Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Odgovor na objavo uporabnika
Pupa06, 22.01.2024 ob 19:10

@Soncek5115 Kako si opravila čez vikend, si imela punkcijo

Zal so trije folikli ze pocili, Tako da zdaj jemljem progesteron. Ker so mi naredili IUI. Pa drzim pesti da bo vseeno nekaj prijelo ??? so pa vseeno opravili punkcijo Ker sta bila se dva folikla, ki pa zal nista bila zrela.

Upam oz. želim da vama uspe, tako kot vsem ki smo v tej zgodbi. Jaz sem danes dobila datum za posvet. Kaj svetujete oz. katere izvide ste imele s seboj, lahko karkoli že prej opravim, pa tudi če samoplačniško.

Od kod si soncekk515?

Pupa06, 23.01.2024 ob 17:38

Upam oz. želim da vama uspe, tako kot vsem ki smo v tej zgodbi. Jaz sem danes dobila datum za posvet. Kaj svetujete oz. katere izvide ste imele s seboj, lahko karkoli že prej opravim, pa tudi če samoplačniško.

Od kod si soncekk515?

a si dobila datum v ljubljani? jaz sem pred tem po pošti dobila napotnico za krvne preizkave, da so mi izmerili fsh/amh, itd. tako da sem s tem prišla tja, pa fino je če partner opravi spermiogram, moj ga je že pred tem tako da sem imela še te izvide.

a mogoče katera ve, konziliji potekajo glede na to, da je stavka? je katera dobila pošto domov? jaz sem imela pregled zdaj v januarju, vem da je še prehitro, ampak me zanima, če se stvari vseeno odvijajo v tem času 😀

Zivjo punce!!nisem vec tolk aktivna na forumu ampak redno pokukam..najprej veliko srece vsemi!!!novimi posebaj,a starimi da cimprej pridejo samo pokukat ki su ze zadosti dolgo na njemu.drzim res pesti za vsako posebaj!!! Samo ne obupat,nikoli ne..lahko padeste po neuspeho,ampak hitro se pobrat!!????????????.samo ?????

Fruty9 kako je kaj s tabo????

@Mimimi541, hvala za vzpodbudo ?

Danes sem 8. dan po etz, rdečke še ni, imam pa 2 dni vrtoglavice ?‍?, predvsem proti jutru..drugače pa sem imela tam okrog 5., 6. dne kar močne krče v spodnjem delu trebuha, pa boleče bradavice.. zdaj o tem ne duha, ne sluha, so pa prišle vrtoglavice.. ?

hruška9, 23.01.2024 ob 17:52

a si dobila datum v ljubljani? jaz sem pred tem po pošti dobila napotnico za krvne preizkave, da so mi izmerili fsh/amh, itd. tako da sem s tem prišla tja, pa fino je če partner opravi spermiogram, moj ga je že pred tem tako da sem imela še te izvide.

a mogoče katera ve, konziliji potekajo glede na to, da je stavka? je katera dobila pošto domov? jaz sem imela pregled zdaj v januarju, vem da je še prehitro, ampak me zanima, če se stvari vseeno odvijajo v tem času 😀

@hruška9 Datum sem dobila v MB, hvalaaaa za info, bom še to opravila do takrat, spermiogram že imava.

Ste jemale še kakšne posebne dodatke, razen folne?

Pupa06, 23.01.2024 ob 19:34

@hruška9 Datum sem dobila v MB, hvalaaaa za info, bom še to opravila do takrat, spermiogram že imava.

Ste jemale še kakšne posebne dodatke, razen folne?

Jaz poleg folne se vitamin D, C 1000 in magnezij 150

@njoka ni panike ? ..kaksno imas pa diagnozo? v katerem postopku si zdaj? ..ker sm se enostavno pocutla kot da sm sam stevilka, nobenih dodatnih pregeldou niso hotl nardit itd.mal pa tud po pogovoru osebne ginekologinje ki mi je sama svetovala iz poz. izkusenj naj razmislim o tem da zamenjam kliniko. zaenkrat mi ni zal. cak ti si v lj? 

@njoka ni panike? ..kaksno inas pa diagnozo? v katerem postopku si zdaj? ..zato ker sem se enostavno pocutla kot da sm sam stevilka, nobenih dodatnih pregledou niso hotl nardit itd. mal pa tud po pogovoru osebne ginekologinje, ki mi je sama svetovala iz svojih pozitivnih izkusenj  naj razmislim o tem da zamenjam kliniko. zaenkrat mi ni zal, gor je vse drgac kot v Lj. cak ti si v Lj? ?

