunkovite obremenitve kolena po takšnih posegih odsvetujem.
To pomeni da z Spherox v kolenu nemorem vec igrati nogomet ali je se kaj mogoce narediti da bi lahko nadeljeval karijero, ker sem imel poškodbo pred 1 letom in pri prvi operaciji so mi odstranili in pri drugi operaciji so mi dali notri Spherox tako piše na listu i tako mi je doktor rekel. So še kakšne šanse da bi še gdaj zaigral nogomet samo to me zanima hvala za odg
Lp
Ramiz
Šanse so, vendar pa je zelo velika verjetnost, da se bo novonastali sklepni hrustanec pri velikih obremenitvah, kakršne so tudi pri nogometu, ponovno poškodoval/okvaril.