Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom obnova kopalnice-kaj ne bi naredili več, kaj bi naredili drugače, kaj bi ponovno naredili

obnova kopalnice-kaj ne bi naredili več, kaj bi naredili drugače, kaj bi ponovno naredili

prenovila bom manjšo kopalnico (3,8 m2)

kaj ne bi več naredili pri obnovi kopalnice, kaj bi naredili drugače, kaj bi naredili ponovno.

na kaj moram še posebno paziti?

ploščice-velikost, debelina, firma…

tuš kabina-ali je lahko pod oknom, ki je na višini 1,60, ali narediti tuš kabino in s tem prekriti del okna, ali narediti odptega tipa-tuš zavesa in je okno nezaščiteno

tuš kabina, tam kjer se odpira- pravokotne oblike, okrogle oblike

wc školjka- v steno ali v tla

kotliček-odprtega tipa, zaprtega tipa

radiator-ali mi svetujete v obliki lojter

hvala

Ne bi dala zaprte tuš kabine, ker mi je klavstrofobičen občutek, ampak bi pustila banjo ali pa bi naredila samo stekleno pregrado in ploščice, kot v hotelih.

Kotliček zaprt, imaš še zgoraj potem poličko, školjka v steno (manj pucanja okrog tistih gumbov, če je v tla), radiator lojtra.

Nikoli več ne bi dala namestiti pipo na sredini banje in nikoli več ne bi kupila tuš kabine Avstijskega proizvajalca (ne spomnim se imena).

Zagotovo bi si spet dala v kopalnico bide, ker ga res veliko uporabljamo vsi člani družine……

Kopalnico smo prenovili 10 let nazaj in mi je še vedno všeč.
Popolnoma nič ne bi spremenila, mogoče bi dala tuš kabino namesto kadi a kot vidim pri nekaterih tuš kabina postane zelo grda po robovih, medtem ko pri kadi jaz teh težav nimam 🙂
Mogoče imam samo lijak malo prenizko montiran, to je pa vse kar me malo moti.

Ploščice – barva le-teh naj ti bodo 1000% všeč, vprašaj se ali ti bodo všeč tudi kasneje…….na njih naj bo čim manj dekoracije in kiča, bognedej dekorativnega zgornjega roba :)….manj je več.

Nikoli več ne bi dala tuš kabine. Za tuširanje je sicer super, prisegam pa na banjo. Če si hočeš npr. umiti samo glavo, se moraš v tuš kabini cel sleči, če imaš za sprati kakšne cunje, si moraš pomagati z raznimi vedri, v banji pa je to bolj enostavno. Prav tako je bolj enostavno in lažje tuširanje in umivanje majhnih otrok.
Radiator – lojtra je super.

Zakaj se sleči za pranje glave? Imam lase skoraj do pasu, pa se nikoli ne slačim (in tudi ne zmočim), sklonjena naprej si operem lase brez težav.

Se pa strinjam glede umivanja in tuširanja majhnih otrok, če je tuš kad mala.

Glede postavitev v kopalnicah ne bi nič spreminjala, bi pa definitivno zdaj kupila drugačne ploščice, kot pa sem jih takrat, ko smo jih obnavljali ali pa delali (bi pa zelo verjetno tudi čez par let za te mislila enako).

Sem v letih 50+ in otroci so me pregovorili, da smo pri prenovi kopalnice zamenjali banjo s tušem. Tega ne bi nikoli več storila. Tako zelo rada sem se namakala v raznih doma pripravljenih zeliščnih kopelih. In sicer pogrešam vse prednosti banje, ki jih je ena zgoraj že naštela.

“Zakaj se sleči za pranje glave? Imam lase skoraj do pasu, pa se nikoli ne slačim (in tudi ne zmočim), sklonjena naprej si operem lase brez težav.”

Barca, verjamem, da si ti lase opereš brez težav, toda ko boš prišla v moja leta, verjemi, ko te bo bolel hrbet, se boš vsa zmočila in boš imela s tem težave.

Jaz ti svetujem, da kupiš res kvalitetno straniščno školjko in daš klasični kotliček. Vse te moderne stvari, ko se enkrat pokvarijo moraš sto mojstrov klicat.

Odvisno koliko si star. Pri 80+ je banja težka za uporabo. Že tuš kabina 90×120 je majhna. Kaj vse mora biti v kopalnici? Mogoče tudi stroji? Ker 3,8m2 je zelo majhna kopalnica

lijak naj bo globok..da lahko kaj opereš na roke-modrc
in da vse ne šprica okoli

Ploščice….čim večje in pazit, da ni fug, ker se nabira plesen.

Obvezno samo tuš kabina! Res minimalistična, kar se čiščenja tiče. Gladke stene! Da stopiš pod tuš 3 x, 7x na dan in je top, ko se otreseš. Dober odtok!

Potem večji umivalnik in večja pipa. Če ne vse frči, šprica. Čisto dovolj je en.

Ogledala :-))) In dobro razsvetljavo. Veliko polic – ker se kar nabere enih šamponov, sprejev, glavnikov, parfum za ata, pa pene, pa ……..cel kup (obvezne) šare.
In palice za uporabljene brisače!

Pa upam, da imate okno – sicer pa dobro ventilacijo.

Wece?? Bideja pa jaz ne bi imela!

Pri prenovi smo se odločili za veliko tuš kabino brez kadi, kar je fenomenalno. Ne morem prehvaliti.
Ampak jaz pogrešam kad, vsaj 2x na mesec.

Pri katerih letih pa se imaš težave sklonit? Jaz si pri 56-ih še zmeraj brez problema umijem glavo v umivalniku. Če slučajno kdaj tako nanese. Sicer se pa itak tuširam vsak dan, vsakih par dni pa spotoma še operem lase.

Kaj pomeni “res kvalitetna straniščna školjka”? Mi smo ob selitvi menjali samo školjko, smo dali noter eno za cca 50 evrov (ker imamo namen enkrat prenovit komplet kopalnico) in se ji čisto nič ne pozna, da jo uporabljamo že skoraj 10 let.

Imam masažno tuš kabino, dali smo jo, ker se nam je zdelo dobro, ni nevarnosti, da pride voda skozi fuge, steno ….je okrogle oblike, katastrofa za čiščenje, pri nas je veliko vodnega kamna, silokon je počrnel, …
Radiator lojtra je zakon. Kotliček vgradni je vredu, je pa res nekoliko dražji, infra grelec pride zelo prav v prehodnih obdobjih.

Kar pa bi spremenila, je, da bi si izbrala umivalnik, ki ni tako položen/raven na dnu. Sedaj imamo takega, kjer je nagiba za odtekanje vode malo (skoraj čisto ravno dno), ker pomeni, da porabiš bistveno več vode, da umazanijo iz umivalnika izpereš, hkrati pa se umivalnik tudi bistveno prej zamaže, saj umazanija sede na dno umivalnika namesto, da bi odtekla z vodo….. Torej umivalnik z večjim padcem proti odtoku….

Tuša kabine so ena jajca, sčasoma vse postane umazano, kljub čiščenju. Banja je zakon!
Meni je žal, da sem ven vrgla banjo in dala tuš kabino, so me drugi prepričali, češ vsi imajo tuš kabine, je bolj praktično bla bla

New Report

Close