Najdi forum

obnova parketa

mi mamo v hisi ze ene 15 let star parket ves podrsan in spranje so nastale…pa se kaj bi se naslo. A se to da kaj obnoviti, da nebi stran metali??? Slisala sem da se da neki pobrusit in lakirat….a ima katera izkusnje s tem

hvala
cveti

Najbolje bo sicer da se za to obrneš na kakega parketarja.
Seveda pa to gre, parket se pobrusi, pokita in na novo polakira pa izgleda spet kot nov.

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Ja, parket se pobrusi in polakira- potem izgleda kot nov…..
Vendar pa to naredi za to usposobljen parketar (prinese veliko mašinco in brusi),čeprav se mi zdi da takrat ne moreš biti v stanovanju ker smrdi..ne vem vprašaj kakšnega moškega(se bolj spoznajo!!).

Pravi naslov je parketar:)),ki bo parket pobrusil in polakiral.Cena je od 1800 sit/m2 naprej (no ja to so lanske cene).Je pa priporočljivo,če se lahko za kakšne 3 dni kam umakneš.Brušenje se niti ne kadi toliko,ker ima zraven vrečo za prah,je pa precej hrupno.Potem pride na vrsto lakiranje,ki pa smrdi in ni ravno prijetno v takem spat (čeprav preverjala pa nisem,smo spali drugje).mene je bolela glava,pa sem bila samo dve uri v sveže lakiranem stanovanju.

Pri nas imamo sicer čisto nov parket, ampak ni pri lakiranju nič smrdelo. No, ja skoraj nič. Sicer ne vem, kolk ima to veze, ampak lakirali smo na vodni osnovi. Vem pa, da sva v vikendu pred časom lakirala že star parket, pa nama je parketar rekel, da se to naredi največ dvakrat ??? Upam, da sem si prav zapomnila.

ja seveda se da lakirat … če so pa črne lise zažrte globoko v parket je pa že vprašanje … se pa vedno da na kritičnem mestu deske zamenjat … mi smo lani nov parket lakirali na vodni osnovi … cel teden zračili pa je vonj še vedno bil …

pokliči parketarja in naj ti pove 🙂

B.

kaj pa cenovno koliko priblizno je cena za m2??? ali se splača???
hvala

New Report

Close