Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

@novinka_149

Se pravi se je upanje da bo naslednic boljse ?

Drugace tudi jaz imela vceraj inseminacijo in cakamo ampak nekako ne upam prevec zaradi slabega spermiograma.

Z13, v Mb je bilo vedno navodilo, da delaš ovulacijske teste s prvim jutranjim urinom, tako da se niso zmotili. Jaz sem imela krajse cikle in je vrh nastopil kar hitro, tako da sem na koncu, ko sem pogruntala, kako in kaj, v primeru mocnejse crtice naredila se en test opoldne in en test zvecer. Teste sem slikala in jih v primeru negotovosti poslala na mail, pa so zdravniki nato odlocili, kako in kaj.

Pupa, jaz bi na vasem mestu naredila test. Ce je negativen 12. dan, je to po vsej verjetnosti ze M, bi pa se vseeno ta dva dni, ki jih imate do krvnega nadaljevala z Crinone gelom, taksna navodila boate dobili tudi s strani klinike v Mb.

Anonimno, zal mi je za rezultat. Jaz sem sicer delala One step teste, je pa bila v primeru nosecnosti pri meni crtica ze precej dobro vidna ze na 7. dan in se nato jacala. Baby check pa po vseh forumih izjemno kritizirajo in je ogromno laznih pozitivnih rezultatov tudi z nekoliko mocnejsimi crticami, tako da odsvetujem. Tudi navadni CB, ce crtica ni obarvana in je samo neka senca, ali pa taka sivkasta, se pogosto izkaze za negativni rezultat. Samo toliko, predvsem iz lastnih izkusenj. Zelim vam vso sreco ?

@miny2 sigurno! Moj je imel na prvem in drugem pregledu okol 4 mio semenčic in so dejansko rekli, da je šlo neki v puberteti narobe in da naj se niti ne matra ker ne bo nič drugače. No čez pol leta ko sva imela, je mel pa prek 150 mio. Malo glejta na te najbolj očitne “zaviralce” – vročina, kolesarjenje, kakšni fitnes dodatki, alkohol in cigareti itd.

Držim pesti da vseeno kej preseneti! ?

Se je že večkrat pojavljalo vprašanje, kako se pobrati po neuspelem prenosu oziroma prenosih. Bom delila svojo izkušnjo. Imela sem dva postopka in tri prenosa. Najbolj pa me je potrl ta tretji prenos, ki je bil z zadnjim zamrznjenčkom… Drugi prenos pa se je končal z biokemijsko nosečnostjo, kar je bil šok… Sprva je bilo tako težko, da je srečanje nosečnic ali majhnih otrok povzročalo neki notranji nemir. Sem že razmišljala, da imam posttravmatsko stresno motnjo po vseh teh prenosih. Vendar temu ni bilo tako, kar je pred kratkim potrdila tudi psihologinja. Duša je potrebovala čas za žalovanje, isto je sporočalo tudi telo. Prvo, kar je pomagalo, je bilo to, da sem se zjokala. Drugo – s partnerjem sva imela iskrene pogovore in tudi sprejela to možnost, da morda sploh ne bova imela otrok. Istočasno sem si sama zastavila določene cilje v življenju, poleg otroka, in jih začela počasi uresničevati, to je še vedno v teku 🙂 Zdaj, ko sem se nekako odklopila od nenehnega razmišljanja o izidu postopkov, dobivam prejšnjo moč in zaupanje vase. Se še odločam, ali bi šla v naslednji postopek ali ne. Vseeno pa upoštevam napotke ginekologinje v Postojni. In ja, sem prišla h psihologinji zaradi čakalnih dob šele pred kratkim. Je pa ona me tudi zmotivirala, da vsekakor poskusim.

@Fracek hvala ti. Žal je beta negativna ?. Žalostna. Sedaj pa počasi naprej, novem upanju naproti.

Prav vsem želim čimprej zagledati +

@Pupa06

Žal mi je. Kdaj greš spet? Imaš zamrznjenčke? Si v Lj?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9118, 10.10.2024 ob 15:24

@Pupa06

Žal mi je. Kdaj greš spet? Imaš zamrznjenčke? Si v Lj?

Hvala ?. Sem prav ?. Sem v MB, grem naslednji ciklus po zamrznjenčka.

Bi katera znala razložiti mojo situacijo, ko sem imela 1 teden pozitivne teste one step in tudi en cb, krvni pa neg? Je šlo za biokemično nosečnost? To pomeni, da se je zarodek verjetno ugnezdil, začel proizvajati hormon in nato propadel?

Prebrala sem, da je to dober znak… Da bo potem kmalu uspelo (bolje kot če bi bili vsi urinski testi čisto neg).

