OBMP – IVF 2024
Tudi jaz sem prvič zanosila spontano, 1 mesec po IUI. Možnosti so takrat večje.
Držim pesti za čimveč pluskov ?
Meni so danes na krvnem testu potrdili nosečnost. Ne dojemam še. Tokrat sem bila po transferju od prvega dne v službi, saj me čakanje doma spravlja v prevelik stres. Moje delo ni fizično in sem si to lahko privoščila. Upam in držim pesti za vse vas!
@malina hvala! Malin, pika in ostale cestitke za pluske in zgodbe??.
@Malina glede izcedka vse je ok ce je izcedek rjav, rozast to je lah od utrogestana ali pa vgnezditev, jaz sem imela pri prvem svezem prenosu isto tako nekje 8 dan dpo izcedek ene 4 dni pa potem se je ustavilo. Tako da to je v postopkih cisto normalno, upam da docakas pozitivni test, drzim pesti!
@planika ja tako noro res. Pri meni je bil tudi 2021 prvi svezi prenos takoj prvi uspesen, so mi ostali 4 pingoti, 2 se od poletja nista prijela in potem tole presenecenje.
Jagoda460, 06.02.2024 ob 09:41
Jaz sem včeraj (9.dan po ET) naredila test. Test je bil +. ? Test sem naredila s prvim jutranjim urinom. Danes zjutraj (10.dan) sem test ponovila. Črtica se je hitreje in še močnejše barve. ? Upam, da se bo ta dober trend nadaljeval, v petek imam krvni test. Je pa to moj 1.postopek in prvi prenos.
Jagoda, si imela kake znake, za katere meniš, da so ti nakazali plus?
Čestitke!
@Valentina121 od znakov mogoče bolj občutljive prsi. Pa še to ne vsak dan. Izcedkov tudi nisem imela nobenih. Kot progesteron uporabljam 1x dnevno Crinone gel. Test sem namenoma naredila 9.dan po prenosu. Zato, ker je 9.dan bil oddaljen od stop injekcije že 16 dni in le-ta naj več ne bi imela vpliva. 5 dnevni zarodek je na 9.dan star že 14 dni, kar bi nekako sovpadalo z naravnim ciklom zanositve, če ima ženska redne cikle na 28.dni. Pri naravni zanositvi takrat izostane menstruacija. Sicer so pa moje menstruacije bile vedno brez kakih spremljajočih simptomov. Nikoli nisem imela nobenih krčev, bolečin, le 3.dni srednje močne krvavitve.
Čestitke za nove pluske Pika, Jagoda in Anonimno12 ❤️❤️❤️
Planika, ti imas jutri UZ? ?
Jaz sem se danes narocila na potrditveni UZ in ga imam cez 14 dni. Huh, bo se dolga. Drugace pa nimam apetita, cuden zelodec cez dan, kot neka slabost, črviči me okoli jajčnikov… upam, da kmalu mine, ker sem zadnje dni prav bedna.
Kako ste ostale – Malina87, Smreka, Novinka?
@Planika584 moznosti zanositev po postopku (po negativnem testu) niso mozne takoj. Saj je ovulacija ze mimo. Treba je pocakat menstruacijo in od nje nato plodne dni in takrat okrog plodnih dnevov naj imajo vec odnos. Takoj po testu niso smiselni (ciljano na zanositev). Povem to, da se nebi kdo obremenjaval s tem.
@Lili123771 nam ni noben govoril, da zaradi tega gela naj nebi imeli odnosov. Celo po prenosu se jih odsvetuje samo prve 3 dni, potem pa se lahko z odnosi nadaljuje. Ce imate bolecine od punkcije in ce ste napeta (vam grozi hiperstimulacija) vam pa itak ne bo pasalo. Lahko pa pisete na mail v MB in vam bodo odgovorili glede tega.
Čestitke vsem ki mate pluske! ?
