Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost obokana maternica

obokana maternica

Po spontanem splavu zaradi odmrtja ploda (prva nosečnost) mi je ginekologinja ugotovila minimalno obokano maternico (uterus arcuatus). Svetovala mi je histoskopsko operacijo, čeprav mi je dejala so bili lahko tudi drugi vzroki za splav in bi drugič lahko normalno donosila. Ne vem naj grem najprej na operacijo ali naj ponovno poskušam zanositi. Je imela katera od vas podoben primer? Kaj mi svetujete?
Za odgovore in nasvete bi vam bila zelo hvaležna. Lep pozdrav, Saša

Jaz bi šla na operacijo (pa naj ti se laparoskopijo naredijo). Da bos prepricana, da – tehnicnih – razlogov na splav ni vec.
Verjetno je operacijo lazje prestati kot izgubo ploda

pozdravljena,
meni je ginekolog pri pregledu v 4. mesecu nosečnosti rekel dobesedno takole: “a smo to maternico že kaj kritiziral?”
dejansko je ugotovil, da je tudi moja maternica uterus arcuatus.
Pri meni je vse potekalo brez težav, razložil mi je tudi, da so v primeru take maternice splavi statistično pogostejši, kar pa seveda zate ni nujno, da je tako.
Tudi meni je kot rešitev predlagal operacijo, vendar mi je pojasnil, da to pride v poštev šele v primeru splava.
Konec nosečnosti se moj miško nikakor ni hotel obrniti dol, pa sem se obrnila na eno pediatrinjo, ki jo poznam po privatni liniji – ta mi je zagotovila, da uterus arcuatus ni nič takega in da ima to kar precej žensk ter da ni nujnio, da se zaradi tega otrok ne obrne.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Pa ne bodi preveč žalostna, jutri je nov dan! Bo že kako!
Lp

New Report

Close