OBMP – IVF 2024
Ah punce, zame je ta postopek skoraj gotovo zaključen. Sem šla na krvnega, ker bi se rada čim prej soočila z realnostjo in je rezultat <2.3. po enem tednu po prenosu pa bi se moralo tudi že nekaj poznati, nekje v tujini imajo po enem tednu že uradni test. Sem zelo zelo razočarana, saj sem močno verjela, da bosta pingota ostala z mano. Vseeno pa navijam za ostale, da bodo pluski kar padali. Se pomlad tako lepo prebuja, da kar kliče po dveh črticah.
Jaz si bom kakšen cikel ali dva vzela malo premora, potem pa v nove boje. Kdaj imate izkušnje, da se vlije? Sem mislila, da se bo že včeraj (po občutkih), pa je še belina.
Ja, tale naša IVF potovanja so skoz neka čakanja …da bo folikl dovolj velik, na prenos, na test, potem na UZ … In je zelo pomembno, da v vsem tem najdete trenutke, ko se umirite in prepustite dogajanju…ali je to sprehod ali kino ali kuhanje ali molitev ali … Karkoli…
Tako da vsem nam želim čim več teh trenutkov v tem potovanju ? Je pa tezko, vsak korak…
Srečno ♥️
Ka3ka, 02.03.2024 ob 13:52
Ja, tale naša IVF potovanja so skoz neka čakanja …da bo folikl dovolj velik, na prenos, na test, potem na UZ … In je zelo pomembno, da v vsem tem najdete trenutke, ko se umirite in prepustite dogajanju…ali je to sprehod ali kino ali kuhanje ali molitev ali … Karkoli…
Tako da vsem nam želim čim več teh trenutkov v tem potovanju ? Je pa tezko, vsak korak…
Srečno ♥️
Hvala lepa ❤️ Ali vi že imate kakšnega otročka..morda iz IVF? Ste imeli kakšen uspešen prenos? Kako pa ohranjate notranji mir? Kako se soočate s čakanjem? A trenutno tudi vi kaj čakate? Srečno tudi vam ??
Zivjo punce,
Sem stara 27 let in sem tudi jaz bila prvic vkljucena v IVF postopek. Pri nama z partnerjom niso ugotovili nobenih “napak”, in sva zato padla pod kategorijo nepojasnjena neplodnost.
Imela sem kratki protokol. Pri punkciji sem pridelala 9 foliklov. Na dan prenosa so mi povedali, da se jih je od tega razvilo 5. Ker sem bila prvic na postopku sem bila zelo optimisticna 🙂 no kmalu mi je optimizem pokvarila posta v kateri so mi sporocili da nimam nobenega primernega kandidata za zamrznitev. Res sem bila tako razocarana, da mi je vsa volja padla takoj dol. Danes sem 11 dan od ET in seveda sem morala narediti urinski test nosecnosti, ki pa je pokazal – . Do krvega testa imam se nekaj dni, tako da vseeno se malo upam da se kaj v teh dneh spremeni☹️
Glede na to, da sem imela vse izvide dobre sem bila skozi cel postopek zelo pozitivna da bo uspelo. Pa ima ocitno zivljenje pripravljeno se par ovir pred ciljem? Vse ki greste cez postopek, vam zelim veliko veliko srece in upam na cimvec +?
Oooo @Mommytobe srečno!! Naj ti te dva tedna čim prej mineta in predvsem prineseta en velik plus!
Tudi jaz upam, da ne bo stavka še podaljšala vse te čakalne vrste 🙁
Te minusi so res nož v srce 🙁 ampak upanje umre zadnje. Sem brala res že o vseh možni razpletih, tudi da je bil urinski test negativen, nato pa krvni pozitiven. ???
