Najdi forum

obnova stare hiše

Tudi jaz sem podedoval staro hišo in nikoli ne bi šel nazaj v blok dosti vsega postorim sam počasi
vendar z vesljem zato nekaj prišparam . Ni mi žal da sem se odločil prenove .

Poglej si spodnje linke. Vsekakor se ti splača obnoviti hišo! Le nekaj idej je dobrodošlih.

Obnova starejše hiše
Starejša podeželjska hiša in njena obnova
Obnova starejše montažne hiše

Veliko sem se tukaj že naučil,veliko pa še ne vem.
Zanima me kako bi podstrešje spremenil v mansardno stanovanje,tla bi imel lesena,stene in stropove pa…ali je stiropor 2 cm prava rešitev(knauf se mi zdi pretežek).

Pozdravljeni!

Smo podjetje ki se ukvarja s prodajo in projektiranjem notranje opreme. Ravno imamo projekt prenove mansardnega stanovanja, naše idejne izrise si lahko pogledate med tekočimi projekti na naši Fb strani. Morda lahko pomagamo tudi vam.

http://www.ambienti-kocar.si/
https://www.facebook.com/kocarambienti
tel: +386 40 506 775
email: [email protected]

Izvajamo vse vrste strehe če rabite pokličite

Krovstvo in kleparstvo
“SKM” Kenan Hasić s.p
Koblarjeva 34 1000 Lj.
070/472-705
[email protected]

V prenovi,
če hočeš nasvete, moraš nekoliko dopolniti svoje vprašanje!
Kolikšna je višina mansarde? Višina kolenčnih zidov? Streha = se popravlja ali poseg samo z notranje strani? Izolacija sedaj je……………. , koliko in tip? Ali boš vgradil strešno okno? Frčado ; ali je že ali boš moral izdelati novo?
Dostop oz. stopnišče?
Kako je z instalacijami (KCM, voda, cevi za ogrevanje,…..)
Kako je sedaj? Je izkoriščeno ali samo za šaro? Kakšen je prerez stropa?

Za kaj bi uporabil 2 cm stiropor?

Vmesne stene lahko izdelaš s kovinsko podkonstrukcijo ali leseno. Bi predlagal kovinske profile. Za zapolnitev pa tervol; opcija tudi steklena volna.

Vprašanje še, če sploh lahko to izvedeš? V primeru sanacije strehe oz. spremembe zunanjega izgleda potrebuješ GD; temu sledi ……………..

Pišeš glede skrbi zaradi teže; boš moral angažirati statika , da ti to pergleda/preveri in naredi statično presojo ali novi statični izačun.

LP

Pozdravljeni, ker sem že našla na tem forumu ustrezen naslov, ki gre tudi zame, bi prosila za nasvet ljudi, ki se glede tega bolj spozante. Z možem sva tik pred tem, da kupiva lično vendar starejšo hišo, ki bo potrebovala veliko obnove od oken, noter tla polakirati stene itd.. Potrebuje tudi centralno (nagibava se za toplotno čerpalko). Streha je edino še zelo dobra, noter bo seveda potrebna nova kopalnica, kuhinja itd..

Bi mi lahko kdo približno svetoval koliko denarja relano je potrebno vložiti? Midva sama ne bova mogla delat ker ne znava, imela bova nekaj pomoči od strica, ki bi nama pomagal pripeljati kakšne ljudi plus naredil bi nama ograjo..

Denarja imava trenutno cirka 40,000 namenjeno za obnovo, pa me zanima ali je sploh relana ta cifra, ali je potrebno veliko več denarja?

Najlepša hvala

Ni nobenih podatkov o kvadraturi hiše, številu prostorov in s tem radiatorjev, številu oken, vrat….Laminat, parket…..Bosta delala fasado ? Ograja bo lesena, kovinska ?