@Anonimno 9118, je možno, da je bila biokemična nosečnost. Čeprav je težko vedeti za nazaj, ce ni bilo opravljenega krvnega testa istočasno s pozitivnimi urinskimi.

Pri meni so urinski testi kazali “+” od 8. dneva po prenosu. 13. dan sem samoplačniško opravila krvni test in je vrednost bete bila 14,68. Takrat sem že zasumila, da je biokemična… 16. dan je krvni test pokazal manj kot 10. Nato, čez en teden, je urinski test bil negativen.

Sem tudi brala, da je to “dober znak” in se je vgnezditev najbrž dogajala. Tako da ce ni nekih drugih zadržkov, le pogumno naprej.

Hvala. Upam, da se je telo zdaj malo privadilo in bo v drugo lažje se obdržal do konca…

Punce eno vprašanje za tiste ki ste ßle v samoplacniski postopek pri nas…kje se dobi inekcije najugodneje? Rabim gonal pri nas je 317eur/pen?če se slučajno kateri valja po hladilniku kakšna doza se pa priporočam…sam postopek niti ni tako drag v primerjavi z inekcijami?kot da so zlate pismo?

@Anonimno 9118 vsekakor gre za biokemično nosečnost, vendar tega na kliniki običajno ne priznajo (vsaj pri meni je niso). Zarodek se je vgnezdilo in nato propadel. Žal ne pa ni nujno, da to pomeni, da bo kmalu uspelo – meni žal ni, niti po edini potrjeni biokemični (krvni pozitiven, na potrditveno UZ pa ni bilo ploda), pa sem imela za tem še dva prenosa, oba neuspešna…

(Ne)srečnica, 11.10.2024 ob 14:51

@Anonimno 9118 vsekakor gre za biokemično nosečnost, vendar tega na kliniki običajno ne priznajo (vsaj pri meni je niso). Zarodek se je vgnezdilo in nato propadel. Žal ne pa ni nujno, da to pomeni, da bo kmalu uspelo – meni žal ni, niti po edini potrjeni biokemični (krvni pozitiven, na potrditveno UZ pa ni bilo ploda), pa sem imela za tem še dva prenosa, oba neuspešna…

Pozdravljena, tudi jaz imam za seboj enako/podobno izkušnjo, v 2. postopku sem zanosila, a do 10. tedna ni bilo ploda.. beta je bila takrat 5800. Zdravnica je rekla, da je nosečnost napredovala, a ploda ni bilo. Bilo je grozno… sploh ne vem, če sem že predelala to izkušnjo.

No potem pa sta bila naslednja dva postopka neuspešna.

Ni pravil tu pri tej naši kalvariji. Mora se oplodit zdrava celica brez napak. Druge ni… ne pomagajo nobena dopolnila, akupunkture, čajčki in ne vem kaj še vse…. vem, da nardimo vse, kar je v naši moči v upanju na uspešen rezultat, a žal kromosomskih napak v celici ne moremo popraviti…

Če se motim, naj me katera popravi oz. poduči…

Srečno in pogumno vsem! ?

Živjo,

ali drži, da za nov postopek ni potrebna odobritev konzilija? Katere preiskave ponovijo pred novim postopkom (spremiogram, hormoni…)? Naslednji ponedeljek imam osebni posvet pri ginekologinji, ki me vodi na kliniki, toliko da vem, kaj me čaka… Hvala!

Pozdravljene,

je na dan prenosa potrebno biti tešč? Nisem zasledila v navodilih..

Missy647, 12.10.2024 ob 12:35

Pozdravljene,

je na dan prenosa potrebno biti tešč? Nisem zasledila v navodilih..

Ne, ni treba da si tešča, lepo si privošči najboljši zajtrk. Srečno in naj bo uspešno, pa nam se kaj oglasi.

Hvala za želje, bom 🙂

@Minini977 konzilij odloča le v primeru, da postopek ne uspe (v smislu da ne pride do punkcije ali do prenosa ker se nobena celica ne oplodi oz vsi zarodki propadejo) ali, če menjate kliniko.

Meni v Lj niso ponavljali nobenih preiskav in me niso poslali na nobeno novo… Dejansko gre samo za pogovor kakšen je bil izkupiček postopka in dogovor ali je potrebno kaj prilagoditi (drugo zdravilo, večji odmerek ipd).

Pozdravljene soborke.

Do kdaj se izvajajo punkcije v decembru v MB?

Bojim se, da “padem” skozi, menstruacija mi malo zamuja in verjetno ne bom prišla v terminski plan za začetek jemanja KT v novembru, vendar piše, da navodila ne veljajo, če menstruacija nastopi kasneje.

Se potem postopek prestavi za cel mesec?

Nimam občutka, kolikokrat na mesec kaj izvajajo in kako bo sploh v decembru…

Prosim za vaše izkušnje.

Hvala.

New Report

Close