@Mommytobe imam enega otroka iz drugega postopka in to je bil 10. prenos. Torej zgodilo se je ko sem najmanj pricakovala. Sploh ker se mi ni dogajalo nic, nobeni znaki, ne izcedki ne napete prsi prav nic posebnega. Tako da sem itak mislila da bo minus pa je bil plus. Pred tem vsi prenosi z nekimi znaki da sem vedno pomislila sedaj pa je… ampak se vseeno nisem hotla prevec veselit pred testom. Kako ohranjat mir hmm… jaz sem vedno sla proc od forumov in nisem pisala svoje zgodbe vsaj dokler nisem bila ze vsaj 13. teden nosecnosti. Nikoli se nisem obremenjevala s testi, nisem jih delala prej. Ker pravzaprav ne zastopim kaj pomaga naredit test tako zgodaj da vam v 3. tednu pove nosecnost, do 4. tedna se lahko vmes ze zgodi splav in je pol krvni test negativen. Beta hcg namrec po splavu dokaj hitro pade. Zato vam res toplo odsvetujem da testov ne delate pred dnevom krvnega testa. Vse zenske, ki nafavnk zanosijo delajo test ko jim ze menstruacija zamuja po teden ali vec dni. Torej je to ze skoraj 7 ce ne ze 8. teden nosecnosti. Zakaj tako pozno, zato ker je prej vecja moznost spontanih splavov. Poglejte mal na internet % kaksne so moznosti spontanih splavov po tednih. Druga stvar kaj delajo v tujini in kaj tukaj sploh ne gre primerjat. Ampak prvic pa slisim da ze po enem tednu delajo krvni test. Ampak nasi ze vedo zakaj delajo tako. Najboljse je da se drzimo tega, kar nam tukaj svetujejo.
@razocarana27 v kateri kliniki si vodena?
Za večino zdravih žensk v prvi nosečnosti statistika izgleda takole:
Tedni nosečnosti Verjetnost spontanega splava
1-2 (ko še ne veste, da ste noseči) 75% (po vgnezditvi, ki nastopi 7-10 dni po ovulaciji, pa se odstotek zniža tudi do 31%)
3-6 10% (po pozitivnem urinskem testu, 14 dni po ovulaciji oz. ko hCG doseže raven 50-80)
6-12 5% (ali manj, če je prisotno bitje srca)
Drugo trimesečje 3% (po 20 tednu govorimo že o mrtvorojenosti)
Tretje trimesečje Ko plod preseže težo 500 g, kar se zgodi pri približno 24. tednih, ne govorimo več o spontanem splavu pač pa o mrtvorojenosti. Stopnja mrtvorojenosti znaša 1%
Vodena sem v Ljubljanski kliniki?
Vam pa kapo dol da imate tako zelezno voljo, da niste delali testa prej. Jaz priznam da sem bila prevec neucakana in sem podlegla pritisku. Zagotovo je vase razmislanje pravilno in je boljse da se vsaj ta cas do krvnega testa popolnoma odklopis. Jaz dokler nisem dobila poste iz klinike o neuspelih zamezjenckih, sem bila super s pocutjem in sem se posvecala stvarem ki so mi dale zagon. Potem pa me je kar malo “usekalo” po glavi in je nastopil en velik naval strahu. S tem si usluge zagotovo nisem naredila.
Kljub temu ce uspe ali ne, borbamo dalje vse dokler nebo + ??
Ja, pri meni prvič transfer ni bil uspešen, potem do transferja ni prišlo, tretjič prenos zmrznjencka, ki ni bil uspešen. Evo trenutno pa čakam na UZ ? Krvni test je bil pozitiven, tako da sedaj pa čakanje do UZ…
Je težko, ampak na določene stvari itak ne moreš vplivati, na to, ali se bo zarodek prijel al ne …Meni je pomagala meditacija, jih je veliko na YouTubu, sprehodi pa da sem se čim bolj zaposlila, ali da sem šla s kom na kavico, al gledala trapast film, al se spravila pospravljat omaro,… Je pa težko, vem, ti dnevi minevajo s polžjo hitrostjo.
Naj pa povem, da sem zdej bila že čist obupana, ker sem imela vse simptome, da bom dobila menstruacijo, potem je pa kar ni bilo. Eno jutro se mi je zavrtelo, in sem potem naredila 13.dan test in je takoj + pokazal ♥️ Krvni test pa nato potrdil.
Srečno ??
fruty9, 02.03.2024 ob 14:28
Pozdravljene,
dolgo nisem nič pisala na forum, redno pa spremljam vaše objave in sem vesela vseh pluskov ?.
