Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

@Hojhoj sva se odlocila z partnerjem, da bova v Ljubljani postopek se enkrat ponovila. Ce pa tudi ta ne bo uspesen, pa bova sla v Maribor. Na sreco imamo moznosti, katero kliniko lahko izberemo.

Za Ljubljano sem dobila malo mesane obcutke. Sploh ko prides na UZ pregled dobis res obcutek, kot da si na tekocem traku. Moras kar malo vrtati, da ti kdo kaj pove. Kar se tice pa ostalega osebja, sem bila pa zelo zadovoljna. So bili vsi prijazni in odzivni?

Na kateri kliniki pa ste vi bili?

@Razocarana27 v obeh oz. v vseh treh klinikah ?. Najprej v Dravlje, kjer se mi ni dopadel odnos in to da vse po vrsti zaracunavajo tudi ce ti pripada zastojn (npr. hormonske teste, teste za SPB) nato sem sla v LJ kjer sem opravila en postopek in 5 prenosov. Nato sem v MB sla v drugi postopek, imela se tam 5 prenosov v petem je uspelo in imam enega otroka iz drugega postopka. Sedaj sem v tretjem postopku prav tako v MB in je po 2 prenosu uspelo in sem noseca. Ostalo je se nekaj zamrznjenckov tako da bom sla se za enega probat. Vem pa da v 4. postopek ne grem, ne vem se niti ce bomo porabili vse pingvincke, ker tudi leta ze malo gredo…

@Razocarana sem pa v LJ dozivela negativno izkusnjo in ja to da so zdravniki tako nedosegljivi me je tudi motilo. Eno zdravnice so prav nesramne, sem slisala iz cakalnice kako so se nadirale na pacientke, da sem vsa v strahu prisla na tisti stol. Tako da si nisem zelela da tukaj nadaljujem. Nisem zelela ker mi je bilo prevec stresa, prevec guzve, ze sam parking najdet je cel projekt… v MB pa sem imela prav drugacno izkusnjo. Sprosceno vzdusje, zdravniki vsi so bili zelo fajn, medicinsko osebje je tudi zlato. Prav rada sem hodila tja, kljub daljsi razdalji. Parkirisce imas dobesedno pred vhodom.

Pozdravljene, imela sem že en neuspešen postopek v preteklem letu, kjer so mi predpisali tablete LINDYNETTE (Mb), moje menstruacije pa so zelo točne na 27 dni. Ali imajo te tablete še kakšno drugo funkcijo pred postopkom, kot uravnavanje dolžine ciklusa? Saj so mi predlagali, da jih tudi v novem postopku začnem jemati en mesec prej…

lpŠ**

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5076, 28.02.2024 ob 10:25

Lanog, verjetno sem prepozna, ampak koliko si spricnila ven pred prvo uporabo – 15 ali 150? Sama sem imela isto dozo in mi je po cetrti uporabi ostalo se notri, tako da me cudi, da ti je zmanjkalo. Si poklicala na kliniko in povedala za manjkajoco dozo?

Zdravo,

nisem dobila navodila, da naj na začetku kaj ven špricnem.

Sem pa ugotovila potem, da sem sama čisto zafrknila… Prepričana sem bila, da je 4.dan, je bil pa že 5., zato seveda v prvem peresniku ni bilo več dovolj Gonala.

Tako da se splača na list vse označevati in dopisati kdaj in koliko vzameš. 🙂

Lanog, meni so rekli, da moram iz vsakega svincnika spricnit 25 (se mi zdi) pred prvo uporabo. Je pa smiselno vsak dan obkljukat, ko si das inekcijo. Na tistem listu je tudi prostor, da se podpises vsak dan dane inekcije.

Še nikoli ni čas tekel tako počasi ??❤️

Mommytobe I feel you!!

Tud jaz odštevam dneve, zdi se mi, da je že en mesec od transferja, pa je en teden in še en teden do testa, če ne pride prej M.
Sem si nabavla kvačko pa ful volne, in en kup subskribšnov na vse živo, tko da “gledam” po 10 serij naenkrat.
Včeraj, danes bi mogla dobit M, pa je še nisem. Ma se nočem prehitro veselit! Se mi zdi, da sm bla bolj pomirjena prve dni po transferju. Pa iščem kake znake, pa nč ni, razen da sem zmartrana…

Kako ste kaj ve?

Yuki964, 05.03.2024 ob 18:01

Mommytobe I feel you!!

Tud jaz odštevam dneve, zdi se mi, da je že en mesec od transferja, pa je en teden in še en teden do testa, če ne pride prej M.
Sem si nabavla kvačko pa ful volne, in en kup subskribšnov na vse živo, tko da “gledam” po 10 serij naenkrat.
Včeraj, danes bi mogla dobit M, pa je še nisem. Ma se nočem prehitro veselit! Se mi zdi, da sm bla bolj pomirjena prve dni po transferju. Pa iščem kake znake, pa nč ni, razen da sem zmartrana…

Kako ste kaj ve?

