Najdi forum

Obnovljivi recept

V lekarni imam obnovljivi recept (1x ponovitev). Na ta recept sem prvič dvignil zdravila v mesecu juniju. Po kolikšnem času lahko ponovno dvignem zdravila?

Pozdravljeni!
Ponovni dvig zdravila se predvideva po tem, ko ste porabili zdravilo, ki ste ga dobili v lekarni prvič. V navodilu zdravnika je napisano koliko zdravila vzamete na dan in v odvisnosti od števila pakiranj, ki ste jih dobili, lahko farmacevt v lekarni preveri, kdaj ste upravičeni do ponovnega dviga zdravila. Ponovitev pa je toliko, kot jih je predvidel vaš zdravnik.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.

Ok, razumem. Me pa zanima, ali lahko v primeru, da grem na dopust in me tako 2 – 3 tedne ne bo v kraju, kjer imam obnovljivi recept, zdravilo dvignem že prej? Če bi namreč čakal, da pridem z dopusta, bi mi zdravil zmanjkalo…

Pozdravljeni!
Upam, da ste v času moje odsotnosti že ustrezno rešili svoj problem. Žal vam nisem mogla odgovoriti prej.
Praviloma lahko izda farmacevt v lekarni zdravilo na obnovljiv recept za največ 3 mesece naenkrat. V drugem primeru pa ga bolnik lahko dvigne zdravilo tudi 1 mesec pred tem, ko bi mu ga zmanjkalo.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close