OBMP – IVF 2024
Jaz bete v krvi sploh nisem nikoli preverjala. Sem naredila urinski test CB na dan predvidenega krvnega testa (ki ga tudi nisem delala) in sem lepo pocakala na UZ. Je tako manj stresa in obremenjevanja s stevilkami. ?. Kar se pa znakov tice prvi prvi nosecnosti tako zgodaj nic kaj posebnega, znaki so prsli veliko kasnej po 9.tednu. V drugi nosecnosti pa sem bila napihnjena od hormonov in ta trebuh se je kar obrdzal tak in samo rastel naprej. Kaksen teden ali dve pred potrditvenem UZ (na katerega sem sla v 8. tednu) se me je lotila se malo slabost.
Živjo punce. Nisem prav nova tukaj ampak že dolgo se nisem oglasila. Stara sem 40, sem v drugem ivfu. Prvi z bemfolo, svež prenos+2 frostija, vsi naj bi bili najboljše kvalitete. Prijel se ni noben. Za tem histeroskopija, rezultat kronični endometritis, dobila antibiotike, zdaj sem v novem IVF postopku z Menopurjem.
Imela punkcijo. Na uzjih je bilo ene 5,6 foliklov, celici pa samo dve ? Tako me je prizadelo, sem mislila da bo več celic? Zadnjič sem imela 5 celic in 3 zarodke, zdaj se pa tako bojim ?
Ali mislite da je razlika zaradi drugih zdravil, starosti (zdaj sem dve leti starejša), vsega navedenega..? Ne vem, kako naj sprejmem..dejstvo je da sem pač stara, predolgo čakala na vse skupaj ?
Prosim za malo tolažbe ? Srečno vsem ki ste v postopkih, ki se boste, ki čakate in čestitke in vse dobro tistim, ki že grejete pod srcem malo zlato bitje ??❤️?
Mommytobe, 25.02.2024 ob 14:44
Živjo punce. Nisem prav nova tukaj ampak že dolgo se nisem oglasila. Stara sem 40, sem v drugem ivfu. Prvi z bemfolo, svež prenos+2 frostija, vsi naj bi bili najboljše kvalitete. Prijel se ni noben. Za tem histeroskopija, rezultat kronični endometritis, dobila antibiotike, zdaj sem v novem IVF postopku z Menopurjem.
Imela punkcijo. Na uzjih je bilo ene 5,6 foliklov, celici pa samo dve ? Tako me je prizadelo, sem mislila da bo več celic? Zadnjič sem imela 5 celic in 3 zarodke, zdaj se pa tako bojim ?
Ali mislite da je razlika zaradi drugih zdravil, starosti (zdaj sem dve leti starejša), vsega navedenega..? Ne vem, kako naj sprejmem..dejstvo je da sem pač stara, predolgo čakala na vse skupaj ?
Prosim za malo tolažbe ? Srečno vsem ki ste v postopkih, ki se boste, ki čakate in čestitke in vse dobro tistim, ki že grejete pod srcem malo zlato bitje ??❤️?
@Mommytobe: Počakaj, ni še nič izgubljeno. Najbrž še čakaš, da ti javijo, koliko zarodkov imaš? Povem ti lahko, kot sta meni rekla dva tuja zdravnika, da je Bemfola najslabša in je oni ne dajejo, Menopur pa zelo radi dajo starejšim ženskam, ker poleg FSH vsebuje tudi LH, ker pač sklepajo, da starejše ženske potrebujejo tudi nekaj LH. Meni osebno Menopur ni nikoli odgovarjal, je sintetični FSH in so mi ga v Sloveniji v LJ tudi zmeraj silili, ker sem bila 40. Nato, v drugih klinikah, sem večinoma dobila Gonal, ki ni sintetičen, nima pa LH-ja zraven in mi je bolj odgovarjal. Ne vem, itak je bolj sreča kot kaj druga, rabimo pač tisti en dober, zdrav zarodek, ki se bo poklopil s sluznico in se dalje lepo razvijal. Leta so pač leta, vsako dodatno leto je teoretično slabše, ampak ni nujno, da sedaj ne boš imela dobre zarodke. Kar pa se tiče ocene zarodkov, pa so moji vsi najboljši tudi vedno šli brez uspeha (splav ali pa se sploh ni primil). Tudi velikokrat slišim, da se je zadnji primil, treba pač vztrajati, saj si šele 40 🙂 Nekaj časa še vedno imaš, da dosežeš cilj. Želim ti vse dobro.
Iskrena hvala za tvoj odgovor. Meni je zdravnica napisala pergoveris ampak se mi zdi da nas je tisti dan bilo veliko in potem mi je na sprejemu kar zamenjala sestra za menopur. Mi je bilo malo čudno ampak sem si mislila da že vedo, kaj delajo.
A tebi je uspelo kadarkoli zanosit in tudi donosit v šlo ali se vodis tudi v tujini?
Ja, sem “komaj” 40 ampak od leta 2022 sem imela komaj. En IVF (3x)..tako se vleče .lansko celo leto je minilo v prazno, ker sem čakala pol leta na histeroskopija, brez tega pa nisem mogla v nov postopek. Ne vem zakaj niso histero naredili že prej .mah sej ni važno, kar je je
Zdaj moram gledat naprej. Ja, čakam na petek..na prenos.
Tudi tebi želim vse dobro, veliko poguma, v katerikoli fazi že si ☺️???