OBMP – IVF 2024
Zdravo.
Koliko časa ste čakale, da ste dobile odgovor iz konzilija? Točno en mesec nazaj, 13.10.2024 naj bi zdravnica poslala papirje na konzilij, vendar še nisem prejela nobene pošte. Na vidiku je ravno nova menstruacija. Se jih splača poklicat?
Morda katera ve, če je letos še upanje, da opravim vsaj sprejem (podpisovanje papirjev, pregled krvi…) v primeru, da se ta/drug teden naročim in potem v januarju začnem s prvim postopkom, glede na to, da jih v decembru ne opravljajo?
Hvala.
kakita, 13.11.2024 ob 13:14
Zdravo, imam eno vprašanje….včeraj sm si dala stopko, naslednji teden grem po zmrzjenčka. Kako je s spolnimi odnosi, sedaj ko vem da bo ovulacija na vrhuncu bi najraj čimvečkrat probala pa da vidim če se mogoče kaj prime. Je to OK al je bolš kr počakat na prenos in je to to.
LP
V primeru, da se bo jajčece, ki se bo ob vaši ovulaciji sprostilo, oplodilo in zarodek vgnezdil, poleg tega pa se bo vgnezdil tudi zarodek, ki vam ga bodo vnesli na prenosu, lahko pričakujete dvojčke. Dvojajčne. En spočet naravno in en umetno. Seveda se ne bo vedelo, kateri je kateri. Pa najbrž ne rabim omenjat, da se (sicer v zelo redkih primerih) zaradi kakšne mutacije vsak zarodek lahko deli na 2 dela, ane? 😉
Odločite se sama, sicer pa spolne odnose v ciklusu z ovulacijo pred prenosom na kliniki odsvetujejo.
Pozdravljene.
Mene pa zanima če so se tudi kateri od vas po zdravilih femara ali pa po utrogestan prsti začeli lupit na rokah? Zadnje dni opažam da se mi na blazinicah lušči koža,kar cveti. Pomojem je od tablet ampak nisem sigurna. Pod stranskimi učinki nisem našla tega pri nobenih od teh tablet. Sm rekla pa mal prašam ?
Pa še nekaj bi rada izvedela. A kaj komplicirajo v lj če želiš zdravnika zamenjat? Men tale moja Vrtačnik Bokal sploh ni všeč. Sploh se ne posveti,kar na brzino in nasploh deluje hladna. Moti me pa najbolj to da mi sploh niso pregledali kakšno zalogo imam in bi rada vedla za v naprej. Sicer imam prenos zamrznjenčka v nedeljo ampak tako prašam za naprej,za vsak slučaj če slucajno ne rata. Da sem vsaj mal informirana od mojih sotrpink ?
@malina87 kakor jaz vem ne komplicirano, osebno poznam 2, ki sta G zamenjali. Ko se boste naročali na posvet enostavno označite drugega G ali pa pod opombe napišite, da želite drugega.
@kakita ce zelite slucajno dvojcke, poznam 2 punci ko sta hodile na prenos z in s spolnimi odnosi po stopki pridelale dvojcke. Obe rodile zdrave vse ok. Jst sem probala na stopko ni uspelo ne z pingotom ne tako. Mi je pa mesec za tem naravno po cudezu tako da probate vedno lahko :)!