Anonimno166, 23.01.2024 ob 15:23

Punce, je katera se tukaj, da je imela 5 dni po punkciji krvavitev? Berem, da bi to lahko bila kar menstruacija. Svezega prenosa ni  bilo zaradi velike verjetnosti hiperstimulacije.

Koncno pa ena dobra novica, od 17 celic se jih je 15 oplodilo :)))) ne obupat punce, je pa res da vsi postopki res dolgo trajajo… pri nama 2 leti do prvega IVF postopka (vmes se laparoskopija, poskodovani jajcevodi).

@Aninimno166 si v MB in imela punkcijo v cetrtek, 18.1.? Potem sva bili skupaj ?

Jaz sem imela danes ET z eno lepo blasticisto in upam, da kaj bo iz tega. Zelo verjetno je to moj zadnji IVF, ker ne vem, ce imam se energijo za naprej.
Na punkciji sem imela 9 celic, 6 zrelih, 4 oplojene z ICSI…2 sta zaostali, ena lepa prenesena, ena je malo pocasnejsa in ce bo do jutri ok jo bodo zamrznili.

Katera je se v cakanju po ET? 🙂

Hvalaaaa vam za vse nasvete in podporo. Morda se s katero srečamo v Mb, čeprav vam želim da vam rata že prej ??

Jagoda460, 23.01.2024 ob 16:10

@Valentina121 To je pa tudi meni nekaj novega. Hvala za razlago. ? Nas je bilo 10 na punkciji in vse bomo imele prenos čez 3 oz. 5 dni, zato smo tudi vse dobile progesteron. Kot sem zgoraj opisala, so nam razložili, zakaj pride do manjše krvavitve po punkciji. Ta krvavitev v dnevih med punkcijo in prenosom.

@Jagoda
: Z veseljem povem kaj novega ? bogate izkušnje na področju IVF pa res imam ?. Sicer se s tem ni za hvaliti hehe bi raje imela manj kot več izkušenj. Imam še tri ? in danes na UZ v Mb je rekla zdravnica, no, koliko bi jih prenesli, jaz pa 3 ? me je zgroženo pogledala in dejala, da treh pa res ne prenašajo. Saj vem, ampak probala pa sem. Če do danes noben ni obrodil sadove, so trojčki res misija nemogoče pri meni. No, na koncu bom prenesla 2 ??

@fruty9 znaki pridejo in grejo.sploh pri etz kjer ni bila mocna stimulacija.ne se mantrat s tem.bos se znorela!!

Ne, ne saj se ne.. samo ta vrtoglavica me malo skrbi, danes spet.. ? Danes 9. dan, samo še maloo naj zdrži brez M ?

@Mimimi541, a si imela udaj nazadnje kaj povišano T, si si kaj merila?

Vsak znak je lahko kaksen simptom.tako da dokler ni ? upaj da je to to.nisam merila nikoli T.edino ko sam skusala naravno pa merila bazalno.je pa da je bilo enih dva tedna nazaj vsak dan popoldne ko sam prisla iz sluzbe,me je mrazilo,nikako r se ugret.tokrat merila pa je bila normalna.

@fruty9 midve sva v cakanju na plus, ti si sicer ze krepko pred mano? jaz vrtoglavic nikoli nisem imela, res zanimiv simptom, mogoce nizek pritisk? Bolece prsi imam tudi jaz, ampak ze pred ET, to je Crinone sigurno.

Spermiogram je dobro imeti. Pa hormone. Ceprav mislim da to lahko opravijo hitro tudi tam. Tako potem ko imajo vse dajo naprej na konzilij. Meni so se Pap test naredili.

Sem pa iz Celja. Moj IVF pa je v Mariboru.

To zgoraj je zate ?

@Pupa06 zacuda mi ne citira tvojega texta. Tako da to zgoraj sem napisala zate.

Soncekk515, 24.01.2024 ob 09:48

@Pupa06 zacuda mi ne citira tvojega texta. Tako da to zgoraj sem napisala zate.

Hvalaaaa Soncekk515….ja tudi mene kdaj heca to odgovarjanje ?.

Hvala ti, bom čimveč opravila že prej, da imam že ko greva v MB izvide.

New Report

Close