OBMP – IVF 2024
Smreka, ta 9. dan je na nek nacin prelomen, ce imas cikel sicer na 28 dni, kar pomeni, da je to ravno dan ko naj bi prisla M. Pri mojih neuspesnih poskusih sem veckrat ravno na 9.dan dobila M oz mocnejsi izcedek, kljub progesteronu. Kakorkoli, jaz sigurno ne bi zdrzala do krvnega brez kaksnega domacega testa, ker bi me pobralo od firbca in šoka koncnega izida? pa tudi, da se kot pravis ze malo psihicno pripravis…
Planika, drzimo pesti in sporoci novice. ☺️
Malina87, tvoji izcedki ne pomenijo ne eno, ne drugo. Jaz mislim, ce imas ves cas po malo, da je to lahko se od punkcije pa od iritacije in ne pomeni nujno slabo. Drzi se!
@nikita21 kdaj si pa izvedela da je puncka? A na morfologiji? Ker poznam mamice ki so sele proti koncu nosecnosti izvedele za spol (puncke). Jst sm mela vstavljeni dve blatocisti razlicnih kvalitet in ena se je prijela in je bil fantek. Ma ce vprasas to informacijo glede kvalitete in spola zdravnike v centru ti ne bo noben dal take informacije. Sem ze raziskovala ce lahko vedo ze tako zgodaj za spol.
Evo, pri meni je še M prišla tko da ja, gremo od začetka.
Vem da je tole že večkrat napisano na forumu, tko da pardon da se ponavljam, ampak 100 let ne bom sama najdla lih tega pogovora ?
Imela sva samo enega, tako da morva na novo začeti z inekcijami itd. Predvidevam, da se za to moji zdravnici v Leonišče javim, me pa zanima, če rabim novo napotnico od svojega ginekologa?
Koliko je običajno trajalo, da ste ble na vrsti spet “od začetka”?
Hvala in srečno vsem, ki še čakate tele dni. Naj vam hitro mine ??
Novinka_149, žal mi je za neuspeli poskus, tudi jaz grem od začetka.
Izolniš obrazec na spletni strani narocanje.si in tam dobiš datum za pregled pri ginekologinji, ki ze vodi. Potem ko opraviš pregled ti izda napotnico, nato jim pišeš mail, da ti aktivirajo to napotnico. Mail pišeš prve dni cikla, da imaš potem na 22. dan sprejem.
Tako sem jaz razumela, če je kako drugače, naj me katera popravi.
Jaz sem se na preged naročila konec januarja, datumm sem dobila 25.3.
Srečnoo! ?
@Anonimno 7668 si ze kontaktirala MB? si mogoce ze dobila datum 1.pregleda? ? sporoci mi prosim????☘️
Hvala @hojhoj in @fruty9! Sem preverila napotnice in se naročila v Leonišče. Upam na en hiter datum ?
@malina313 naredila sem ga na dan krvnega testa zgodaj zjutraj s prvim jutranjim urinom. Clearblue navaden sem delala.
Živjo, jst imam PCOS in izjemno dolge cikle (90-150 dni). V decembru sem dobila pri osebni ginekologinji Femaro za spodbujanje ovulacije. V tem ciklu sem zanosila, a izvenmaternično. Na pregled v Leonišču sem naročena šele aprila. Ali lahko ta pregled pri isti ginekologinji (Jančar) opravim samoplačniško, da mi ni treba toliko čakati? Ima katera izkušnje z njo?
Pozdravček in ploden februar!
@Beta_LJ kako leto nazaj smo imeli to debato, ker so punce dostikrat napisale, da so šle samoplačniško na pregled, da so prišle prej na vrsto in takrat je ena punca napisala, da je vprašala v Lj pa so ji rekli, da če gre samoplačniško na pregled mora potem cel postopek opraviti samoplačniško. Zdaj zakaj je tako bilo in ali je še tako pa žal ne vem.
Sama sem bila sicer z dr. Jančar od začetka izredno zadovoljna, kasneje me je zmotilo to, da sama ni predlagala česa novega in je samo rekla, da ko bo namenjeno bo že uspelo, da nič ne moremo narediti za drugačen (pozitiven) izid prenosa… Je pa potem moje predloge ali upoštevala ali pa vsaj argumentirana zakaj niso smiselni…
Rada bi z vami delila izkusnjo. Lani prvi postopek 7 celic od tega 2 nezreli, 3 neoplojene in dve oplojeni 3ab . 1x transfer druga se ni razvila in na koncu brez nosecnosti. Cisto zlomljena se komaj pobrala sla v nov dolgi postopek upala da bo sedaj kaj. Postopek 2: 5 celic spet 1 nezrela, 3 neoplojene in 1 boga celica 4 aa. Me je ze tam zvilo ker ni zamrznenckov jaz pa ze cisto hin od inekcij. Pa pejmo… danes 12 dan in glej ga plusek. Vesela do neba. Sem pa pri sebi pred tem postopkom marsikaj spremenila sem jemala cartaferty 3 mesece in pa omega 3. Za vecerjo vsak dan solata brez izjem. In pa obnasala sem se kot da nisem v postopku. Na svojo pest sem jemala aspirin 100 takoj po transferju ko se je vedlo da ni krvavitve in pa vsak vecer ogrevanje matrnice z termoforjem. Ne vem a je kaj od tega pripomoglo ampak trenutno vesela do stropa. Upam samo da se obdrzi in bo vse ok. Drzim pesri punce in ne obupat. Caj krvomocnice je tudi super ker povecuje prekrvavitev. Lp ina