Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Hvala za odgovor in nasvet <3. Zgoraj nisem napisala, kliniko sem se že odločila menjati, ker sem bila v LJ zelo razočarana z obravnavo že po prvem postopku, tako da zdaj čakam na prvi posvet v Mariboru za nov postopek. Upam, da bodo sami dali kakšno pobudo za nadaljnje preiskave drugače pa jim vsekakor rečem, da želim da jih opravijo. Srečno vsem!

Danes imela tel. posvet za naslednji prenos zamrznjenčka. Novost je ta, da ti sedaj napotnica velja do konca, dokler jo rabiš. Torej ne rabiš posveta, če ne uspe, ampak greš takoj po 2.m na prenos. Dali so mi Femaro. Ima katera dobre izkušnje z njo da je potem prenos zamrznjenčka uspel?

@Anonimno 9118 pri meni je sicer prenos uspel (pozitiven krvni test, vendar na UZ ploda ni bilo vidnega. Vso srečo želim

@Aninomno9118: Kako lahko ista napotnica velja za vse nadaljnje prenose? S kom pa se potem dogovoris, v kaksnem ciklu se bo opravil prenos? V spontanem, v stimuliranem? Kdo in na podlagi cesa napise recept za npr. Femaro ali Estrofem in kje dobis navodila za jemanje, ce ni nobenega posveta sploh? ?

Ojla

Mene pa zanima ce se vam je po iui kaj prestavila menstruacija glede na stopko? Ne vem ali naj test naredim tocno 14 dan ali se malo pocakam saj mi po koledarcku od prej prude menstruacija sele 18 dan.

Je katera jemala Novafem za zadebelitev sluzice?

Ojla punce, vceraj sem imela punkcijo..ko so me dopustili so mi rekli, da se bo krvavitev stopnjevala in da moram vsaj dan al dva strogo mirovat. Razen obcutka da je notri vsi zateceno in rahle bolecine ob odvajanju nimam..je ok da ne krvavim? In pride menstruacija normalno?

Da je napotnica trajna, mi je rekla dr. Šalamun. Očitno je to novost. Se pa tud sama sprašujem, kdo potem odloča, katero terapijo dati v naslednjem poskusu.

Jaz sem ravno danes dobila pošto z odobritvijo. Zdravnica je dokumente vložila konec septembra.

Hej, 9 dan po prenosu, test pokazal minus 🙁 Je sploh še kaka šansa? Verjetno je to, to?

Meni je enkrat pokazalo šele 11. dan, naslednji prenos pa 10. dan. Vseeno počakajte še dan ali dva. Držim pesti?

@anonimno 5707 hvala! Sem dobila mal upanja da še ni čist konec ?

Žal tudi 11. dan ostaja popolnoma negativen ?

Odgovor na objavo uporabnika
zasanjana90x672, 16.10.2024 ob 06:47

Punce danes imam ob 11.00 potrditveni UZ a  si zjutraj ob 9.00 kljub temu vstavim utrogestan? Ali si raje kasneje?.

KOk ke blu na potrditvenem?vse ok?

Pozdravljene.

Decembra oz konec novembra bi rada sla v lj po ? pa me zanima kako je s prenosom če se bližajo prazniki ?

Itak imam tel posvet v sredo z dr in mi bo povedala ampak pač zanima me če matera ve kako je s tem.

Hvala

Tudi mene zanima urnik v UKC LJ v Decembru (do kdaj sprejemajo za nove postopke, sama bom imela nov postopek po kratkem protokolu).

Če katera kaj ve, prosim za informacijo.

Danes sem prejela odpustno pismo, v katerem pise koliko je bilo pridobljenih celic in koliko je bilo oplojenih. Ampak to verjetno ni stevilka zamrznjenckov? Morda katera ve, kolilo zarodkov najvec zamrznejo?

Jaz sem ravno danes to spraševala za LJ in so mi samo odpisali, da prenosov med prazniki ne bo, delali pa decembra bodo. O konkretnih datumih še nič.

Zamrznejo vse zarodke,ki se razvijejo do petega dne  in so ok. Jaz naprimer sem imela 10 oplojenih celic,do petega dne se jih je razvilo 9,ki so jih zamrznili.

Odgovor na objavo uporabnika
blackpearl, 21.10.2024 ob 13:41

Zamrznejo vse zarodke,ki se razvijejo do petega dne  in so ok. Jaz naprimer sem imela 10 oplojenih celic,do petega dne se jih je razvilo 9,ki so jih zamrznili.

Najlepsa hvala za odgovor ☺️

New Report

Close