OBMP – IVF 2024
@Anonimno 2330 Jaz sem imela prvic Menopur, kratek protokol. To je blo ze davnega 2021 – en frisen prenos neuspesen + eno leto sm rabla da sm sla po prvega zamrznjencka (psihicno na tleh in upala, da bom vmes vseeno zanosila, ker pred zacetkom IVF sem enkrat ze spontano zanosla ampak ni blo vec srcka v 9t) + potem se pol leta sm rabla da sm sla po drugega zamrznjencka, ki pa ni prezivel odmrznitve. In po dobrih dveh letih sm tuki v drugem postopku, Pergoveris.
Nimam pojma kaj cakat, itak mi be preostane drugega kot prepustit se toku.??♀️
Pozdravljene,
upam, da katera še bedi in mi lahko prosim pomaga z nasvetom, saj je “time sensitive”.
4. dan jemljem Gonal 225/dan, v injekcijskem peresniku bi naj bilo 900 enot, torej ravno prav še za danes.
Pri vbrizgu pa se mi je številka na prikazniku premaknila iz 225 samo do 150, ne gre več iztisniti, da bi prišla na 0…
Ali naj 150 vbrizgam kar iz naslednjega peresnika?
Ali pa je bilo vbrizgano dovolj, in samo prikaznik narobe kaže?
Je pa ta siva guma v notranjosti peresnika čisto pri vrhu, tako da bolj kot to res ne gre izstisniti…
Hojhoj, 23.02.2024 ob 11:46
Kar se pa tice stevila UZ pred prenosom zamrznjencka jaz sem vecinoma imela samo enega, potem sem delala LH teste in ko je test pozitiven javis in ti izracunaj datum prenosa. Tako poteka v MB, prenos v naravnem (spontanem) ciklusu.
Imam enako izkusnjo. Gre pa vse kkt po tekocem traku.
Prijavis se za postopek z zamrznjencki, sledi uz, ovulacijski testi in prenos.
Kot bi sel v bar na kavo. Prides, narocis, popijes, placas. Cuden obcutek, res. Ampak mi ke vseeno, samo da bi uspelo ?
Hej punce, mene pa zanima, kako ste kaj preživljale oz. preživljate vmesni čas po transferju in prvim testom.
Za mano je prvi transfer, že tako sem slabo spala med špikanjem, zdaj pa sploh ne vem, kako se počutit. Predvsem se vse skrbi tega sveta zgrnejo name ob 2.15 zjutraj 😉
V glavnem, kako se kaj sproščate, zamotite? Kaj so vaše go-to pozitivne misli in aktivnosti?
pozdravček vsem!
Prvo, ko se zbudiš, ne jemlji telefona v Rome ? Jaz sem to počela dva tedna, ko sem se ponoči zbujala in nisem mogla spati, ker so mi po glavi šle vse sorte neumnosti. Ko sem se zbudila sem šla na WC potem pa se ulegla nazaj v posteljo in se osredotočila na dihanje ter zaspala nazaj. Torej brez telefona je prvi ? Drugo, sama imam težave že zdaj po punkciji z razmišljanjem vse sorte bedarij. Sem doma, na bolovanju, ker imam stresno službo, pa se počutim kot en lenuh..zdrava pa doma ? Poskušam si reči, da mi to pripada in da je zdaj čas zame. V petek pa me čaka prenos in bom tudi jaz v situaciji kot ti. Poskušaj ko se zbudiš zaspati nazaj in čim manj razmišljati. Osredotoči se na dihanje, poskusi imeti čim manj misli .je težko ampak se da. Drugače pa počni kar si prej…pred prenosom. In vedi, da ti negativne in slabe misli nič ne koristijo, z lepimi in dobrimi mislimi pa izboljšaš svoje počutje in tudi danes zarodku pozitivno energijo. Vem da je težko ampak poskusi. Poslušaj glasbo, hodi na sprehode, sproščaj se, pojdi na kakšno masažo, jaz grem danes na refleksno masažo stopal joj kako se veselim ? želim ti veliko poguma in vse bo ok! Tvoje misli lahko pozitivno vplivajo na tvoje počutje, tvoje hormone in zarodek v tebi. Vse dobro ??
Yuki964, 29.02.2024 ob 06:14
Mommytobe, hvala za nasvete!
Sploh tale masaža stopal zveni top! 😀 Stiskam pesti zate za jutri!! Vse bo v redu, sam pozitiva in gremo!
Hvala za lepe želje ☺️ Tudi jaz imam težje dni, ravno včeraj zvečer sem mojemu jokala ☺️in sem se prav spomnila kako je bilo vsakič po prenosu…greš ven iz tiste sobe tako prazen, prej si vsaj “čakal” na neke mejnike…pa prvi dan m, inekcije, uz, punkcijo, prenos…potem pa greš domov in “čakaš” nekaj pa sploh ne veš kaj in niti ne veš če pride..in potem si prazen. Pa še moras malo paziti pa ne smes toliko telovaditi, paziti pri hrani, alkoholu, kavi. Pa sploh ne veš zakaj. Tako da pametovat je lahko ? Upam da si boljše spala to noč in da tu mine čim bolj mirno to obdobje. Velik objem in hvala ???
Tukaj še ena, ki čaka po transferju pingvinčkov, danes 6. dan.
Danes sem zjutraj naredila CB in nič, nada. Na pol v joku hočem vreči čez eno uro test v koš pa nenadoma vidim, da se je pojavila kar dosti vidna druga črtica. Ampak ta test verjetno ni veljaven, ker ni bilo v roku 10 min?
