Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Odgovor na objavo uporabnika
PolnoNaročje, 12.01.2024 ob 22:55

Novo leto, nova tema. Naj bo Polno ??.

Xvjrgsdefsefj

Ali

Pozdravljeni, za nama že 2. Neuspešen postopek, v teh postopkih sem imela 4 prenose. Ker se pripravljam na 3. Me zanima ali lahko zahtevam kakšne dodatne preiskave ali ne, če pa že kakšne? Upam, da mi lahko svetujete. Želim vam čimprej ++ ??.

@Anonimno 1466 kaj so vam pa kaj delali od preiskav? Drugače meni so po menjavi klinike naredili histeroskopijo in ne poslali na genetiko, oboje so  v Lj rekli, da nima smisla oz da ne pripada…

14 dni nazaj sem imela prenos zamrznjenega zarodka v Lj. Žal se je končalo z menstruacijo pred krvnim testom. Na oddelku mi je sestra rekla da če prav ve, ni potreben nov telefonski posvet z dr. In mi napotnica velja za naprej. Mogoče katera ve kako je to kako zdaj do novega prenosa zamrznjencka.

@(ne)srečnica ja jaz sem imela samo krvne preiskave, moj spermiogram, edini prvič v Dravljah mu je moda pregledal z ultrazvokom in je reku da je okej. Jaz zdej v LJ pa sem imela zaradi polipa na edometriju tudi histeroskopijo. To je pa ubistvu to to. Vedno na UZju mi rečejo, da imam šolski primer zdrave maternice ?. No upam, da v tretjem postopku tudi kaj uspe.

@sovica22 če vam velja ta napotnica potem se z naslednjo M lahko prijavite v postopek, verjetno pa decembra ne bodo delali in bo treba počakati na januar.

@Anonimno
1466 mene v Lj niso poslali potem na nobene preiskave več, so mi pa na mojo pobudo dali aspirin. Zdaj v Po pa me je poslala na histeroskopijo (ki je prej nisem imela) in dobila sem napotnico za genetiko.

@(ne)srečnica, sama sem že v prvem postopku vprašala za aspirin, pa sem padla na gluha ušesa…sedaj bom probala še enkrat. Kdaj pa lahko zahtevaš preiskave za genetiko? In kaj tam lahko pričakuješ?

Mene pa zanima kako poteka telefonski posvet za zamrnjencka?

@Anonimno 1466 ja je zelo odvisno od tega s katerim G imate razgovor…

Za genetiko sem jaz spraševala v 2 postopku (po 4 neuspešnih prenosih) pa so rekli, da nima smisla, ker itak nič ne najdejo, zdaj v Po mi je pa G sama rekla, da bi bilo smiselno. Pač vidijo, če so kakšne genske napake.

@(ne)srečnica hvala

Mam pa še eno vprašanje.. pri naročanju v Leonišče za nov postopek, kaj moram obklukati, katero ambulanto ali za ginekologijo ali neplodnost? Hvala

Anonimno 1466, 30.10.2024 ob 14:55

@(ne)srečnica hvala

Mam pa še eno vprašanje.. pri naročanju v Leonišče za nov postopek, kaj moram obklukati, katero ambulanto ali za ginekologijo ali neplodnost? Hvala

Odkljukaš neplodnost. Jaz sem po 1. neuspelem postopku tudi spraševala za dodatne preiskave, omenila genetiko, pa je rekla da se genetika dela takrat, ko prihaja do splavov.

Sem 10 dan po prenosu zamrznjenčka v spontanem ciklu. Edina sprememba v tem casu je, da so se 7 dan pričela rahla zbadanja v spodnjem delu. Sem prvic v tem, tako da me zanima ali je to dober znak?

Dekle240, 31.10.2024 ob 09:44

Sem 10 dan po prenosu zamrznjenčka v spontanem ciklu. Edina sprememba v tem casu je, da so se 7 dan pričela rahla zbadanja v spodnjem delu. Sem prvic v tem, tako da me zanima ali je to dober znak?

Mene kmalu čaka prenos zamrznjenčka, si mogoče v MB, ker me zanima kako poteka?

Ali če katera druga ve, kako poteka v MB….

Srečno in želim ti, da nam kmalu sporočiš da je +

Pupa06, 31.10.2024 ob 11:17

Mene kmalu čaka prenos zamrznjenčka, si mogoče v MB, ker me zanima kako poteka?

Ali če katera druga ve, kako poteka v MB….

Srečno in želim ti, da nam kmalu sporočiš da je +

Na dan in uro, ki jo dobiš za prenos na mail, počakaš v sobi (kjer si čakala tudi za punkcijo). Potem te pokličejo po nekem vrstnem redu in gre vsaka posebj tam, kjer je bila punkcija. Postopek je kot običajen ginekološki pregled, ne čutiš nič. Nato pa počakaš spet v sobici z ostalimi puncami, da sestra da nadaljna navodila (dobiš napotnico za krvni test in nekakšen izvid prenosa). Nato greš domov. Krvni test je čez 14 dni, v lekarni pa dobiš še vaginalne kapsule estrogena za 14 dni. Do krvnega ti pripada tudi bolniška.

Najtežje je čakanje do krvnega.

Hvala in enako ?

Ima katera utrogestan 200mg za prodat? Ga je mogoce kje kupiti samoplacnisko npr. v Avstriji/Sloveniji?

Mogoce v Italiji?

@Dekle240 hvalaaaa… če si v naravnem ciklusu ne jemlješ nič pred prenosom?

@minini977

Hvala, meni se je potem pokazalo za telefonski posvet in če nisem dala tam ali DA ali NE mi ni hotelo dati naprej naročanja. No pa sem dala NE, pa sem še vedno dobila kao telefonski posvet…jaz ne razumem več, je to kakšna nova fora al kaj?

@Hojhoj Jaz imam. ?

Pupa06, 31.10.2024 ob 13:54

@Dekle240 hvalaaaa… če si v naravnem ciklusu ne jemlješ nič pred prenosom?

TAko je

New Report

Close