Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Pozdravljene punce!

Pred 2 leti sem že imela uspešen prenos zamrznjenčka. Iz prvega postopka jih imam še nekaj, zato se z naslednjo M ponovno podajam na to “pot”. Prenos bom imela v stimuliranem ciklusu s Femaro. Zasledila sem, da se sedaj dobi stop injekcijo, takšnega postopka takrat še ni bilo. Kako to poteka? Ko je vodilni folikel ustrezne velikosti, kdaj si daš stopko in koliko časa po tem sledi prenos?

Lovim pa “zadnji vlak” v tem letu, M pričakujem v naslednjem tednu. Še katera, ki gre še letos po zamrznjenčka? ?

@malina87

Tudi jaz imam zelo suhe roke.sicer do zdaj nisem niti pomislila da je to od femare..morda pa je kaj na tem ce nas je vec taksnih ?

Zivjo, januarja se prijavim na prenos zamrznjencka pa me zanima, kdaj ti povejo ali bo v naravnem ciklusu ali bo stimuliran? In kako poteka oboje? Hvala

@grace745 verjetno pri tebi ne bo stop inekcije. Jaz sem imela postopek s femaro 2x in nikoli nisem dobila inekcije, ker naj bi bil to “stimuliran” cikel, kjer ni stop inekcije

Jaz sem m dobila 25.10,od 3 do 7 dneva sem imela femaro 2x na dan za stimulacijo ovulacije ker nimam rednih m. Meni je moja zdravnica avtomatsko dala femaro ker nimam rednih. Potem pa sem šla 12dan ciklusa na uz da so videli kako rastejo folikli in indometrij. Žal men niso rasli hitro tokrat in sem morala vsake 2 dni nazaj,šele 19 dan so ugotovili da je ovulacija prišla sama,folikla sta počila in nisem rabla stopke. Jutri grem po zamrznjenčka,še enega imava,prvi postopek…

@Grace745 jaz sem jemala Femaro 3-7 dan M, 12 dan cikla sprejem in UZ, ko je vodilni folikel 18mm dajo stopko, en teden kasneje prenos.

@bibi8
to se dogovorite na razgovoru z G pred prenosom, načeloma če imate svoje O redne dajo naravni prenos, če so O neredne ali šibke pa dajo zraven Femaro, če je težava v debelini sluznice pa Estrofem.

V vsakem primeru imate okrog 12 dne cikla sprejem in prvi UZ, da preverijo velikost foliklov in pa debelino sluznice, potem vam pa že sproti povejo kako pa kaj. Pri Estrofemu stopnje ni, pri ostalih pa mislim da je (če ne poči slučajno folikel sam od sebe).

Hvala ☺️

Hvala.

Zakaj pa dajejo stop injekcijo? V čem je razlika, če bi ovulacija itak prišla sama od sebe?

@Grace745 zato, da lahko malo bolj natančno vedo kdaj bo do ovulacije prišlo, poleg tega pa so baje taki prenosi malenkost bolj uspešni, saj telo misli, da je nosečo že preden zarodek vstavijo.

Ojla punce, sama sem tik pred punkcijo. Enkrat je uspelo, vendar pa imam v sebi velik strah, saj je uspelo po histeroskopiji. Zavedam se kakšna srečka sem. Nato pa sem šla še po vse pingvinčke, pa so se vsi takoj poslovili. Ker je želja po večji družini ogromna sva se s partnerjem odločila, da greva spet v postopek. Vendar pa mi vsi ti negativni izzidi s pingvinčki dajejo velik strah da nekaj ni ok za implantacijo. Še kakšna, ki se bori za drugega otroka oziroma je že prišla še do drugega zakladka? Kakšen nasvet? Je res vse skupaj “kolo sreče”? Pri uspešnem postopku sem imela res eno tako nestresno obdobje, jemala sem vitamin D omega 3 b complex in magnezij.

Odgovor na objavo uporabnika
(Ne)srečnica, 17.11.2024 ob 08:55

@Grace745 zato, da lahko malo bolj natančno vedo kdaj bo do ovulacije prišlo, poleg tega pa so baje taki prenosi malenkost bolj uspešni, saj telo misli, da je nosečo že preden zarodek vstavijo.

Sem malo googlala. Stop injekcija je Ovitrelle? Torej se jo da za spodbuditev ovulacije in razpoka folikla? Kaj pa če kljub tej injekciji vseeno ne pride do razpoka folikla? A je to sploh možno? Ker po prejemu Ovitrelle injekcije sploh nimaš več UZ, torej prideš na prenos, brez predhodno z UZ potrjene ovulacije. ?

@Grace745 ja Ovitrelle oz Gonapeptyl če kaže na hiperstimacijo. Kakor vem na ta način zagotovo poči folikel, v teoriji pa tudi če ne bi to ne vpliva na postopek, ker tako vstavijo zarodek – drugače je pri IUI kjer ne more priti do oploditve če ni ovulacije.

@mijavkic 33 jaz sem prvic zanosila uspesno v prvem svezem postopku. V drugo po letu dni(prej ne smes v postopek) sem imela se 4 pingote. 2 sem porabila in se ni prijelo, 2 se imam. Po obeh neuspesnih mi je uspelo naravno. Recepta nimam bi ti pa svetovala da probata naravno vedno ko bos mislila da imas ovulacijo. Jaz sem imela gin. Za ponovni bris in takrat mi je naredil se uz in videl da bo ovulacija. Sva probala takrat ceprav sem bila eh saj ne bo nic. No je uspelo po cudezu(imava zelo slab spermiogram tako da res po cudezu, jaz sem ok).

Pingoti so bili vsi najboljse kvalitete, jaz mislim da je to samo sreca… ce uspe bo drugace pa lahko ko najmanj pricakujes.

Pozdravljene. A je mogoče katera med vami, ki bo šla samoplačniško v postopek? Lp

@Anonimna 12 Hvala za odgovor. Ah midva sva probavala naravno pa sem hodila na krvne teste, merila ovulacijo z LH, bila pri svetovalki itn pa je ža od mojega spermiogram tako slab, da bi bil res čudež, če bi naravno uspelo. Razmišljam kaj bi lahko še naredila za boljšo vgnezditev. Ima morda katera nasvet, vitamine kaj vsaj malo pomaga po transferju? 

Punce, po treh neuspelih ivf in moje starosti so me na ukc mb poslali na dodatne preiskave. Kaksne imate izkusnje s preiskavo PIPELLA? Kako dolgo ste cakale rezultat priblizno?
prav tako sem dala kri za scitnico in antifosfolipidni sindrom in trombofilijo – kako dolgo se caka na ta izvid?
lp

Jaz grem samoplačniško, tokrat v postojno

Zivjo,sem 3 dan po transferju pingvinčka in me zanima kao je recimo s plavanjem v bazenu in savno medtem ko čakaš teh 14 dni,vrjetno ni glih fajn

Savna in vroče kopeli niso priporočiljive prav tako ne kopanje v bazenu,da nebi staknili kakšno bakterijo..

Pozdravljene! Kakšne so vaše izkušnje z ultrazvoki v Postojni? Ali jih imajo ob zgodnjih urah podobno kot v Ljubljani?

New Report

Close