@malina87 mislim da sva midve na istem. Danes sem 11 dan po transferju in mam tud neke izcedke. Ampak jst čutim še fuuul ko da bo menstruacija danes ? Sem mela pa zadnje teden stiskanje v maternici, občutljiva prsa itd., ampak mogoče sem si to tud sama mal namisnla ? Če slučajno dobim menstruacijo – kam moram poklicat, da ne hodim na krvnega za brez veze? ?
@malin čeeestitke res! Si ne predstavljam kako je potem še 14 dni čakat, že zdele se mi tole zdita kot najdaljša tedna mojega življenja ?
Hojhoj, 06.02.2024 ob 12:43
@Planika584 moznosti zanositev po postopku (po negativnem testu) niso mozne takoj. Saj je ovulacija ze mimo. Treba je pocakat menstruacijo in od nje nato plodne dni in takrat okrog plodnih dnevov naj imajo vec odnos. Takoj po testu niso smiselni (ciljano na zanositev). Povem to, da se nebi kdo obremenjaval s tem.
Jaz sem imela m konec tri dni pred krvim. Torej nekje 10-12 dni po koncu sem imela o in takrat tudi zanosila.
So mi pa iz MB odgovorili, da se stimulacija pozna ter posledično poveča nežnosti zanositve. Jasno, ob ovulaciji.
Malin, ja, jutri imam. ?
Novinka149 upam da jo ne boš dobila. Boli pa tudi .ene danes trebuh kot da bom M dobila,tudi izcedek je bolj močen,ampak tak rjavo svetlo rdeče,vse naenkrat…je pa mogoče pri meni tudi bolj močno ker sem nosila z avta 2 vreči s trgovine do stanovanja. Niso bile ful težke ampak mogoče že preveč. Ali pa se samo slepim,ne vem…upam da ne pride m ??
Ne vem,meni piše na papirju katerega so mi dali ob transferju kam moram poklicat,tam ti mora pisat.
Sporoči kako je stanje ❤️
@malina87 hvala! Ampak nisem mogla več čakat, tko da sem šla samoplačniško na krvnega. Glede na to, da je 0 na 11 dan, mislim da ni več velik upanja zame ?
Držim pesti zate! ?? Kdaj imaš ti krvnega?
Jagoda460, 06.02.2024 ob 10:18
@Valentina121 od znakov mogoče bolj občutljive prsi. Pa še to ne vsak dan. Izcedkov tudi nisem imela nobenih. Kot progesteron uporabljam 1x dnevno Crinone gel. Test sem namenoma naredila 9.dan po prenosu. Zato, ker je 9.dan bil oddaljen od stop injekcije že 16 dni in le-ta naj več ne bi imela vpliva. 5 dnevni zarodek je na 9.dan star že 14 dni, kar bi nekako sovpadalo z naravnim ciklom zanositve, če ima ženska redne cikle na 28.dni. Pri naravni zanositvi takrat izostane menstruacija. Sicer so pa moje menstruacije bile vedno brez kakih spremljajočih simptomov. Nikoli nisem imela nobenih krčev, bolečin, le 3.dni srednje močne krvavitve.
Čestitam vsem za pluske ???? kako lepo je slišat pozitivne novice!
@malin hvala za vprašanje. Ravno berem kako je Jagoda460 dobro naštudirala kdaj testirat. Sem v podobni situaciji, 9.dan po prenosu, samo še malo boleče prsi, izcedka nobenega pa ga sicer imam 2 dni pred vsako M. Krče sem imela samo od punkcije pa do par dni po prenosu, potem pa se je povsem umirilo. Edino glava me hoče bolet. Kakorkoli, zdaj še mene mika, da bi naredila test. Ampak me je tako strah, da bo negativen. Čeprav mogoče boljše, da prej vem, kaj me čaka, kot da sem v ponedeljek neskončno razočarana.
@hojhoj na temo spola je kar nekaj strokovnih člankov, dva prilagam spodaj – zanimivo branje.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1472648322003479
https://rbej.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12958-020-00623-x
@Malina87 in Novinka držim pesti, da se izcedki umirijo!