Ni nobenih podatkov o kvadraturi hiše, številu prostorov in s tem radiatorjev, številu oken, vrat….Laminat, parket…..Bosta delala fasado ? Ograja bo lesena, kovinska ?[/quote]

Pozdravljen,

Ja hiša je velika 160 kvadratov, spodaj sta dve veliki sobi plus kuhinja in kopalnica za obnovit okrog 6 oken spodaj zgoraj je pa trenutno še ena večja soba – še eno okno zraven.. se pravi nekje 7 oken (mogoče 8) zgoraj je sicer še podsrtešje kjer bi se dalo še izdelati dodatno sobo, samo zaenkrat tega ne bi naredila..

Ograja bo kovinska.

Pa me malo zanima od oka (saj vem, da ne morete točno reči) kolko to približno pride. Se pravi obnova oken, centralna, fasada, in pa noter urejanje sob- parket je še dober potrebno ga je le polakirati, kopalnica in kuhinja pa v celoti novo…

Za vse, ki pri prenovi ali novogradnji potrebujete kakršne koli električne inštalacije sem na voljo na naslovu: http://www.elektrostoritve.si ali tel.: 040 612-680.

Spoštovana gospa , če imate hišo , ki je v solidnem stanju se vsekakor splača obnova saj ,ko jo enkrat prodate boste teško kupila novo.Res je, da to nekaj stane , je pa zelo prijetno, če si sam v hiši ne v bloku ki te obdajajo iz vseh strani sosedi…saj nimaš nobenega miru.Lahko obnavljate malo ceneje , lahko pa bolj drago to je vaša odločitev .Mi delamo mizareke usluge vse: notranjo opremo-pohištvo, vrata …veliko se da narediti zelo ugodno in kvaliteno, če vas zanima nas lahko pokličete ali pišete na mail:
[email protected]
tel.:040836622

lep pozdrav
“POHIŠTVO” Korun Roman

Pozdravljeni,
Zanima me, ce se kdo ukvarja z prenovo starih kamnitih his, ce je kdo ze prenavljal in ima kaksne zanesljive kontakte

http://sanjapremrn.wix.com/arhitektura

Z možem sva kupila prijetno hiško letnika 1986. Srednji del, kamor smo naselili naše mlade je super, spodnji del, kjer so prej živeli starejši ljudje, pa je potreben obnove. Ker hodnik ločuje kuhinjo od dnevne sobe, bi na nosilni steni kuhinje naredili obok, steno dnevne sobe pa bi zrušili. Tu se pojavi vprašanje, kako rešiti problem vhoda, saj bi bil direkt v dnevno sobo. Poleg tega so v kuhinji lepe ploščice, na hodniku, ki je 1cm višji so druge stare ploščice, v dnevni sobi pa je topli pod. Kako naj rešim te prostore, da bi se vse lepo ujemalo? Kuhinja ima eno okno mere 120 x 140, in eno manjše okence, dnevna soba ima spet okno mere 120 x 140. Ali lahko kje naredim oziroma podaljšam okno v panoramsko ali vsaj balkonsko, da bo več svetlobe? Hvala za vaše nasvete.

Mi smo tudi šli v obnovo take stare bajte,kot je tvoja. Poleg tega smo še zraven prizidali prizidek z dvemi sobami. Hvala bogu živimo v stanovanju in lahko tam počasi obnavljamo. Malo smo razočarani, ker smo vseeno mislili da bo obnova prej.
Potrebnega je veliko denarja. Do sedaj smo obnovili streho, prebili nekaj sten v notranjščini, zamenjali nova okna, sezidali tisti prizidek (pritličje dnevna, zgoraj spalnica), naredili novo fasado, centralno napeljavo. Morali smo narediti povsem novo električno napeljavo, kanalizacijo, pa tudi žlebove in odtoke za le te. Ko smo začeli, si nismo niti predstavljali, koliko dela bo to.
Lesene podove smo pustili, čeprav bi najraje tudi te obnovili. Notranjščina je še neskončana. Ponekod je treba še ometat, pa še stopnic ni.
Res rabiš veliko potrplenja, časa in predvsem denarja.
Do sedaj smo porabili že 100000eur cca.

Srečno.

New Report

Close