Jaz sem četrti dan od transferja(v petek sem ga imela). Hodim delat oziroma delam od doma da sem bolj v miru, hodim na sprehode, danes sem šla na malo predolgega ker sem prišla domov prav ful utrujena. Super če se ni m, je pa res da jo tudi progesteron štopa. Ampak vseeno, držimo pesti!

Jaz sem napihnjena kot slon, prsi imam velikost trojni OO ??pa bolijo me ful. Ampak to je vse od hormonov. Jaz imam bolj slab občutek ampak upanje umre zadnje.

Držim pesti zate, res ???

Tiste, ki ste v postopku v Mariboru…

Ali ti res takoj ob začetku postopka predpišejo bolnisko za cel postopek?

@Upanje… nisem v MB, imam pa informacijo iz druge roke – tam dobiš bolniško od punkcije do krvnega testa, če je ta +, pa še do potrditvenega UZ. Če bi želeli (oz potrebovali) bolniško že od prve injekcije pa se je treba verjeti tam individualno dogovoriti. Pripada pa sicer bolniška za vsak obisk klinike. Enako velja v Lj, s tem da v Lj moraš na prenosu povedati, da želiš daljšo bolniško (načeloma dajo 3 dni).

Delim še tu, včeraj so otvorili prenovljen oddelek OBMP v Postojni, tako da predvidevam, da bodo v kratkem pričeli v celoti izvajati postopke sami.

@Upanje tako je, kot je (Ne)srečnica napisala. Najprej bolniška od punkcije do prenosa, potem od prenosa do krvnega testa. Če je ta + pa še do potrditvenega UZ, ki ga pa naredi kar tvoj ginekolog. V MB ne delajo več potrditvenih UZ na kliniki.

Jaz imam v Lj drugo izkušnjo…

Nikoli mi niso želeli podaljšati bolniške, vedno sem dobila samo 3 dnk. Razlog, ki so mi ga navedli-ne opravljate fizičnega dela ? kljub temu, da sem se slabo počutila…

@Upanje… jaz sem imela 7 prenosov, mislim da 4 različne G, pa sem vsakič brez problema dobila več kot 3 dni, 2x tudi do krvnega.

@Upanje

V UKC MB v odpustnici napišejo, da priporočajo ( ni obvezno) 14 dni bolniškega staleža oz. do krvnega testa. Vse bolniške staleže pa sem urejala pri osebnem zdravniku.

Bolniški stalež sem koristila 1. in 2. prenos, zdaj zadnja 2 prenosa nisem koristila. Imam pretežno sedeče delo in raje grem delat, da se nekoliko zamotim kot, da doma celi čas tuhtam, kako bo spet.

Trenutno sem po prenosu zamrznjenčka in v čakanju na krvni test. Upam, da hitro mine čas do testa.. ?

Hej punce, ali katera morda ve, ali normalno delajo v času praznikov npr. 1. in 2. maj. Sem si malo vnaprej preračunala, kdaj približno bom lahko šla na prenos zamrznjenčka pa ravno takrat pride. Hvala!

(Ne) srečnica, 06.03.2024 ob 07:27

Delim še tu, včeraj so otvorili prenovljen oddelek OBMP v Postojni, tako da predvidevam, da bodo v kratkem pričeli v celoti izvajati postopke sami.

Pa se kaj ve, kdaj bodo začeli sprejemat? Verjetno bodo postopki hitreje tekli tam, tudi čakalna vrsta bo predvidevam da krajša. Če se manj obremenjeni, bodo tudi bolj prijazni in na voljo za vsa vprašanja in dodatna pojasnila.

Vprašanje samo, ali morda stavkajo, pa se še ne bo začelo tako kmalu ?

Imate namen iti tja?

Zdravo.

Mene pa zanima, kje partner vidi/dobi izvid od SPB. Moj je viden v Zvem, njegovega pa njegova osebna zdravnica ne vidi v sistemu…

Hvala.

@Mina13 v Lj so lani normalno delali tudi med prazniki.

@Smreka752 po mojem, da sprejemajo že, ker so do zdaj pošiljali pacientke v Lj v postopke. Zdaj kdaj bodo začeli sami izvajati pa žal ne vem, prebrala sem, da naj bi 4 ginekologi izvajali, nič pa ne piše ne kdo, ne kdaj, ne kje. Jaz osebno nimam namena iti tja, sem se sprijaznila s tem, da mi očitno ni namenjeno postati mama…

New Report

Close