Meni pa se dnevi do posveta pri ginekologinji tako vlečejo, hkrati pa me skrbi, ali bodo ti pregledi zaradi stavke sploh potekali?
Nocem strašiti ampak v Lj vem da so tudi odpovedovali dolocene posvete. Mogoče pa tvojega ne bodo ?❤️
Razocarana27, 03.03.2024 ob 11:04
@Ka3ka sem vesela za vas, da vam je uspelo. Drzim pesti da boste imela cim bolj mirno in zdravo nosecnost?❤️
Jaz sem ravno danes dobila menstracijo, 12 dan po ET. Sem razocarana, ampak po eni strani pa tudi malo olajsana da vem pri cem sem. Zdaj pa samo pozitivne misli in z polno paro naprej v boj??
Mi je žal za negativen rezultat in da si dobila m ampak ja, če ni potem je boljše da čim prej izves da ni. Jaz sem dobila vsakič šele okrog 12, 13 dne menstro in res upaš do zadnjega potem pa žalost ?
Ti želim veliko sreče vnaprej in poguma za naslednje postopke. Mislim da bo sedaj potrebno počakati tri mesece za nov postopek.. oglasi se še kaj ❤️?
Ka3ka, 03.03.2024 ob 09:39
Ja, pri meni prvič transfer ni bil uspešen, potem do transferja ni prišlo, tretjič prenos zmrznjencka, ki ni bil uspešen. Evo trenutno pa čakam na UZ ? Krvni test je bil pozitiven, tako da sedaj pa čakanje do UZ…
Je težko, ampak na določene stvari itak ne moreš vplivati, na to, ali se bo zarodek prijel al ne …Meni je pomagala meditacija, jih je veliko na YouTubu, sprehodi pa da sem se čim bolj zaposlila, ali da sem šla s kom na kavico, al gledala trapast film, al se spravila pospravljat omaro,… Je pa težko, vem, ti dnevi minevajo s polžjo hitrostjo.
Naj pa povem, da sem zdej bila že čist obupana, ker sem imela vse simptome, da bom dobila menstruacijo, potem je pa kar ni bilo. Eno jutro se mi je zavrtelo, in sem potem naredila 13.dan test in je takoj + pokazal ♥️ Krvni test pa nato potrdil.
Srečno ??
Izkrene čestitke za nosečnost. Bravo za umirjenost in sposobnost usmeriti misli drugam. Sama se trudim ampak ne ravno uspešno…poskušam živeti normalno ampak obenem ni normalno ker se marsicemu “odrekam” kar sicer počnem (telovadba, hribi, hitra hoja, tek)..nazdravit za roj dan itd..tako da sem z eno učko skozi tam ☺️ Jutri grem delat pa upam na mirne misli in ne preveč stresa v službi. Potem pa bom poskusila delati od doma, je bolj mirno ?
Srečno do uz! ?❤️
@Anonimno 5285 ne, načeloma UZ dela cel teden isti G, punkcijo pa vsak dan drugi, edino med vikendom je za UZ in za punkcije in prenose isti G. Včasih je bil pred operacijsko sobo obešen razpored, zdaj ga žal ni več…
@Razocarana27 glede na to da sta par, ki prakticno nima zdravstvenih tezav je zelo pozitivna informacija. Nasploh je lazje ko zenska nima kaksnih tezav. Starost vam je tudi plus, tako da imata cas. Prvi postopek je vec ali manj testni, da vidijo kako reagiras na zdravila, pa tudi za tvoje telo, ker se navaja na ta zdravila. Upam da vam bodo v kliniki dali sedaj kaksno drugo terapijo, ki bo bolj primerna zate. Ce bo pa isto pa predlagam da poskusis v MB.
@Anonimno 5285 dvomim da en zdravnik dela vse v enem dnevu. Pomojm da imajo razdeljeno, sploh sedaj ko je guzva. Ko sem bila jaz je bil kar en x zdravnik iz druge drzave na praksi in je cel teden izvajal preglede in je potem se punkcije delal in predvidevam da tudi prenose. To mi nekako ni bilo vsec, da on sam to izvaja brez prisotnosti drugega ze usposobljenega zdravnika.