Popoldne pa sem test ponovila z baby check, pa belina.
Punce, ki imate izkušnje, je še kaj upanja zame? Prve tri dni po transferju so bili krči, krči, krči. Danes pa razen malo špikanja, malo bolj občutljivih prsi in pa utrujenost (vse to itak posledica progesterona) nič znakov. Ah, sem kar malo žalostna. 🙁
Jooj punce upam, bom probala počakat še nekaj dni, ampak ta 2ww je takooooooooooooo doooooooooolg. Jaz res občudujem tiste, ki upajo počakat lepo na krvni test in do takrat nič. Pač res, vsaka čast! Čeprav ko sem malo brala forume so punce na 7. dan že delale test in tudi dobile kar realne rezultate.
Pomojm je prehitro. Meni so rekli da se zarodek vgnezdi nekje 3. dan. Pomojm takrat zacne telo proizvajat hormon in iz zacetka v manjsi kolicini. Znaki progesterona so res razlicni zato se jaz pred testim ne oziram toliko na znake. Jst delam teste na dan krvnega testa, zato ker se nocem prehitro veselit ali razocarat. Se po pozitivnem testu nisem mirna do potrditvenega UZ. Ravno na forumih sem videla kako ene delajo do krvnega tudi po 5 in vec testov. Meni je delat test stres zato nrdim na dan krvnega testa s prvim jutranjim urinom in si ga ne upam it niti odcitat ?.
Danes zjutraj (7.dan) sem vseeno naredila še test z baby check (10miu) in rezultat je bil nedvoumen BFN, niti kakšne sence, da bi me vsaj malo matralo in dalo kakšno upanje.
Tako zelo sem potrta. Je morda katera, ki je po prenosu pingvinčkov nalulala najprej -, potem pa je vseeno bil pri krvnem testu plus?
Kako ste pa kaj ostale, ki čakate po transferju?
@Lili76 Oooo držim pesti zate! Sama sem imela nekaj let nazaj uspešen (sicer zveži) transfer in je bilo točno tako, bolečine iste kot pred m. še prav tisti občutek sem dobila, ko mi vse pade dol in se vlije. Tako da zame je bil to zamgovalen znak! Držim pesti, da nam javiš najlepšo novico vsem za spodbudo!
Sem pa takrat na 7. dan že nalulala en lep plus.
Bom ponovila čez kak dan ali dva, ampak moram priznati, da me upanje zapušča. Se sprašujem, če se je nekaj kuhalo, pa sta se žal pingvinčka prej poslovila …
@Lili76 si ti na bolniški do krvnega? Sama se se odločila delat, ker nimam stresne službe (in se mi je zdelo doma ob računalniku in testi veliko bolj stresno čakat), ampak je bil pa kot naročeno to najbolj stresen teden, kar sem jih v tej službi imela. Se sprašujem, če sem tudi tukaj malo zafrknila. Ah, kaj ko nikoli ne moreš vedet. 🙁 🙁 🙁
@ŠeEnaKiČaka držim pesti za vse nas ki čakamo, da bo vse ok??
Drugače sem pa jaz po transferju šla takoj nazaj v službo. Imam predvsem sedeče delo v pisarni. Na trenutke je tudi kar stresno delo, vendar se mi zdi še vseeno bolje, kot da doma čakam in se živciram. Pa nekako imam še slabo vest, če ležim doma in mi “nič ni” ?
Pozdravljene,
Jaz sem test delala 7 dan ( in vedno zjutraj s prvim urinom) in mi je 2 krat pokazal pravilo (torej +), iz enega postopka imam krasnega otrocka, drugic pa je bila le biokemicna nosecnost… je pa to cisto odvisno kdaj je prislo do vgnezditve, ni nujno da je tam cca 3 da, lahko je kasneje in v kolilor je kasneje ti test 7. dan da negativni rezultat. Zato so tudi na krvnem razlicne bete, tudi drugic ko je bila sicer biokemicna nosecnost in pa nizka beta, so mi po krvnem rekli da ni nujno, da iz nosecnosti ne bo nicesar, ker lahko da bi bila zgolj pozna vgnezditev (koncno ni bilo tako).
Za kakrsnekoli simptome pa je do krvnega po mojih izkusnjah prehitro (sedaj sem drugic noseca, po cudezu naravno), ti se pojavijo kasneje, ko ze nekaj casa ves da si nosec (slabost, prsa…), do krvnega je bilo vedno nekako tako kot da se pripravlja vse za menstruacijo, ki je pac potem ni :D.
Pa srecno vsem…
Na te znake se pred krvnim testom raje ne ozirajte, ker so lahko zaradi jemanja zdravil, prekona, punkcije, pa tudi nastajajo vse bolj izmisljeni znaki… sam nasvet da ne bo potem prevelik pricakovanj a test bo negativen. Ali pa obratno razocaranje a test bo pozitiven. Samo nisem mela nobenih znakov, ne izcedkov oz. tako imenovani vgnezdenih krvavitev prav nic. Dobis ze filing da se nic ne dogaja, pa sem zanosila in to ze drugic. V prejsnjih postopkih sem se podobno ukvarjala z znaki in sem mela izcedke (ze vsa happy da sem noseca) pa me je “ubil” test, ki je bil negativen. Menim da je zelo pomembna psiha, bolj kot se odklopis lazje bo sprejet karksenkoli rezultat.